View Full Version : Komputer ktory restartuje tak poprostu...


KamilW
06-08-2006, 14:25
A wiec moj komputer czasami, przewaznie jak gram gry, tak poprostu restartuje sam siebie. Nie wiem czemu. Nie mam zadnych wirusow albo takich rzeczy wiec to nie moze byc powod.
Probowalem wylaczyc taka opcje gdzies na komputerze ktora mowi ze jak jest jakis blad to komputer samemu moze robic restart. Wylaczylem ta funckje ale wiele to nie pomoglo bo teraz jak pc ma zamiar robic taki restart to slychac taki lekki "tik" i wtedy obraz zmienia sie na czarny i nie moge nic robic wiec wtedy nie mam innego wyboru, tylko musze go recznie restartowac przyciskiem.

Szukalem na roznych forach jaki tego moze byc powod. Niektorzy pisza ze to cos z kablem i elektrycznoscia ale jest to nie mozliwe wedlug mnie wtym przypadku, inni mowia ze to cos z "overclocking" ale nie wiem o co im chodzi i co to znaczy. Inni mowia ze to cos jest jakis blad w motherboard i nic na to nie mozna poradzic, tylko kupic nowa.

Nie wiem...

Hosen
06-08-2006, 14:44
sciagnij program hijack, zapisz log i wrzuc na jakies forum pecetowe - jest ich troche, znajdziesz na google. powiedza ci co jest nie tak. jesli to w systemie. moze i z temperatura, ale to wtedy powinien sie wylaczac komp... no nie wiem. probuj hijacka na poczatek.

Yacolek
06-08-2006, 16:05
Ja podejrzewałbym wirusa... Mi komp losowo albo się zawieszał, albo sie wyłączał, gdy wkladalem dowolną płytkę do napędu, lub włączałem jakąś aplikacje...

Przeskanuj go jakims zaktualizowanym antyvirem :)

Ale przegrzewanie się nie jest wykluczone, zdejmij obudowę, postaw obok wiatrak, albo zrób w domu przeciąg [teraz na dworze chłodno] i sprawdz czy też się wyłączy...

KamilW
06-08-2006, 19:15
Komputer przy graniu nabiera temperature o okolo 60 (troche wiecej) °C wiec chyba tutaj nie chodzi o temperature.

Wirusow nie mam, bo skanowalem, jeden. Juz to mam od poczatku tak, wlasciwie i zaczyna mnie to denerwowac.

Jak ktos sie zna na tych logach to moge mu wyslac moj, bo jak Hosem mowil, zrobilem taki log hijackiem.

Hosen
06-08-2006, 19:25
znajdz na googlach forum, nie wiem czy nawet hijack polski nie ma foruma i tam posta daj, powiedza co wywalic.

wrog
06-08-2006, 19:30
Ja kiedyś jak miałem problemy z PC to korzystałem z www.forum.pcmaniak.pl

Foxter
07-08-2006, 14:28
kilka lat temu mialem identyczna sytuacje :)

nie pamietam dokladnie co bylo nie tak: uszkodzona pamiec czy te cale wejscie w plycie gl. (od pamieci oczywiscie :)) ale objawy byly identyczne. (czyt. restart kompa podczas grania, ale podczas normalnego uzytkowania chyba bylo ok)

moze pobaw sie pamiecia... wyciagnij.. poprzekladaj itp.

KamilW
07-08-2006, 17:41
Chcialbym, gdybym umial albo znal sie na tym ale niestety a nie chce nic zepsuc... :trup:

Poszukam jakies forum, chociaz nie mam najwiekszej ochoty, bo trzeba sie rejestrowac na jakies forum ktory juz nigdy nie odwiedze.

Yacolek
07-08-2006, 20:17
Skoro jestes az tak ostrozny, że nie umiesz wyjąć kości pamięci, to idz do serwisu z kompem. Zbadają, naprawią jesli będzie cos trzeba. Moze zasilacz do wymiany ?

Zapłacisz troszke, a będziesz miec spokoj :P

KamilW
09-08-2006, 10:19
No wlasnie chyba tak zrobie, tylko bede musial poczekac az bede mial troche kasy.

Darnok
19-08-2006, 15:57
Może za słabe chłodzenie. Albo ktoś podkręcił Tobie procesor za bardzo i uległ uszkodzeniu.
Ps: W temacie Medival II który został zamknięty- Jeżeli ci chodzi o Medival II Total War który jeszcze nie wyszedł, to wymagania podane tam są za małe. Jeżeli chodzi ci o tą 2d to są dobre.