View Full Version : Command & Conquer: Tiberium Wars


JACA86
23-08-2007, 22:17
Mam problem z tym achievmentem. Gram w tą gierkie jakieś 20 godzin, przeszedłem każda kampanie 2 razy i troche grałem online ale niestety ten achievment sie nie odblokował :eek: , achyba już powinien pare razy. Ktos ma podobny problem , może komus się udało ????????

Hosen
23-08-2007, 22:20
może to w jednej misji tyle razy trzeba wcisnąć. też go nie miałem, a wszystkie kampanie przeszedłem.

Sokoov
23-08-2007, 22:38
Czytałem już, że ludzie mają z nim problemy. Po drugie, gra jest strasznie zbugowana pod wzgęledem achievementów, wiec nie zdziwił bym się, jak to osiągnięcie wcale ci sie nie odblokuje

Pingwin
23-08-2007, 22:48
odpal jakas misje i mashuj. To niecale 3 minuty ciaglego naciskania A...

Pablo Impino
23-08-2007, 23:29
najlepiej to zrobic w tutorialu - masz pewnosc ze nic Ci nie przerwie

pijak
24-08-2007, 18:42
Ja przeszedłem wszystkie mapy na skirmishu, zrobiłem kampanie i też mi się nie odblokował ... Może trzeba nacisnąć w jednej misji...

JACA86
27-08-2007, 09:18
pół godziny mashowania w tutorialu i nic, juz mnie palce bolą.Moze usunac sava i próbowac jeszcze raz??????????

m4ti
27-08-2007, 21:23
Niedawno udało mi sie odblokować to osiągnięcie. Cały widz polega na tym że trzeba wcisnąć A 2047 w jednej misji i ją ukończyć, osiągnięcie wyskakuje po zakończeniu misji, polecam do tego pierwszą misję GDI, tą taką jakby treningową z małą bazą Nodu. Najpierw poklipaj z 10 minut na jedną z drużyn rifle squadu, potem zrób co potrzebne i skończ misję (rozwal 2 bazy NODu. Osiągnięcie wyskoczy pod koniec misji zaraz przed tą tablicą z medalami.

JACA86
31-08-2007, 09:05
Dzieki m4ti. Jesteś WIELKI.

Mr Jim
02-09-2007, 15:11
Niedawno udało mi sie odblokować to osiągnięcie. Cały widz polega na tym że trzeba wcisnąć A 2047 w jednej misji i ją ukończyć, osiągnięcie wyskakuje po zakończeniu misji, polecam do tego pierwszą misję GDI, tą taką jakby treningową z małą bazą Nodu. Najpierw poklipaj z 10 minut na jedną z drużyn rifle squadu, potem zrób co potrzebne i skończ misję (rozwal 2 bazy NODu. Osiągnięcie wyskoczy pod koniec misji zaraz przed tą tablicą z medalami.
Dokładnie .Ja tak samo zrobiłem i wyszło bez problemu :P

PLSquall
06-03-2010, 23:51
ostatnio zachcialo mi sie zagrac w cos ze starych gier po czym odkopalem c&c tiberium wars a przy okazji brakowalo mi kilka arczivow. i teraz moj problem, aby odblokowac osiagniecie przejscia kampanii GDI trzeba ukonczyc wszystko bonus ribony. wszystko przeszedlem na zlocie + ribonny bez wiekszego problemu, jednak problemem okazala sie misja SARAJEVO gdzie trzeba rozwalic avatara commando. po pierwsze, w calej misji wrog wyprodukuje moze 2-3 avatary, a po drugie jezeli juz uda mi sie go wysadzic commando to ribbon i tak nie jest ukonczony :/ czytalem gdzies na forach ze duzo osob ma z tym problemy. macie moze na to jakis konkretny sposob?

--

druga sprawa, aby odblokowac jednego z arcziwkow za 0GS nalezy zeskipowac misje treningowa. jak wiadomo, przechodzilem juz kampanie, wiec jedyna mozliwoscia odblokowania jest usuniecie saveów. a wiec wywalilem 3 autosavy gdi, noda, scrina, jednak opcja skipniecia misji treningowej nie wyskoczyla :( czy musze rowniez usunac options, czy wogole wszystko zwiazane z gra?

dobra to by bylo na tyle ;) mam nadzieje ze mimo dlugiego postu, znajdzie sie ktos kto dotrwa do konca i poda mi rozwiazanie :D
pozdrawiam i dobranoc

frosztiPL
07-03-2010, 01:30
ostatnio zachcialo mi sie zagrac w cos ze starych gier po czym odkopalem c&c tiberium wars a przy okazji brakowalo mi kilka arczivow. i teraz moj problem, aby odblokowac osiagniecie przejscia kampanii GDI trzeba ukonczyc wszystko bonus ribony. wszystko przeszedlem na zlocie + ribonny bez wiekszego problemu, jednak problemem okazala sie misja SARAJEVO gdzie trzeba rozwalic avatara commando. po pierwsze, w calej misji wrog wyprodukuje moze 2-3 avatary, a po drugie jezeli juz uda mi sie go wysadzic commando to ribbon i tak nie jest ukonczony :/ czytalem gdzies na forach ze duzo osob ma z tym problemy. macie moze na to jakis konkretny sposob?

--

druga sprawa, aby odblokowac jednego z arcziwkow za 0GS nalezy zeskipowac misje treningowa. jak wiadomo, przechodzilem juz kampanie, wiec jedyna mozliwoscia odblokowania jest usuniecie saveów. a wiec wywalilem 3 autosavy gdi, noda, scrina, jednak opcja skipniecia misji treningowej nie wyskoczyla :( czy musze rowniez usunac options, czy wogole wszystko zwiazane z gra?

dobra to by bylo na tyle ;) mam nadzieje ze mimo dlugiego postu, znajdzie sie ktos kto dotrwa do konca i poda mi rozwiazanie :D
pozdrawiam i dobranoc


Co do misji w Sarajewie często się zdarza, że gra nie chce zaliczyć tego zadania. Miałem identyczny problem i niestety musiałem przechodzić całą kapanie od początku. Kolejny powodem dlaczego nie chce ci tego zaliczyć, może być to, że wcześniej jakaś inna jednostka strzelała do avatara, a cała zabawa w tej misji polega na tym, że musisz ją rozwalić komandosem ale wcześniej nikt nie może jej "drasnąć".

Co do drugiego problemu raczej już tego osiągnięcia nie dostaniesz jeżeli już przeszedłeś kampanię. Usuwanie zapisanych stanów gry nic nie da, u mnie nawet po formatowaniu dysku nadal nie pojawiła się opcja "skipowania".

lvizzz
07-03-2010, 02:30
druga sprawa, aby odblokowac jednego z arcziwkow za 0GS nalezy zeskipowac misje treningowa. jak wiadomo, przechodzilem juz kampanie, wiec jedyna mozliwoscia odblokowania jest usuniecie saveów. a wiec wywalilem 3 autosavy gdi, noda, scrina, jednak opcja skipniecia misji treningowej nie wyskoczyla :( czy musze rowniez usunac options, czy wogole wszystko zwiazane z gra?

dobra to by bylo na tyle ;) mam nadzieje ze mimo dlugiego postu, znajdzie sie ktos kto dotrwa do konca i poda mi rozwiazanie :D
pozdrawiam i dobranoc


Nie zrobisz juz tego achiva.Dalo sie jeszcze kombinowac przy starym dashbordzie, ale po wprowadzeniu NXE nie ma takiej mozliwosci.Poczytaj troche na x369a.org, tam na forum jest temat.Zadne usuwanie, czyszczenie cachu nic Ci nie da, problem jest o wiele wiekszy, a achiv legalnie jest do odblokowania tylko za pierwszym razem-co jest wkurwiajace!

PLSquall
07-03-2010, 14:05
wyczytałem cos takiego
http://www.achieve360points.com/forums/archive/index.php/t-45291.html
jednak wlasnie tyczy sie to chyba starego dasha.
hmm... a tak sie sklada, ze moglbym odpalic na nowa gre na drugiej konsoli. myslicie ze to podziala? :D pamietam, ze rozmawialem wlasnie niedawno ze znajomym o tym problemie, podajze z sepirothem. powiedzial ze wyczyszczenie savow zalatwi sprawe.

ale dobra 0gs, mnie nie zbawi, wiekszym poblemem jest ta misja w srajevie.
wydaje mi sie ze avatar zostal juz postrzelony przez jakas jednostke. czyli byc moze to jest wlasnie problemem. ale teraz moje pytanie, czy avatar musi zostac powalony za pierwszym razem tzn ze przewaca sie i od razu nie widac jego zgliszczy ktore moga byc odrodzone przez inzyniera? jezeli tak, to czy jest wymagana ranga commando na veteran? mam na to dobry sposob, wsadzasz commando do pojazdu z dzialkiem ktore przenosi piechote, jedziesz na gore mapy pod taki most, i wtedy przychodza do ciebie ogromne lawiny piechoty wroga ktore commando zabija jednym strzalem :D
jeszcze jedno-czy jezeli uda mi sie rozwalic avatara, przed tym jak wyskoczy komunikat o owym zadaniu, to i tak powinno mi to zaliczyc czy tez nie? czytalem, ze jezeli wejde do bazy nodu i zacznie liczyc czas, wrog nie bedzie juz robil avatarow.

czy na prawde musze zaczynac od nowa cala kampanie, czy wystarczy misje? :( bo nie za bardzo mi sie chce powtarzac tych 15 zadan...

frosztiPL
07-03-2010, 15:00
1.Spróbuj powtórzyć tylko tą misję, możliwe że tym razem ci zaliczy to zadanie. Jeżeli nie to będziesz musiał powtarzać całą kampanię.
2. Nie nie musi być zniszczony od razu (mogą zostać szczątki które można naprawić inżynierem).
3. Lepiej poczekać aż wyskoczy stosowny zadanie, jeżeli zabijesz tą jednostkę wcześniej nie gwarantuję, że zaliczy ci to zadanie.
4. Tak to prawda jeżeli wkroczysz do ich bazy nie pojawi się już avatar.

PLSquall
07-03-2010, 15:12
no to jak mam zrobic aby wyskoczylo zadanie? ;) bo wyskakuje ono tylko po wkroczeniu do bazy.

a tak przy okazji jak szybko latwo i bez bólu zalatwic osiagniecie losing face?

frosztiPL
07-03-2010, 15:15
no to jak mam zrobic aby wyskoczylo zadanie? ;) bo wyskakuje ono tylko po wkroczeniu do bazy.

Ja dostałem to zadaniem zanim wkroczyłem do ich bazy, ale w tym tytule nic mnie już nie zdziwi. Spróbuj wysłać do ich bazy kilka oddziałów piechoty, ale niczego nie atakuj, daj im zginąć może to coś pomoże.

PLSquall
07-03-2010, 15:18
co do legendarnych osiagniec w tej grze "no life" wyskoczylo mi od razu po wlaczeniu gry, a arcziv za zebrane tyberium online po ukonczeniu jakiejs misji ;) wszystko tu jest mozliwe. zaraz sie pobawie jeszcze w ta misje.
a z tym losing face ocb? :D przegrac z kims o 20 miejsc nizej w rankingu?

frosztiPL
07-03-2010, 16:33
co do legendarnych osiagniec w tej grze "no life" wyskoczylo mi od razu po wlaczeniu gry, a arcziv za zebrane tyberium online po ukonczeniu jakiejs misji ;) wszystko tu jest mozliwe. zaraz sie pobawie jeszcze w ta misje.
To się ciesz ja się z tym męczyłem bardzo długo.
a z tym losing face ocb? :D przegrac z kims o 20 miejsc nizej w rankingu? Tak

PLSquall
07-03-2010, 16:42
a gdzie moge poznac swoj obecny ranking? ;)

ps, widze ze ty ten zagrywasz w ta gre, wiec chetnie bym z toba zagral :D

frosztiPL
07-03-2010, 16:46
Zakładka leaderboards tam jest pokazany twój ranking zależnie od wybranego trybu.Co do wspólnego grania, nie zbliżam się do tego tytułu więcej mam dość po prawie 250h. :)

PLSquall
07-03-2010, 17:11
chodzi mi konkretnie , bo moze masz ten ranking nizszy to przy okazji bym tego archiva zlapal. czy zalozmy, w versusie mam od kogos nizszy ranking, ale np w king of the kill mam wyzszy od kogos >20 pozycji, wtedy z nim przegrywam i mam archiva? ;) tzn-przegrac z kims w tym trybie w ktorym swoj ranking jest o 20 wyzszy od osoby z ktora przegrywamy

frosztiPL
07-03-2010, 17:15
Nie zrozumiałem nic :) Przykładowo ty jesteś na 980 miejscu w rankingu a ktoś na 1000 jak z nim przegrasz dostaniesz osiągnięcie.

PLSquall
07-03-2010, 19:08
xD bo ja sie tak wyslawiam trudno do zrozumienia. to co napisalem w kilka zdaniach ty napisales w jednym :P ok, to jak bedziesz mial ochote zagra to pisz

PLSquall
08-03-2010, 19:54
udalo udalo sie!! wreszcie, po kilkunastu probach zrobilem tego ribonna. oto moja taktyka, dodam ze udalo mi sie tak zrobic kilkakrotnie.
1. obcampilem sie w bazie tzn, kilka dzialek antypiechotnych na gorze + RIG na kazdym przejsciu.
2. rozwalilem lasery przy przejsciach firehavkami
3. kiedy mialem wystarczajaco duzo mamoothow i przetrzymalem kilka fal wroga, wyslalem na zmarnowanie kilka pitbullow do bazy wroga dolnym przejsciem po prawo.
4. wyskoczyla informacja o ribbonie
5. czekalem na dole mapki z commando w obstawie mammotow (wszystkie jednostki bylo ustawione aby nie strzelaly)
6. kiedy avatar przyszedl dolem zapisalem gre, po czym pojedynczo zdejmowalem skorpiony wroga po czym zostal sam avatar.
7. podjechalem pod avatara MVC (ten pojazd do przewozu ludnosci) z commando. jest to wazne, poniewaz kiedy commando idzie samodzielnie zostaje od razu rozwalony przez avatara
8. wysadzilem commando obok avatara i booom ;)

WAZNE:
nie rozwalaj zadnego budynku wroga, nie zajmuj budynkow do tego przeznaczonych, wlacznie z tym do produkcji mootantow u gory po lewo mapy. nie buduj superweapon! dodam tez ze avatar zostal lekko postrzelony przez mamootha, zostal wysadzon po tym przez commando i rowniez ribbon zostal zaliczony. commando mial rangę 1 (NIE VETERAN)

uff wreszcie udalo sie
dzieki za pomoc i pozdrawiam
zostalo jeszcze tylko na silverze i bronzie ZzzZzz