View Full Version : gwarancja


Atlantis
30-08-2007, 12:55
Witam wszystkich mam taki problem.

Kupiłem konsole na allegro od faceta który ją wygrał w jakimś konkursie noi nie wiem kiedy mam ja zarejstrowac?
Mógłby mi ktoś wyjaśnić kiedy się rejestruje itp? Proszę

brolly
30-08-2007, 13:04
ja dopiero zarejestrowałem kilka dni temu jak dzwoniłem po to żeby mi przysłali nowego headseta. mam konsole od lutego

Atlantis
30-08-2007, 13:09
Aha, czyli dopiero jak mi się zepsuje mam go zarejestrować?

brolly
30-08-2007, 13:38
mozesz teraz jak chcesz. chyba najlepiej jak najszybciej. poczekaj niech ci napisze ktoś więcej na ten temat.
zaskoczyła mnie miła obsługa na infolini. Duży + dla MS

grzech1991
30-08-2007, 15:50
mnie dziś ms też miło zaskoczył tak że dziś zerwałem plomby

dzwonie do nich (od znajomych bo nie mam w domu stacjonarnego) ok babka prosi mnie o numer seryjny no to mówie że nie mam ale moge spisać ona na to że bym przyniósł konsolę koło telefonu bo potrzeba coś na niej porobić a ja taki zdziwiony co? mówię że nie ma takiej możliwości, i posiadam tylko komórkę a ona również nie ma innej możliwości grry

i tak się to skończyło tylko im podziękować

snakemaycry
30-08-2007, 17:45
Gratulujemy sprytu i obeznania w temacie.

Yacolek
30-08-2007, 19:43
LOL! A to sobie pomogłeś ._.
Serial konsoli jest potrzebny do rejestracji, a twoja obecność przy konsoli wymagana podczas zgłaszania serwisu, bo poproszą cię o kilka czynności (włącz wyłącz, odepnij dysk, jaki kolor lampka zasilacza itp), żeby mogli zdiagnozować, czy naprawdę serwis jest potrzebny ;)

Bo czasami winę za 3 redy ponosi HDD lub zasilacz...

No ale jak jest się pr0 to respekt... Zrywać plomby, bo helpline kazał siedziec przy konsoli i obraził królewicza, lol!
Biedna konsola, szkoda mi jej że trafiła na takiego posiadacza :rolleyes:

grzech1991
30-08-2007, 20:54
jak nie mam stacjonarnego to co zrobie?

poza tym kod stanu znam więc jak dla mnie sprawa prosta, dziś otworzyłem konsole poprawiłem chłodzenie i mam ich gdzieś trudno jak to się mówi

snakemaycry
31-08-2007, 10:35
Mnie babka pytała jaka mi się świeci lapka na zasilaczu po włączeniu koonsoli, to jej powiedziałem że zielona, mimo że konsola stała 5km dalej. Nie jestem naiwny żeby wozić konsole przez całe miasto, ale jak wolałeś stracić gwarancje zamiast pomyśleć to Twoja sprawa

grzech1991
31-08-2007, 17:08
powiem szczerze, miałem zmiar i tak ją otworzyć, ale klamka zapadła po telefonie, ja bym nawet zapłacił za połączenie do nich byle że by było z komórki

zmodyfikowałem sobie konsole efekt końcowy pokażę pod koniec przyszłego tygodnia ;)

Pingwin
03-09-2007, 23:15
jak nie mam stacjonarnego to co zrobie?

poza tym kod stanu znam więc jak dla mnie sprawa prosta, dziś otworzyłem konsole poprawiłem chłodzenie i mam ich gdzieś trudno jak to się mówi
a co za tym idzie stracilem gwarancje, no ale poprawa chlodzenia napewno naprawi wszelkie mankamenty konsoli na dlugie lata ;)

"jak nie mam stacjonarnego to co zrobie?"
a co ja zrobilem? uzylem glowy, zanim zadzwonilem poczytalem troche o procedurze, spisalem numer seryjny konsoli i ruszylem do kogos kto mial stacjonarny telefon. Wystarczylo spisac numer seryjny i zadzwonic ponownie. Ja nie mam telefonu stacjonarnego a jakos samodzielnie zareklamowalem konsole bez zadnych problemow.

Darnok
04-09-2007, 15:12
To z komórki nie przyjmują?...

snakemaycry
04-09-2007, 16:16
To z komórki nie przyjmują?...
A dzwoniłeś kiedyś z komórki w Polsce do Niemiec ?

Sokoov
04-09-2007, 16:16
Na dobrą sprawe, to ja też bym musiał zadzwonić na infolinie, bo mam konsolę od początku stycznia, a w sprawie rejestracji jeszcze nie dzwoniłem :P

wrog
04-09-2007, 16:24
Rejestrujesz jak już wyzionie ducha, nie ma potrzeby robić tego wcześniej.

zvVierzak
05-09-2007, 18:58
a ja zarejestrowałem po 2 miesiącach od kupna poniewaz wtedy dopiero dostalem tv do pokuju(jaki jest taki jest ale jest:D) mi tam te 3 lata na rings of deatth starczą:D bede mieć 18 jak mi gwarancja wygasnie na siemnastke se o prócz fury kupie drugiego x360 albo juz nowego x720...:D!

MaRcIn93PL
06-10-2007, 22:01
Mi xbox rozwalił się 2 razy ... za pierwszym razem nie było problemu zadzwoniłem pogadałem itp na drugi dzień przyjechał kurier po 2 tygodniach przyjechał xbox i.... pograłem uwaga tylko 4 dni :D wiedz zadzwoniłem znowu i powiedziałem ze 3 czerwone diody znów się zapaliły i pani (bardzo miła) Zapytała mnie czy mam już wszystkie gierki Microsoftu i powiedziałem ze nie wszystkie i pani wymieniła 5 tytułów z których miąłem wybrać 1 w tym Kameo: Elements of Power, Project Gotham Racing 3, Perfect Dark: Zero, Viva Pinata i uwaga Gears of War.. :D i wybrałem oczywiście Gears of War :D mięliście tak ????

zvVierzak
07-10-2007, 08:56
Nie.. ale MS Tak robi mogą tez dac np 3miesiące na xbl...Albo konsolke nową ja dostałem z HDMI:D

Darnok
07-10-2007, 21:32
System lojalnościowy? :D w sumie ciekawa sprawa, jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką rzeczą...

bialko
04-01-2008, 15:38
Ja mam takie pytanie otóż dzwoniłem dzisiaj na infolinię bo headset mi się popsuł. Niestety Pani Beata powiedziała mi, że to jest druga akcesoria, którą reklamuję (pierwszy był pad) i, że nie wyślą mi nowego, muszę odesłać do Niemiec ten zepsuty headset. Jeszcze jakiś czas temu kolega dzwonił i bez problemu mu wysłano nowy hedzik a wcześniej też pada dostał nowego. Zawiodłem sie na tej infolinii strasznie, nie spodziewałem się, że bedą robić wielkie halo o głupi headset... Spotkał się ktoś z taką sytuacją ? Czy nie było problemu ''bo to jest druga akcesoria którą Pan oddaje na gwarancję''??

zvVierzak
04-01-2008, 16:13
Mi też sie popsuł (kabel nie styka chyba) i chyba lepiej będzie kupić nowy niż bawić sie w gwarancje..:D
30zł i masz nowiutki headset!

szuja
04-01-2008, 20:11
coz z tymi hsami jest ;/...
jak gram w halo to mi inny mowia ze jakby "syczenie" slyszeli...oprocz tego niewazne czy dam mute czy nie pokazuje ze niby ciagle nawijam ;)...

bialko
04-01-2008, 20:26
Mi też sie popsuł (kabel nie styka chyba) i chyba lepiej będzie kupić nowy niż bawić sie w gwarancje..:D
30zł i masz nowiutki headset!


Z tego co widziałem to na popularnym serwisie aukcyjnym są tylko nie oryginalne headsety. Jeden od XO ale nie wygląda mi na nowy a używki nie chce... Ma ktoś namiary na nowy headset do XO w rozsądnej cenie ?

AlexX
20-04-2008, 00:26
Mi jeden HS nawalil - zadzwonilem do MS Poland i po tygodniu listonosz przyniosl mi nowke, a najlepsze jest, ze starego nie trzeba im nawet oddawac.

bolek2006
21-04-2008, 21:00
umieć ktoś dobrze skonfigurować modem bezsp. asmax AR 704g pod neostrada bo ciągle mi zrywa połączenie :(

niema żadnego obeznanego w temacie :(( żal.pl