View Full Version : Jak zacząć ? - konsola z Kanady.


dpELEKTRONIK
07-09-2007, 11:59
Witam!
Pierwsze odpalenie konsolki przez klientkę to strzał i wywalone korki w domu.
I tak zaczyna się moja przygoda. Sprzęt trafił na serwis. Po stwierdzeniu uszkodzenia zasilacza i wyliczeniu kosztów naprawy plus zakup transformatora (dobrej jakości ) zamówiłem nowy zasilacz przystosowany do naszej sieci.
Podłączyłem XBOXA i co dalej ?......
1) jest menu , lecz normalka brak koloru
2) wkładam oryginalną płytkę z grą która przyszła wraz z konsolką prosto z kanady i nie wiem jak ją odpalić ?
3) wyskakuje komunikat o stworzeniu profilu a jak chcę go stwarzać wyskakuje następny komunikat o braku karty pamięci (czy bez niej nie odpalę)
Coś robię nie tak proszę o porady lub o nr. telefonu do kogo zadzwonić w sprawie małego szkolenia .
Nie jestem pewny czy dobrze umieściłem temat , więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam i dziękuję.

sobol
07-09-2007, 12:11
niestety bez memorki albo dysku nie mozna zalozyc konta przeciez gdzies te dane musza byc zapisane

zvVierzak
07-09-2007, 12:45
a na np pendrive da sie savy zapisywać??bo mam 4gb i bym skozystal:D

dpELEKTRONIK
07-09-2007, 12:46
To znaczy że przy zakupie nie dają takich rzeczy ani dysku ani memorki?
A co lepiej kupić ? i gdzie ?
Pozdrawiam.

wrog
07-09-2007, 13:04
Pograć bez dysku czy memorki można, ale nie zrobisz profilu - czyli nici z zapisywania stanu gry. Dysk dołączają do konsoli w wersji Premium (srebrna tacka napędu). Jeśli chcesz wykorzystywać wszystkie możliwości konsolki to inwestycja w dysk twardy jest najrozsądniejszym rozwiązaniem.

Płyta po włożeniu powinna się sama uruchomić. Brak koloru to zapewne wina starszego TV.

dpELEKTRONIK
07-09-2007, 13:13
O to ja mam problem. Po wkładaniu płyty nic mi się nie uruchamia. Mam tylko to menu. Jesteś pewien że bez pamięci wystartuje?

zvVierzak
07-09-2007, 14:00
tak tylko stanu gry niezapiszesz a zorrbiles chociaz profil ???

dpELEKTRONIK
07-09-2007, 14:22
No nie zrobiłem bo bez pamięci nie można.
Nie mam żdnej pamięci ani dysku a po wsunięciu płyty gra się nie odpala a więc o co chodzi bo konsolka nówka dopiero co ją dostarczyli z Kanady.

zvVierzak
07-09-2007, 14:31
heh a wiesz ze są ograniczenia regonalne
gry z europy ci nie bedom dzialac na tej konsolce! bo tam jest NTSC a u nas PAL!! a jaka to gra bo niektóre działają wszędzie!!(region free)

dpELEKTRONIK
07-09-2007, 15:08
Pisałem wcześniej że płyty są z kanady , przyszły wraz z konsolką.

wrog
07-09-2007, 15:11
zwierzak23, weź daruj sobie ten temat bo ferment siejesz.

dpELEKTRONIK, bardzo dziwne zachowanie. A co pokazuje na dole menu? Tam jest taki pasek wyglądający jak napęd - powinno pokazać na nim tytuł gry, ewentualnie napis Play jeśli konsola ma starszą wersję systemu.

zvVierzak
07-09-2007, 15:19
a dlaczego chce pomuc pewnie gra niejest RF!

Yacolek
07-09-2007, 15:23
Człowieku stuknij się mocno w dyńkę - przecież on wyraźnie napisał, że ma konsolę i gry z kanady - a ty w kółko o region free region free...

Jak nie wiesz to nic nie pisz lepiej...

Sokoov
07-09-2007, 16:50
Boże święty, zwierzak, daruj sobie... Zamiast pomagać to tylko mieszasz biednemu człowiekowi w głowie... Poza tym nie musisz przy każdym zdaniu pisać wykrzykników. Zachowujesz się jak 9 latek, który dostał neta i teraz szpanuje na forach jaki to on jest "cool", więc mówię Ci, przystopuj trochę...

Przepraszam za mały spam, ale musiałem, kilka razy się już powstrzymywałem, ale teraz musiałem...

sobol
07-09-2007, 22:27
nowa Szuja nam wyrasta widze :lol: ,jezeli plyta sie nie odpala to moze jest to wina samego napedu proponowal bym jeszcze odpalic jakas plytke dvd lub cd

a dupa wroc konsola jest z kanady plyty DVD nie odpalisz nie ten region
usuncie mojego posta

Pingwin
17-09-2007, 00:08
odnośnie kolorów to powiem tylko tyle że konsole nie-Palowskie na naszych starszych europejskich telewizorach będą się prezentowały w czerni i bieli więc to normalne w przypadku konsoli sprowadzanej z kanady.

Co do niedziałającej płyty to dziwna sprawa, wrzuć do środka jakąś płytę audio tak jak podpowiedział kolega wyżej. Jeśli nie ruszy to coś z napędem nie tak.