View Full Version : Call of Duty 4


SierraPL
12-11-2007, 08:39
Witam
Mam problem ze znalezieniem dwóch laptopów w misji "One shot, One Kill" (to ta w której strzelamy z M-82 do Zakhaev'a w Czarnobylu). Czy ktoś mógłby podać lokalizację obu, byłbym wdzięczny.
Pzdr @ll

above89
12-11-2007, 13:39
gamesradar.com wpisujesz w szukajce call of duty4 i masz poradnik z filmami jak je znalesc.

Pozdro

SierraPL
12-11-2007, 14:12
Wielkie Dzięki

tigerkb
18-04-2008, 13:51
Nie bede zakladal nowego watku o COD4.

Czy ktos moglby mi jakos pomoc zrobic "terning" w mniej niz 20s? wiem ze pewnie wszyscy to potraficie, ale ja jakos nie moge tego opanowac :( ehh...

mataman
18-04-2008, 14:18
Non stop sprint, to powinno dac ci pojecie jak mniej więcej zrobic ten czas http://www.nextgenwalkthroughs.com/systems/xbox360/cod4/vids/prologue/vid02.php

Ja akurat leciałem z karabinkiem. Istotna jest dobra celnośc bo dostajesz wtedy bonus max 3 sec. odejmowane od końcowego czasu.

Smerfu
18-04-2008, 14:41
Jezeli trafiasz w głowę dostajesz bonus +3 sekundy?

tigerkb
18-04-2008, 14:47
znami ich filmiki- bardzo przydatne ;) ale to chyba jest jednak moja wina ze nie moge tego przejsc. szybkie celowanie- mam jeszcze z tym problem na padzie. niestety :(

FreaQ Pl
18-04-2008, 15:00
I jeszcze jest jedna podstawa weź se dwa karabinki zyskasz czas na przeładowaniu;):pwnt:

bolek2006
18-04-2008, 17:07
ja utknołem w kodzie na etapie w którym trzeba rozwalić wystrzelony topolowy czyli przejść przez baze narazie wydaje sie to dość cieżki bo chyba niema ch, pointów jakieś porady ułatwiające przejście tego etapu zostały tylko dwa wiec troche żąlo mi tych 90 punktów ża przejście gry :D

tigerkb
18-04-2008, 17:30
bolek- ja utknalem dokladnie w tym samym miejscu :(

mataman
18-04-2008, 18:11
Jezeli trafiasz w głowę dostajesz bonus +3 sekundy?

Poprostu musisz mieć dobra celność ogólnie i w zależności jaka ona była dostaniesz max -3 sec. od koncowego twojego czasu. Wystarczy po scianach nie nawalać.

Panowie bolek2006 i tigerkb niestety przechodząc na veteranie coś jest zwalone z gra bo czasem jest checkpoint czasem go nie ma i "trochę" frustracji to wprowadza. Jedyna rada to napierać na chama (oczywiscie z głową)i np. obejrzec to.

http://www.nextgenwalkthroughs.com/systems/xbox360/cod4/vids/act3/vid09.php

http://www.nextgenwalkthroughs.com/systems/xbox360/cod4/vids/act3/vid10.php

Snake
25-07-2008, 15:41
Mi juz tylko 3 misje zostały do walniecia na veteranie (Charlie Don`t Surf, Mile High Club i ta przed Game Over - nie pamietam dokladnie nazwy) i Laptopy :)

KURA2008
25-07-2008, 16:10
No to największy hardcore :)

Snake
29-07-2008, 09:15
Mile High Club zaliczony :) Nie logowałem sie online to nie widac zmiany w GS ale taka jest prawda :) Spróbowałem minimalnie inną metodą niż moją (którą mi podsunął SnakeMayCry - wielkie dzięki) i okazało się że misja nie jest taka trudna, bo przeszedłem przy pierwszym podejściu :) A tak przy okazji laptopów, ma ktoś może stronę na której znajdę dokładną lokalizacje Laptopów? Bo nie chce tracić czasu na oglądania filmików ani na szukanie ich po całych planszach :)

snakemaycry
29-07-2008, 10:31
Spróbowałem minimalnie inną metodą niż moją (którą mi podsunął SnakeMayCry - wielkie dzięki) i okazało się że misja nie jest taka trudna, bo przeszedłem przy pierwszym podejściu :)

Cały czas mówie, że ta misja jest łatwa. Trzeba tylko wiedzieć do kogo strzelać, a kogo można sobie odpuścić (z resztą jak w całej grze).

Snake
29-07-2008, 10:46
Widzisz wczesniej szedlem na tzw pałę :) potem juz zrozumiałem, że nie w tej misji :) doszedłem do jednego spsobu całkiem dobrego ale coś mi niepotrzebnie zabierało cenne 2-3 sekundy :) Tam przed wejściem do pomieszczenia w którym pęka jedna ze ścian, zamiast schować się za fotelami po prawej, to ja zza węgła rzucałem granat i to mi zabierało cenne kilka sekund, a i nie zawsze wszystkich oślepiało :)

SwankCzarny77
29-07-2008, 16:36
lokalizacja laptopow link ponizej!!!
http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=700&PART=30&PAGE=1

http://card.mygamercard.net/PL/sig/swankczarny777.png

wololo360
20-10-2008, 10:14
Zawziałem się i wreszcie zmęczyłem Mile High Club - masakra! Próbowałem od 3 dni po jakieś... 30-40 podejść na oko i wczoraj wreszcie za jakimś setnym mi się udało ! :D

Ile wam to zajęło? Bo mnie momentami misja doprowadzała do frustracji, ale odpuszczałem i zaczynałem za parę godzin, albo następnego dnia - to chyba najlepszy sposob :)

juve26
20-10-2008, 11:09
Gdzies 3-4h, najfajniejsza misja w grze, wiec postanowilem ja przejsc od razu. ;) W sumie duzo randoma bylo, bo sporo sie opieralem na tym, czy pierwsza bron ktora podniose jest przeladowana czy nie ( bo jakbym mial tracic czas na przeladowanie, to by mnie rozstrzelali ). Jak pierwszy raz doszedlem do zakladnika, to strzelilem kolesiowi w nogi i napis mniej wiecej 'prawdziwi bohaterowie costam costam' i musialem jeszcze raz jechac. :(

lukkPL
20-10-2008, 11:11
Zawziałem się i wreszcie zmęczyłem Mile High Club - masakra! Próbowałem od 3 dni po jakieś... 30-40 podejść na oko i wczoraj wreszcie za jakimś setnym mi się udało ! :D

Ile wam to zajęło? Bo mnie momentami misja doprowadzała do frustracji, ale odpuszczałem i zaczynałem za parę godzin, albo następnego dnia - to chyba najlepszy sposob :)

Ok 4 godzin :) Tylko, że ja jak się wezmę to od razu 4h jadę aby "nie wypaść z rytmu" ;) Po prostu tak lubię. Misja po przejściu wydaje się już łatwa, lecz podczas gry wręcz przeciwnie. Niestety duuuużo szczęścia trzeba mieć (aby wszytskich oślepiło, aby oślepieni nie zagradzali przejścia itd.)

Smerfu
20-10-2008, 11:31
Piszesz, że trzeba mieć szczęście żeby oślepieni nie zagradzali przejścia, więc nie zabijasz wszystkich? Rzucając flashe biegniesz do przodu? Bo ja jak włączyłem sobie tą misję to dobiegałem raptem na górę po schodach do drugiego pomieszczenia, daleko jeszcze do tego vipa? chyba dzisiaj przysiąde do tej misji ^^

lukkPL
20-10-2008, 11:55
Piszesz, że trzeba mieć szczęście żeby oślepieni nie zagradzali przejścia, więc nie zabijasz wszystkich? Rzucając flashe biegniesz do przodu? Bo ja jak włączyłem sobie tą misję to dobiegałem raptem na górę po schodach do drugiego pomieszczenia, daleko jeszcze do tego vipa? chyba dzisiaj przysiąde do tej misji ^^

A to róznie. W jednym pomieszczeniu zabijałem, w innym nie. Do Vip'a już masz niedaleko.

Ok. Mały walkthrough ;)
Kolesia po lewej wychodzącego olej (trzymaj sprint juz na loadingu misji - czasami ten koles Cię zabije strzelając w plecy, ale to raz na 20 prób), potem lewym pokojem zabijsz kolesia w drzwiach. Rzucasz granat do pokoju, chowasz się, jak wybuchnie wpadasz do pokoju. I tu własnie trzeba mieć szczęscie aby oslepiło wiekszość. Wybierasz prawą/lewą drogę i torujesz sobie ja zabijając kolesi. Za drzwiami na prawo/lewo są 2. Zabijasz ich. Po zabiciu biegłem przez lewe drzwi, rzucałem granat (tam gdzie wybucha połowa samolotu) i chowałem za fotelami. Tu też trzeba mieć szczęscie aby reszta Twojego składu nadążyła za Toba a nie została gdzieś w tyle. Po wybuchu, razem ze składem kucając wybijałem wszystkich + schodzących ze schodów. Nie pamietam juz ile było granatów ale jeśli 4 to u góry najpierw ze składem wybijałem w 1 pokoju, do drugiego wrzucałem granat (jeśli były 3 to nie), sprint (zabijając nieoslepionych), trzymałem już granat aby rzucić w lewo za róg (są tam 2 kolesie, którzy przysporzyli mi wieeeeele problemów, jak na nich wbiegałem), rzucałem - oslepieni (ja w tym momencie też :D LOL) i po omacku w prawo.

Pamietaj aby: nie strzelać do kolesia trzymającego zakładnika po nogach, torsie etc. (przeciez prawdziwy madafaker robi tylko headshoty ;) ), nie próbuj podbiegać skacząc z nożem (jak czasami można wyczytać na forach) oraz traf w głowę :) Ja 4 razy dochodziłem do tego momentu właśnie z powodu zbytnio dużego strachu że mi się nie uda i czytaniu for.

Powodzenia

Smerfu
20-10-2008, 12:05
Mhm, dzięki wielkie ^^ Myślę, że przejście to po prostu kwestia czasu i cierpliwości... No i trzeba mieć odrobinę szczęścia :)

Snake
20-10-2008, 13:56
Kolesia po lewej wychodzącego olej (trzymaj sprint juz na loadingu misji - czasami ten koles Cię zabije strzelając w plecy, ale to raz na 20 prób), [tu można go ciachnąć nożem - prawie zawsze wchodzi] potem lewym pokojem zabijsz kolesia w drzwiach. Rzucasz granat do pokoju, chowasz się, jak wybuchnie wpadasz do pokoju. I tu własnie trzeba mieć szczęscie aby oslepiło wiekszość. [ja miałem sposób albo szczęście na ten moment - flasha musisz rzucić tak żeby spadł nie w ten korytarzyk a w siedzenia po środku - zawsze oślepiało każdego gostka jak grałem] Wybierasz prawą/lewą drogę i torujesz sobie ja zabijając kolesi. Za drzwiami na prawo/lewo są 2. Zabijasz ich. Po zabiciu biegłem przez lewe drzwi, rzucałem granat (tam gdzie wybucha połowa samolotu) i chowałem za fotelami. [może miałem dziwnego pecha ale 80% prób pójścia lewymi drzwiami kończyła się K.O. - polecam prawe, szybko czmychasz za fotele i rzucasz granat] Tu też trzeba mieć szczęscie aby reszta Twojego składu nadążyła za Toba a nie została gdzieś w tyle. [dokładnie - to jest najgorsze - nie raz mam sie mnie pytała na kogo ja krzycze że jest tępym chu*em co miał jedynkę z wf :) ] Po wybuchu, razem ze składem kucając wybijałem wszystkich + schodzących ze schodów. Nie pamietam juz ile było granatów ale jeśli 4 [z tego co pamiętam 4 ale na górze stoją na półce chyba 2] to u góry najpierw ze składem wybijałem w 1 pokoju, do drugiego wrzucałem granat (jeśli były 3 to nie), sprint (zabijając nieoslepionych), trzymałem już granat aby rzucić w lewo za róg (są tam 2 kolesie, którzy przysporzyli mi wieeeeele problemów, jak na nich wbiegałem) [mnie też strasznie nawkur..... no wiesz o co mi chodzi - dobrze jakbyś trafił tak aby błsyk dał wszystkim po oczach ale niestety nie ma opcji bullet time a na wykonanie rzutu masz jakieś 0,5 - 1sekundy], rzucałem - oslepieni (ja w tym momencie też :D LOL) i po omacku w prawo.

Pamietaj aby: nie strzelać do kolesia trzymającego zakładnika po nogach, torsie etc. (przeciez prawdziwy madafaker robi tylko headshoty ;) ), nie próbuj podbiegać skacząc z nożem (jak czasami można wyczytać na forach) oraz traf w głowę :) [w głowę najlepiej na samym starcie go ździelić później coraz bardziej się szarpie z tym Vipem (na bank to jest H. Ford)] Ja 4 razy dochodziłem do tego momentu właśnie z powodu zbytnio dużego strachu że mi się nie uda i czytaniu for. [mały paradoks bo to też jest forum]


Powodzenia

Lukk nie zrozum mnie źle, nie ubliżam ci ale też chciałem dać moje porady Pzdr

Snake
28-10-2008, 10:55
Została mi jeszcze jedna misja której za cholerę nie mogę nijak zrobić. Safehouse - i dlatego nie wiem co jest w niej takiego na Veteranie bo z tego co pamiętam na Regular to nie było z tą misją żadnych problemów a tu taka czapa :D widocznie źle idę. Postaram się dzisiaj po pracy przejść no i muszę szukać 5-ciu laptotów :/ Nie chcę korzystać z youtube więc zapowiada się dzisiaj dłuższa sesja :D

norbi13
24-12-2009, 12:04
Mam problem. Robie calaka w COD 4 i został mi tylko jeden acziw ze znalezieniem 30 inteli. Cos mnie podkusilo i pobawilem sie trybem Cheats i zdobylem ostatnie 5 laptopów z włączonymi czitami. CO mam teraz zrobic?? Usunięnie wszystkich zapisanych danych z gry?? Czy moze jest jakis lagodniejszy sposób? Pomoze ktos?

Chrzunek PL
24-12-2009, 15:38
Musisz od nowa zbierać.Nawet pisze przed włączeniem czitów ,że jak go włączysz zablokują się osiągnięcia :rofl:

norbi13
24-12-2009, 16:20
qrde, czyli trzeba usunąc sejwy??

kbrs
24-12-2009, 16:31
a nie wystarczy dac new game po prostu?

norbi13
24-12-2009, 16:33
a nie wystarczy dac new game po prostu?

no wlasnie chyba nie, bo wtedy i tak wszystkie laptopy są zebrane. Dobra trudno usunę sejwy i przejde od nowa. Na easy zajmie mi to nie dlugo. W 1 dzien zrobie po swietach :D.

norbi13
24-12-2009, 20:26
WIam. Mam taki problem:
Brakuje mi jednego aczwiwa do calaka, w ktorym trzeba zebrac 30 laptopów. Na nieszczęscie przy ostatnich 5 laptopach mialem wlączone czity, i nie zaliczylo mi osiągnięcia. Wie ktos moze jak pomóc, bo jestem maxymalnie wqr.wiony. Chcialem zbierac od początku ale juz laptopów nie ma w misjach/ Usunąłem SAVE z gry i pamięc podręczną konsoli-nic nie dalo. Please, help me, brakuje mi tylko tego acziwa do calaka, da sie to jakos cofnąc?

Chrzunek PL
25-12-2009, 13:50
Może wyłącz te czity i będą te laptopy.Bo chyba jak weźmiesz new game to i tak nie będzie tych laptopów nie ?

Fighter Pl
25-12-2009, 14:23
WIam. Mam taki problem:
Brakuje mi jednego aczwiwa do calaka, w ktorym trzeba zebrac 30 laptopów. Na nieszczęscie przy ostatnich 5 laptopach mialem wlączone czity, i nie zaliczylo mi osiągnięcia. Wie ktos moze jak pomóc, bo jestem maxymalnie wqr.wiony. Chcialem zbierac od początku ale juz laptopów nie ma w misjach/ Usunąłem SAVE z gry i pamięc podręczną konsoli-nic nie dalo. Please, help me, brakuje mi tylko tego acziwa do calaka, da sie to jakos cofnąc?
Jeśli usunąłeś save'y to intele muszą być. Wykasuj wszystko i zagraj na easy z jakimś guidem.

norbi13
25-12-2009, 22:11
Usunąłem sejwy znowu i nic. Wszystkie lapy zebrane. Moze jeszcze cos trzeba usunąc?? Zainstalowaną gre tez usunąłem. Moge nawet nagrac filmik jak wszystko usuwam a potem i tak wszystkie intele sa zebrane, ale to nie ma sensu bo przeciez gdybym nie mial tego problemu to bym o tym nie pisal. A nie mial tak nigdy ktos??

Vartan
26-12-2009, 01:30
Usunac save'y, usunac gre z HDD, reset dodatkow, recover konta.

norbi13
26-12-2009, 11:43
reset dodatkow, recover konta.

Dodatków do CODa 4 nie mam, a o co chodzi z recoverem konta?? Bo nie kumam xD ;P ze mam usunąc i pobrac jeszcze raz??

Vartan
26-12-2009, 12:38
nie dodatkow... update'ow! ;) sorry za pomylke.

no sprobuj...

norbi13
26-12-2009, 15:41
zrobilem to wszystko, odzyskalem konto od nowa wyczyscilem wszystko i nadal wszystkie intele są zebrane. Nie wiem jak xbox to pamięta i gdzie to zapisal..

Chrzunek PL
26-12-2009, 16:05
Ja nie mogłem znaleźć jednego intela i się niesamowicie wku**** i usunąłem sejwa to te intele i tak zostały zapisane więc tak chyba musi być.Pewnie te intele nie są zapisywane z sejwem i tyle.

lik0s PL
16-06-2010, 19:41
Calak w cod 4 był bardzo łatwy. Jedynie trudność sprawiła mi misja mile high club

Raczok Pl
17-06-2010, 11:13
Gościu to chyba nie ty robiłeś tego cod 4 samemu(albo ktoś zrobił tobie :p), bo nie wiesz o czym mówisz. Ja się męczyłem chyba z 1,5 miesiąca z przerwami.

Adasko
17-06-2010, 11:24
Wiesz, IMO też calak nie jest truny, tylko jest parę momentów strasznie irytujących ala Czarnobyl part2, Mile High Club i misja w nocy gdzie chowasz sie za snopkami siana i heli lata IMO. :P Reszta jest w miare prosta. :)

Hustler
17-06-2010, 12:06
Gościu to chyba nie ty robiłeś tego cod 4 samemu(albo ktoś zrobił tobie :p), bo nie wiesz o czym mówisz. Ja się męczyłem chyba z 1,5 miesiąca z przerwami.

Przecież to, że ty się męczyłeś nie oznacza, że innym poszło tak samo. Ja uważam, że calak był banalny, jedyna misja, którą pamiętam bardzo dobrze to No fihting in the war room.

Raczok Pl
17-06-2010, 14:59
To było w formie żartu, ponieważ ja i kolega znamy się i ja mu robiłem większość misji, bo on nie potrafił :p

lik0s PL
17-06-2010, 16:25
To było w formie żartu, ponieważ ja i kolega znamy się i ja mu robiłem większość misji, bo on nie potrafił :p
Nie wiem o czym ty mówisz nawet się nie znamy, wszystko sam zrobiłem

Mustang
17-06-2010, 18:07
WTF?

Do tematu, calak w CoD4 te kwestia 2-3 dni.

Hustler
17-06-2010, 19:19
To było w formie żartu, ponieważ ja i kolega znamy się i ja mu robiłem większość misji, bo on nie potrafił :p

Eeee, no chyba że tak. :)

Raczok Pl
17-06-2010, 22:29
Nie wiem o czym ty mówisz nawet się nie znamy, wszystko sam zrobiłem
Nie chcę spamić, ale muszę to skomentować gwałtownym śmiechem

---------- Wiadomość dodana 22:29 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 22:23 ----------

WTF?

Do tematu, calak w CoD4 te kwestia 2-3 dni.

No dobrze, ale ja nie poświęcałem 8 godzin dziennie na granie, więc to pewnie dlatego (no chyba że jesteś takim pro że zrobiłeś to w max 10 godzin w co raczej nie wierze, choć są takie typki:coolface:)

Mustang
18-06-2010, 12:14
Mistrzowska wymiana postów. Modzi, nie kasujcie tego.

jasiopatryk
18-06-2010, 12:16
Mogę was prosić, abyście wrócili do tematu i nie robili bałaganu ?

prObie
17-09-2011, 14:43
Próbuje zebrać drugiego laptopa z misji "One Shot, One Kill" ale drzwi za którymi jest są zamknięte. Co mam zrobić aby się otworzyły? Pamięta ktoś?

hub3k pl
17-09-2011, 14:59
musisz sie bronic na sl bo pomieszczenie w ktorym jest laptop to spawn przeciwnikow czyli musza najpierw wybiec

CzarO17
17-09-2011, 20:21
Próbuje zebrać drugiego laptopa z misji "One Shot, One Kill" ale drzwi za którymi jest są zamknięte. Co mam zrobić aby się otworzyły? Pamięta ktoś?
Konkretniej musisz poczekać, aż przylecą helikoptery, ale trzymaj się od tamtych drzwi z daleka, bo się nie otworzą. W między czasie kiedy helikopter sojuszników, który ma was podrzucić będzie próbował lądować to drzwi powinny się otworzyć.

prObie
17-09-2011, 20:24
Już się udało, teraz męczę Safehouse na veteranie. Denerwuje mnie strasznie ta misja...

Snake
17-09-2011, 20:31
The Heat i Epilog dadzą ci ostro w dupę ;)

prObie
17-09-2011, 20:34
The Heat już zaliczyłem, trzeciego aktu jeszcze nie grałem a z drugiego tylko właśnie Safehouse mi brakuje. Nie mogę przejść z domu z zalaną piwnicą do następnego...