View Full Version : BATTLEFIELD BAD COMPANY


General Dubix
29-06-2008, 14:54
Siema mam problem z dwoma osiągnięciami w Bad Company. Jedno polega na tym, że jak chce zrobić "Catch The Bad Moment" Klikam zrobienie zdjęcia, foto się ładuje ładuje poczym wyślwietla mi się Błąd ładowania. Drugi problem mam z osiagnięciem skoku na spadochronie nie wiem jak mam wyskoczyć. Dzieki z góry Pozdrawiam :)

Hosen
29-06-2008, 15:26
Lecąc helikopterem wciśnij B, ale musisz miec HP by wyskoczyć.

Pawlok
29-06-2008, 16:31
There is no I in Squad
(Online) Have 20 Squad members spawn on you without dying in a single round
Ma ktoś na to pomysł?

wrog
29-06-2008, 16:43
Nie grałem, ale tekst mówi wszystko - 20 musi się zrespawnować koło Ciebie w jednej rundzie (wybór respa na polu walki), a ty nie możesz zginąć. Oczywiście nie jednocześnie, bo to nie jest możliwe.

Pawlok
29-06-2008, 21:04
wiem o co chodzi tylko że samo to się nie zrobi i trzeba coś wykombinować do tego.

General Dubix
29-06-2008, 21:06
Dzięki Hosen, jak ktoś moze wie o co chodzi z tym, że nie moge zrobic tych fotek to prosze o pomoc.

QBalu
29-06-2008, 21:08
Pawlok (http://forum.onlinecenter.pl/member.php?u=781) >> Jest jeden sposób. Musisz tylko poprosić team, by wybierali z menu suicide i respawnowali się przy Tobie. Na razie nie spotkałem się z ludźmi, którzy pozytywnie odpowiedzieli na tę prośbę :)

WiZi
30-06-2008, 14:49
Generalnie to mozna to zrobic i bez proszenia, jedyne co musisz zrobic to byc w polizu bazy wroga, (nie tego :P ), ktora obecnie jest oznaczona jako cel i utrzymac sie w miare dlugo przy zyciu, wtedy kazdy kto zginie i tak bedzie spawnowal sie na tobie bo nikomu nie bedzie sie chcialo tyle biec :)

fragipl
30-06-2008, 15:50
achivy ogolnie sa proste oprocz jednego , I am bad company ;)....trzeba miec wszystkie medale ja mam dopiero 70/120

IMPERATORE PL
30-06-2008, 16:54
Ja z kolei proponuje, by zbierać tu miejscówki z misji w single, gdzie znajduje się złoto. Ja mam problem z 3, 4 i 5 misją brakuje mi po jednej, w dalszych lvl jest jeszcze gorzej, by zebrać wszystkie sztabki postanowiłem przechodzić grę na Hard, by potem próbwować już na medium i easy. Teraz jestem już w szóstej misji na medium i do tej pory mam wszystkie sztabki tylko z misji pierwszej, w której sztabek nie ma...:) i drugiej. W pozostalych brakuje mi 0,0,1,1,1,2,2. Każda cyfra to kolejna misja. Oczywiście wpisujmy tu poszczególne sztabki, bo nie będe teraz wpisywał, któte sztabyh mam. To wyjdzie ewentualnie wtedy, jeśli podchwycicie temat.

Na poczatek moge tu wrzucić sztabke z Acta non Verba. Przechodząc na Hard nie zauważyłem tego, dopiero na medium, ale jedna ze sztabek jest w takiej zagrodzie na lewo od miasta, w którym musimy bronić czołgu, pod koniec misji.

WiZi
30-06-2008, 17:43
Ulatwie Ci sprawe, tu masz lokacje wszystkich sztabek na wszystkich levelach, pozniej podziekujesz ;)

http://www.xbox360achievements.org/forum/showthread.php?t=78574

Pytanie z innej beczki, ile extra broni dostaliscie w BC, ja mam wersje zwykla i po wlozeniu gry wyskoczyly mi trzy extra bronie, jedna to wiem ze za 4 level w demie a dwie pozostale to nie mam pojecia, byc moze za poprzdnia czesc battlefield, pisalo ze jako veteran battlefielda zasluguje na lepsze uzbrojenie czy jakos tak :)

IMPERATORE PL
30-06-2008, 18:35
Nie sądziłem, że na tydzień po premierze juz cos takiego w necie się pokazało, a tu proszę!!! :D Dzięki stokrotne za tą stronkę :).

A co do Twojego posta to ja mam broń drugą za newsletter i piątą za sprawdzenie statystyk na stronie Battlefield. Chciałem też wytrzasnąc jakoś Veterana, ale nie wiem jak, ale po Twoim tekście sądze, że trzeba mieć doczynienia z poprzednim częściami tej gry, a u mnie z tym krucho. Zrobie tylko jeszcze ten 4 lvl w demie i to będzie wsio, chyba.

Bari
30-06-2008, 22:33
to jeszcze nie bylo premiery ? a u mnie jeden na liscie gra w to juz od kilku dni...

crazzie
30-06-2008, 22:44
nie, jeszcze nie bylo, w przyszle wakacje bedzie... o_0

fragipl
01-07-2008, 00:17
musze podjac powazna decyzje czy szuakac 1 dzien zlota i przechodzic misje na normalu czy bawic sie w medale na multi hmmm :)

IMPERATORE PL
01-07-2008, 00:56
Te sztabki, mnie do szału doprowadzały, bo traciłem na szukanie ich mase czasu, a efekty, były mizerne, tj. na każdej mapie przynajmniej jedną sztabę musiałem przeoczyć, ale teraz już pójdzie izi. :)

Darnok
01-07-2008, 14:21
Imperator weterana zrobisz, gdy wyjdzie battlefield heroes, wtedy dodasz BC i powinien ci wskoczyć veteran rank 1, a to ci pozwoli odblokować broń (przynajmniej u mnie, przy składance MC+ BC to zadziałało).

crazzie
01-07-2008, 14:39
beznadziejne jest to ze przechodzac misje na hardzie nie dostaje sie acziwow za normal.. dwa razy trzeba bedzie to samo robic, ehh

IMPERATORE PL
01-07-2008, 15:11
No dokładnie w CoD 4, było trudniej przez tych respawnujących się przeciwników, ale przynajmniej jak przeszedłeś misje na Veteran to odrazu dostawałes achivementa za niższy poziom.

Mustang
02-07-2008, 16:58
Ma ktoś skuteczny sposób na zdobywanie Saviour Trophies?

WiZi
03-07-2008, 02:37
Szczerze powiedziawszy to chyba nie ma na to jakiejs dobrej metody, z tego co pamietam to za saviour kill dostajemy +3 ale nie jestem pewien (moze +5) w kazdym badz razie na Saviour Award potrzebujesz w jednej rundzie zdobyc ich 30 ;), najlepszym sposobem jest chyba obstawianie tylow swojego skladu i w chwili gdy zobaczymy jakies wrogie jednostki strzelajace do naszego skladu odpowiedziec ogniem ratujac przy tym naszego kolege :) Za bardzo nic tu nie wyczarujesz, pewnie samo wpadnie z czasem. Ja mam inny problem, wogole nie zalicza mi Avenger Awards, na Wildcards pokazuje mi ze mam juz 36 Avenger Trophies ale nie mam ani jednej Avenger Award, za bardzo nie wiem o co biega :(

Mustang
03-07-2008, 15:17
Samo zbyt nie chce wpadać, potrzeba uratować 6 osób w ciągu gry na trophy (x50 co najgorsze), a zwykle nalicza góra dwie. Mam jeszcze pomysł który będę testował, aby stworzyć skład czteroosobowy w którym trzy osoby nie będą w ogóle strzelać, a jedna będzie je ratować, może tak da się to zrobić.

warmc
14-09-2008, 11:25
Mam problem z Forest Ranger. Nie wiem dlaczego, ale zlicza mi tylko te drzewa które rozwaliłem z broni(artyleria, RPG itp) a nie te które przejechałem czołgiem. Można coś z tym coś robić?

Hosen
14-09-2008, 11:39
Grać. Samo wpadnie.

warmc
14-09-2008, 12:44
Już wpadło. Staty trochę kłamały.

Fighter Pl
21-09-2008, 22:53
moj brat mnie meczy o kody do broni! macie jakies?

szuja
21-09-2008, 23:07
http://www.onlinecenter.pl/Aktualnosci/DICE-uzbraja-graczy-kody-na-bronie-do-Bad-Company.html

Fighter Pl
22-09-2008, 15:39
http://www.onlinecenter.pl/Aktualnosci/DICE-uzbraja-graczy-kody-na-bronie-do-Bad-Company.html

nic nie znaleziono. blad 404 czy jakos tak:moron:

inoobiPL
22-09-2008, 15:42
prawda nie znajduje sprawdzilem przed chwila

wrog
22-09-2008, 16:26
Ten jest prawidłowy: http://www.onlinecenter.pl/3365/Aktualnosci/DICE-uzbraja-graczy-kody-na-bronie-do-Bad-Company.html

Zmienialiśmy ostatnio wygląd linków, to dlatego.

Fighter Pl
22-09-2008, 18:02
Ten jest prawidłowy: http://www.onlinecenter.pl/3365/Aktualnosci/DICE-uzbraja-graczy-kody-na-bronie-do-Bad-Company.html

Zmienialiśmy ostatnio wygląd linków, to dlatego. dzieki,ale te juz ma:):rofl:

nagarot
25-09-2008, 13:25
Dzięki Hosen, jak ktoś moze wie o co chodzi z tym, że nie moge zrobic tych fotek to prosze o pomoc.

Jeśli chcesz zrobić fotki,odblokować tego Archiwa to najpierw musisz się zalogować/zarejestrować w EA!To taki tani chwyt aby przeglądnąć ich stronę -Pozdro!

nagarot
07-10-2008, 11:37
Ten Archi "I am Bad Company" jest chyba nie do zrobienia.Zdobyłem więcej niż połowę "odznaczeń?" ale kilka chociaż wykonałem wszystko jak trzeba/wskażnik jest cały zapełniony/nie zapala się/nie uaktywnia.W takim razie przynajmniej dla mnie ten Archi jest nieosiągalny.
Czytałem na jakiś forach(360org.polecam)że jest zgliczowany,a szkoda bo fajnie motywuje do "walki"Narka

pyleczko
07-10-2008, 18:33
Jeśli chcesz zrobić fotki,odblokować tego Archiwa to najpierw musisz się zalogować/zarejestrować w EA!To taki tani chwyt aby przeglądnąć ich stronę -Pozdro!

Ja dla przykładu nie rejestrowałem się na stronie EA, a achieva odblokowałem.

Pujos PL
28-02-2009, 14:14
A czy jak trzeba niszczyć np. pojazd każdego typu na mapie to musi być on z wrogiem, czy może być pusty? :P

Nesta93
28-02-2009, 14:23
chyba nie ma takiego achievementa.
Wydaje mi sie ze trzeba bylo kogos zabic kazdym pojazdem

Pujos PL
28-02-2009, 14:42
Wiem, że acziwa nie ma ale jest trophy, a za połowę wszystkich nagród jest aczi :d

qbes
28-02-2009, 14:43
chyba nie ma takiego achievementa.
Wydaje mi sie ze trzeba bylo kogos zabic kazdym pojazdem

Na pewno nie ma takiego acziwa. Jest ten co wspomniał Nesta93 i to, że trzeba zabić przy użyciu pojazdów 100 osób.

EDIT: Nie zauważyłem, że napisałeś ale jeśli chodzi o to to chyba muszą być z wrogiem jakimś.

halficzek
18-03-2009, 17:05
musisz zabić pojazd wroga w którym ktoś jest lub był przed chwilą - tzn. po prostu musi ci zaliczyć +10pkt za Destroy Vehicle - nie koniecznie musisz kogoś w nim zabijać

swoją drogą to mam prawie wszystkie odznaczenia, brakuje mi dosłownie tylko chyba 5 czy 6 w tym Staying Dry który jeżeli jest prawidłowo opisany to jest niewykonalny (In a Round: 50 kills with naval vehicles) - najwięcej miałem 12-14 killsów w 1 rundzie z łodki oraz sławny juz Saviour Trophies za 50 odznaczeń których na razie mam 4 ;P ogólnie to sam Saviour jest jednym z najtrudniejszych do zaliczenia bo żadko wpada ci +5 za uratowanie kogoś

nie wiem czy komuś udało się zaliczyć Bronze Naval Surface Warfare Patch - spełniam wszystkie warunki podane - rozwaliłem nawet w 1 rundzie 5 łodek z ludzmi i nadal nie dostałem :/ ale chyba trzeba próbować - choper choper też nie chciało mi zaliczyć pomimo 6 stronceń a ostatnio przy 5 wypadło :)

Mustang
18-03-2009, 17:49
"In a Round: 50 kills with naval vehicles" tam nie pasuje opis, w rzeczywistości chodzi chyba o rozjechanie w sumie 50 osób za pomocą łodzi.

VikingPL
18-03-2009, 18:37
tak juz jednego rozjechalem;)

WiZi
18-03-2009, 18:37
Dokladnie, trzeba "rozjechac" lodzia 50 osob i nie musi to byc podczas jedenej rundy.

Nesta93
18-03-2009, 18:58
Trzeba rozjechac 50 osob pojazdami(nietylko łódz)

WiZi
18-03-2009, 19:21
Jesli chodzi o ta odznake to licza sie tylko i wylacznie osoby "rozjechane" lodzia.

Nesta93
18-03-2009, 19:40
Jesli chodzi o ta odznake to licza sie tylko i wylacznie osoby "rozjechane" lodzia.

sory nie doczytalem

Pujos PL
18-03-2009, 19:40
Ta odznaka to porażka ;/
A ja mam problem z odznaką za 3 kille miną. Jakoś rozwalałem po 3 pojazdy i do tego 4 kille, a tu nic. A brakuje mi dwóch do acziwa (za połowę oczywiście :D )

Speed PLL
16-07-2009, 23:32
Witam !!!

Mam problem z jednym osiągnięciem

Vehikill
(Online) Get at least one kill in every vehicle.
20 Punktów

Z pomoc THX.

Snake
16-07-2009, 23:38
Po pierwsze naucz się pisać nazwę gry. Tak ciężko spojrzeć na okładkę zanim napiszesz?
Po drugie nie zakładaj nowego tematu tylko dla jednego osiągnięcia tym bardziej że taki temat o tej grze już istnieje.
Po trzecie zawsze mogłeś wejść w temat Achievementy Temat Ogólny
Po czwarte po nazwię aczika wnioskuję że musisz zabić przynajmniej raz w każdym możliwym pojeździe z tego co pamiętam to powinno wejść w jednej z ostatnich misji.

Nesta93
17-07-2009, 00:02
(Online)Get at least one kill in every vehicle.
po pierwsze...... :D

Grajac na multi trzeba kazdym pojazdem zabic chociaz jednego gracza

Snake
17-07-2009, 00:18
Ach fak nie zauważyłem tego Online. No tak ale opis aczika jest wszystko mówiący :)