View Full Version : Star Wars: The Force Unleashed - osiągnięcia


komar
20-09-2008, 09:41
Ma ktoś jakiś sposób na osiągnięcie SITH LORD FRENZY. Te dwa poprzednie (mnożniki x4, x8) wyskoczyły mi przypadkiem w jakiejś większej zadymce, i nie za bardzo wiem co wtedy zrobiłem. Pewnie chodzi o jakieś combosy, tyle że na ekranie nie widać żadnego licznika ich nabijania.

lukkPL
20-09-2008, 09:53
Ja wczoraj pierwszą planszę zagrałem na moim drugim koncie i wpadło mi. W momencie gdy jesteś na tych mostach, używaj siły aby zabijać ciągle respawnujących się przyciwników. Zapewne musisz zabić 12 w jakimś tam czasie, więc staraj się robic to dość szybko.

P4tR1oT4
20-09-2008, 11:12
Z tego co pisza w tutorialu to trzeba uzyc kombosa, ktory wygląda tak: x(przerwa), x(przerwa), x(przerwa), x(przerwa). Wtedy gość robi 4 udeczenia. Trzeba to powtórzyć 3 rqazy i powinno być frenzy 12x.

Patr0l PL
20-09-2008, 11:30
ja zrobilem przez przypadek na nar te trzy achivy. kiedy ktos zrobi poradnik do sw bo chetnie bym sie dowiedzial gdzie te wszystkie hologramy sa

inoobiPL
20-09-2008, 12:39
mi to wpadlo tez jak bylem vaderem na mostach bo tam duzo przeciwnikow skacze i ich z mocy i wpadlo nawet nie wiedzialem ze takie achievy istnieja

a jam pytanie jak pokonac kazdana tego takiego smiesznego na czterech mechanicznych lapach bo tego nie rozumiem

Patr0l PL
20-09-2008, 15:12
tego z niebieskim mieczem ?? ja go tak dlugo meczylem az w koncu musialem robic takie combosy jakie mi sie wyswietlaly na ekranie no wiesz wyswietla sie,,a,, wtedy ja szybko naciskam ,,a,, itd.

pejblo
20-09-2008, 16:23
Jego atakujesz kombinacją 2 ataków normalnych i po tym odrazu obrona. Do przyspieszenia zabicia polecam Force Lightning. Mam jeszcze pytanie do Part0la. Jak ty zrobileś/ Co trzeba zrobic na ten sekretny achievement.

P4tR1oT4
20-09-2008, 16:26
Inobi tego gościa najlepiej pokonać rażąc go prądem. Tu będzie spoiler: w czasie walki dwa razy wezwie tytana ze złomu więc musisz się oszczędzać.

inoobiPL
20-09-2008, 18:32
a juz go pokonalem ale wymagalo to ode mnie zmienienia poziomu z 3 na 2 wiec mniejszy GS wpadnie ale zrobie gre 2 raz

MYSZa7
20-09-2008, 19:26
Zna ktoś jakiś dobry sposób na pokonanie Imperatora na poziomie Sith Lord?

Evil Gaara
20-09-2008, 20:24
Force Lightning na 3 lvl + dopałka do miecza zwiększająca obrażenia zadane elektrycznością,gdy będzie w ciebie rzucał przedmiotami to albo schowaj się za jakimś pulpitem albo po prostu użyj Force Repulse żeby je rozproszyć.

Shalatar PL
20-09-2008, 21:06
inoobiPL --> chyba wogule ci GS nie wpadnie, bo w opisie achievów za poziom trudności pisze żeby NIE ZMIENIAĆ poziomu trudności w czasie gry.

Makos
20-09-2008, 23:32
Jest też achiev za pchnięcie... o co chodzi bo zepchnolem uderzylem o sciane wszystko... na pewno więcej przeciwników niż rzuciłem w kosmos a jednak za rzucanie mnie wpadł pierwszy... :p

P4tR1oT4
20-09-2008, 23:37
A na pewno gineli od tego force pusha?

Makos
21-09-2008, 08:58
DObra nie ważne :D Jednak wpadł... może kichałem jak wskakiwał :D

inoobiPL
21-09-2008, 09:45
ale do gry mozna urzyc paru savow na jedno konto wiec wzielem od poczatku a force pulsa sie nie ma w tej misji

Fighter Pl
21-09-2008, 21:34
ja gram na 3 poziomie i zacialem sie na walce z bossem na 5 levelu(chyba) teraz podpakowuje postac ale i tak jest ciezko na maxa. ma ktos sposob na tego wielkiego mecha???

inoobiPL
22-09-2008, 14:12
moglbys dokladniej powiedziec co to za boss bo nie kapuje

P4tR1oT4
22-09-2008, 14:28
Zdaje się że chodzi mu o tego mecha co jest kolo tej wiezy co sie wyciaga te bolce pod napieciem na planecie wookich.

inoobiPL
22-09-2008, 15:09
a to go sie normalnie rozwala jak inne ale ja na niego sobie bonusa z damagem zostawilem raz na maksa z blyskawic i tyle a jam pytanie co do przejscia jako dobry i zly czy jak mam jako dobry to czy moge jeszcze raz zrobic tylko ta misje pokonac vadera i mi wyskoczy czy znowu cala gre??

inoobiPL
24-09-2008, 11:49
ja mam kolejne pytanie czy jak przeszedlem cala gre i wymasterowalem moce to czy jak zmienie na niej poziom na ostatni i przejde cala to czy wyskoczy achiev czy raczej jest tak jak w ninja gaiden new game wyzszy poziom???

Makos
27-09-2008, 09:14
new game tylko i wyłącznie....

powie mi ktoś może co to jest grab ??

komar
27-09-2008, 10:23
powie mi ktoś może co to jest grab ??
Sprecyzuj o co dokładnie Ci chodzi?

Wciskasz RT po namierzeniu np. przeciwnika, możesz nim rzucać. I za to masz dwa achivy - 100 i 500 zabitych w ten sposób.

Jest jeszcze jeden chwyt. Na początku gdy grasz Vaderem, po namierzeniu przeciwnika wciskasz Y i ten zostaje pochwycony "za gardło" - załatwiasz w ten sposób 100 kolesi i też masz achiva.

Makos
27-09-2008, 15:56
No włąśnie już zrobiłem i o ten z vadera chodziło :D

Makos
30-09-2008, 19:18
AGRRR !!!! CALAK !!!!!!! KTO MIAŁ WCZEŚNIEJ ?? :D

Patr0l PL
30-09-2008, 22:37
ja nie :p ale bedzie :) te głupie hologramy....fajny masz gs teraz rowne 10k

WiZi
01-10-2008, 02:40
SW:TFU raczej do trudnych gier nie nalezy, troche czasu zajmuje jedynie nabicie wszystkich killsow, ale reszta jest banalnie prosta. Najwyzszy poziom trudnosci to jakas kpina jest, muslelem ze chociaz walki z bossami beda bardziej wymagajace, ale dzialaja dokladnie te same strategie co na nizszych poziomach. Co do samej gry to jest naprawde fajne, ale jesli chodzi o achievementy to raczej slabe sa i dosyc latwe.

Makos
01-10-2008, 06:47
Jak ktoś gra dla nich to na pewno... ja nie grałem w tą grę po to aby mieć calaka, sam wpadł po przejściu podczas bawienia się w death star :D Ale powodzenia z takim podejściem do gier...

WiZi
01-10-2008, 13:28
Z jakim znowu podejsciem, napisalem ze gra do trudnych nie nalezy, a pomysl na achievementy sredni to wszystko lol

A skoro dla achievementow nie grasz to co sie tak calakiem w FU jarasz?

pawelll
01-10-2008, 13:54
Siema kto wie czy jak wpisze kody w SW to czy zaliczy mi pkt jak przejde gre?

WiZi
01-10-2008, 14:00
Nie zaliczy ci zadnych pkt, kody wylaczaja achievementy, niektore z nich sprawia takze ze znikna ci te zolte kwadraciki ktore trzeba zbierac, lub doswiadczysz glitcha (default text) przez ktorego nie bedzie nawet zaliczac ci killsow poszczegolnymi sposobami.

pawelll
01-10-2008, 17:25
to dupa zbita Szkoda :(

Makos
01-10-2008, 18:27
Sory whezzyy, te słowa powinienem skierować do pwaellla bo... nie ważne...

pawelll
01-10-2008, 18:59
Makos lepiej zobacz na temat

Patr0l PL
01-10-2008, 19:33
makos za co sa te tajne osiagniecia ?

pijak
01-10-2008, 19:42
@up
http://www.xbox360achievements.org/game/star-wars-the-force-unleashed/achievements/

Patr0l PL
01-10-2008, 20:29
mam kilka pytań tylko prosze sie nie smiac po pierwsze jak dokladnie sie robi aerial abush jungle combos ? i o co chodzi ze skonczeniem gry po ciemnej stronie lub jasnej ??

edit ukonczylem na light ... co musze zrobic by skonczyc po ciemnej stronie ??

WiZi
01-10-2008, 22:26
Zamiast walczyc z tym kolesiem z ktorym walczyles zeskocz na dol w tym samym pomieszczeniu po prawej i pokonaj tego drugiego (sorka ze bez nazw ale nie chce spoilowac :) ) Nie musisz przechodzic gry jeszcze raz, wystarczy ze wczytasz ostatni level.

Co do Aerial Ambush wykonuje sie to nastepujaco XXXB (przytrzymaj) i gdy w powietrzu XX, ciezko jest to zrobic na nizszych poziomach trudnosci bo przeciwnicy padaja zanim zakonczysz combo, a zeby zaliczylo ci Aerial Ambush musisz ich wykonczyc w powietrzy koncowa sekwencja XX. Najlepiej to zrobic na przedostatnim poziomie trudnosci na pierwszym levelu w tej fabryce Tie Fighterow. Jak tylko wejdziesz do pierwszego pomieszczenia, pokonaj wszystkich przy uzyciu Aerial Ambush (na tyle na ile sie da) zrob save'a i zrestartuj level i tak w kolko dopoki nie wskoczy achievement.

Artii007
02-10-2008, 00:17
Ja mam tą gierkę i chyba sobie niedługo ją przejdę , bo z tego co słyszałem to jest krótka bo trwa podobno max 8 godzin przejście gry .Trochę mało ale fabuła pewnie to wynagrodzi .Przepraszam ze się tak wciąłem w temat o pomocy w misjach , ale widze że się wypowiadacie na temat Star Wars Force Unshleash to chciałem się do was dołaczyć :) Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Star Wars Force Unshleash niech moc będzie z wami ;)

Patr0l PL
02-10-2008, 12:31
Zamiast walczyc z tym kolesiem z ktorym walczyles zeskocz na dol w tym samym pomieszczeniu po prawej i pokonaj tego drugiego (sorka ze bez nazw ale nie chce spoilowac :) ) Nie musisz przechodzic gry jeszcze raz, wystarczy ze wczytasz ostatni level.

Co do Aerial Ambush wykonuje sie to nastepujaco XXXB (przytrzymaj) i gdy w powietrzu XX, ciezko jest to zrobic na nizszych poziomach trudnosci bo przeciwnicy padaja zanim zakonczysz combo, a zeby zaliczylo ci Aerial Ambush musisz ich wykonczyc w powietrzy koncowa sekwencja XX. Najlepiej to zrobic na przedostatnim poziomie trudnosci na pierwszym levelu w tej fabryce Tie Fighterow. Jak tylko wejdziesz do pierwszego pomieszczenia, pokonaj wszystkich przy uzyciu Aerial Ambush (na tyle na ile sie da) zrob save'a i zrestartuj level i tak w kolko dopoki nie wskoczy achievement.
dzieki, rozumiem ze nie chcesz spoilowac ale moze da sie to dokladniej okreslic bo nie zrozumialem za duzo jezeli chodzi o ukonczenie gry jako ,,zly''

P4tR1oT4
02-10-2008, 12:35
Po prostu nie idź ratować generała tylko zeskocz na prawo do Vadera i go pokonaj, potem zobacz cutscenke i koniec.

Patr0l PL
04-10-2008, 12:18
ok zrobione. mam problem w ostatniej misji nie nalicza mi force pointow ani holocrons...

WiZi
04-10-2008, 15:47
Sprawdz co pisze jak wezmiesz mission objective? Jesli pisze default text to masz glitcha i jedyne co cie ratuje to albo zaczecie gry na innym poziomie trudnosci albo usuniecie save'a.

In The End PL
06-10-2008, 09:54
Z tymi glitchami to jest ciekawa sprawa, grałem, grałem aż tu nagle stałem się nieśmiertelny (i to bez żadnych holocronów ) :lol: tyle że potem miałem defult text i nie nabijało force pointsów i holocronów :( Wie ktoś w jaki sposób mogłem stać się nieśmiertelny bez mojej wiedzy, gdyż nie chciałbym drugi raz popełnić tego błędu, strasznie wkurzające gdy gra nic mi nie nabija i to niekoniecznie z mojej winy.

I jeszcze może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób gra nabija killsy za Lightning Shield? Podczas pierwszego przejścia praktycznie wogóle jej nie używałem i stąd niekoniecznie się orientuję w jej użyciu.

WiZi
06-10-2008, 12:49
Zeby dostac killsy przy uzyciu Lighing Shield musisz ja na maxa upgrade'owac, teraz jak ja odpalasz trzymasz LT + Y (Y musisz przytrzymac troche czasu do poki tarcza nie osiagnie swojego maximum, teraz chodzac bedzie wywalala z siebie male blyskawice, ktore beda zabijac wszystkich na okolo. Najlatwiej zebrac tym sposobem kille na pierwszym levelu na najnizszym poziomie trudnosci.

In The End PL
06-10-2008, 18:02
Wielkie dzięki, będę próbował :))

HiTMAN47
14-10-2008, 13:51
trzeba przechodzic kazdy level trudnosci (jak moh) czy grajac na medium dostaje za easy tez?

komar
14-10-2008, 14:01
Zalicza, nie musisz przechodzić każdego osobno.

HiTMAN47
14-10-2008, 23:38
czyli robic wszystko przed bossem czy jak?

ok zrobione. mam problem w ostatniej misji nie nalicza mi force pointow ani holocrons...

wiec co radzicie pierw zrobic te zbieranie a potem isc do ostatniego bossa?

Pawlok
15-10-2008, 07:03
Ten glitch z tego co wiem może się zrobić jak zmienia się często strój.

HiTMAN47
15-10-2008, 08:18
no i przytrafil mi sie ten glich na 7 etapie :/, troi nie zmienialem, gralem defaltowymi. To teraz mam ponownie przechodzic mediuma? Nic nie wiadomo patchu ktory by to naprawial?

lukkPL
15-10-2008, 11:32
no i przytrafil mi sie ten glich na 7 etapie :/, troi nie zmienialem, gralem defaltowymi. To teraz mam ponownie przechodzic mediuma? Nic nie wiadomo patchu ktory by to naprawial?

Mi za pierwszym przejściem (najniższy poziom trudności) się nie przytrafił ani razu. Za to włączając na Sith Master od razu go dostałem na 1 levelu (nie zmieniałem kostiumów itd.). Widać bardzo randomowo się to zdarza. Ale spróbuj załadować od nowa grę. Akurat musiałem wyjść i wyłaczyłem, po powrocie ładując grę, patrzę a tu glitcha już nie ma :o

A tak w ogóle to jesli masz memorkę to zawsze możesz co level wychodzić do dasha i zgrywać save'a na memorkę. Ja tak robiłem aby nie wtopić i nie przechodzić od początku gry w razie glitcha.

HiTMAN47
15-10-2008, 11:41
chyba zrobie tak ze skoncze juz mediuma, easy wezme na te znaczki bo w sumie zbieralem je wtedy gdy widzialem wiec nic straconego.

Patr0l PL
15-10-2008, 14:04
moglby ktos dokladnie opsiac jak stosowac force lightening ???

Pawlok
15-10-2008, 16:08
Trzymasz Y aż się naładuje

Patr0l PL
15-10-2008, 18:37
no tyle to wiem ale jak kogos tym zabic ??

Pawlok
15-10-2008, 18:53
podbiegasz pod kolesia i czekasz aż padnie jak masz na 1 levelu to ulepsz

HiTMAN47
15-10-2008, 23:13
ew przy grupce zwyklych szturmowcow naciskasz Y by porazic kilka, czekasz az sie naladuje i idziesz dalej.

Brakuje w tej grze takiego licznika ile mamy kilow z tego czy tamtego jak to bywa w nowym GOW czy Orange Boxie. Takie cos powinno byc standardem.

Patr0l PL
15-10-2008, 23:41
ok dzieki :p

HiTMAN47
16-10-2008, 22:48
Jakies rady na tego robaka ze szudlami (lvl 2) :) - gram na najwyzszym poziomie trudnosci.
Nie ruszam narazie tych rzeczy do zbierania bo niezlego dola mozna miec gdy sie jest na ostatnim levelu i zostaly ostatnie a tu glitch :/.

nvm juz go pokonalem. Na 90% wyciagne z gry 1000gs ale boje sie o ten glitch znow sie pojawi :/

Ps. czy do killow z Light Shield wystarczy ze ja uaktywnie nastepnie zabije za pomoca mecza ktory jest naelektryzowany?

mati924
16-10-2008, 23:33
Lighting shield zalicza kille tylko za pomocą tego elektrycznego pola co się wytwarza wokół Ciebie, te z miecza się nie wliczają. Musisz mieć minimum 2 poziom tej mocy, następnie przytrzymujesz LT+Y aż pasek mocy zrobi się żółty i biegasz sobie wokół szturmowców:D

HiTMAN47
17-10-2008, 09:13
A jaka jest dobra miejscowka do tego? Hangar na 1 lvlu?

Pawlok
17-10-2008, 09:19
1 poziom miejscówka z przedmiotem przypominającym globus oraz tarczą laserową

HiTMAN47
17-10-2008, 23:10
no i prawie calak zrobiony, zostalo tylko zbieranie ale puki tego nie naprawia to zrobia nie zabieram za nie bo nie chce byc na ostatnim levelu i dostac glitcha

Patr0l PL
18-10-2008, 08:19
ja dostalem na ostatnim glitcha wlasnie ;/

HiTMAN47
18-10-2008, 11:26
Patr0l - sproboj zmienic lvl trudnosci w opcjach (resetuje staty ale nie masz chyba nic innego do zrobiena skoro juz go masz ;) i zbierz wszystkie z ostatniego i zobaczymy czy wyskoczy acziv bo moze on sobie zapisuje ze lvl1 zrobiony podobnie jak kille

TKT
19-10-2008, 04:09
Witam, będzie to mój pierwszy post tak więc cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie osiągnięć Grappled i Aerial Ambush. Czy przeciwnicy muszą zginąć w powietrzu ? Czy jeżeli przeciwnik nie dotrwa do ostatniej sekwencji mimo to dokończe ją czyt. przeciwnik zniknie zostaje to zaliczone ? Bo wykonując np. XXXB i XX(aerial ambush) przeciwnik na końcu w powietrzu wyparowuje . Jakie jest najlepsze miejsce żeby wykonać te obydwa osiągnięcia bo pierwszy hangar pod względem liczebności szturmowców odpowiada jednak nie są oni wytrzymali. Jeden dwa ataki mieczem i padają.

HiTMAN47
19-10-2008, 10:43
Grappled - wybierz Vadera i potem dus (Y) Wookies
Aerial Ambush - 3 lvl, drugi czekpoint (tam gdzie trzeba sie na gore dostac) - kill musi byc w powietrzu

wolek92
31-10-2008, 16:25
Kończę grę na Sith Lord (walka z ostatnim Bossem). Chciałem ponabijać sobie achivmenty za killsy różnymi sposobami czyli np. Push'em, Grip'em itp. oraz zebrać hologramy, potem chciałem się zabrać za najwyższy poziom, który dopiero odblokuję. Tu moje pytanie. Jak to najlepiej zrobić. Rzecz jasna, że nabijanie zabójstw i zbieranie zrobić na easy. Zmienić poziom trudności w opcjach (są tego jakieś konsekwencje ?) czy 'new game' ? Liczba fragów np. z Pusha'a przypisana jest do gry czy do profilu tzn. czy sumują się ?

Fighter Pl
31-10-2008, 16:46
Kończę grę na Sith Lord (walka z ostatnim Bossem). Chciałem ponabijać sobie achivmenty za killsy różnymi sposobami czyli np. Push'em, Grip'em itp. oraz zebrać hologramy, potem chciałem się zabrać za najwyższy poziom, który dopiero odblokuję. Tu moje pytanie. Jak to najlepiej zrobić. Rzecz jasna, że nabijanie zabójstw i zbieranie zrobić na easy. Zmienić poziom trudności w opcjach (są tego jakieś konsekwencje ?) czy 'new game' ? Liczba fragów np. z Pusha'a przypisana jest do gry czy do profilu tzn. czy sumują się ?

sumuja sie ale tylko na tym samym sejwie. i jesli zmienisz poziom trudnsci podczas gry to nie odblokujesz achievementa.

wolek92
31-10-2008, 20:19
Jeśli gram na poziomie SL i mam tam ileś killsów, potem zacznę grać na innym poziomie poprzez 'new game' to fragi będę liczone z tych 2 gier ?

Habit75
31-10-2008, 20:48
mam pytanie. (gre wlaczylem na poziomie sith lord ale po skonczeniu prologu vaderem zmieniłem na o jeden nizszy ), czy jak skończe gre wyskoczy mi achiv za dwa pierwsze poziomy trudnosci czy moze wogole?

lukkPL
31-10-2008, 20:57
mam pytanie. (gre wlaczylem na poziomie sith lord ale po skonczeniu prologu vaderem zmieniłem na o jeden nizszy ), czy jak skończe gre wyskoczy mi achiv za dwa pierwsze poziomy trudnosci czy moze wogole?

Żaden Ci nie wyskoczy. Chyba dośc klarownie jest to opisane w opisie achievementa więc nie wiem skąd to pytanie? ;)

Habit75
02-11-2008, 09:58
przeszedłem grę i jednak dostałem achieva;)
a... czy żeby przejść gre jeszcze raz (teraz na sith mastery) muszę dać NEW GAME czy mogę dać wybór misji i zaczać od tie factory(bede mial dopakowaną postać)???:drool:

MARRRCiN
02-11-2008, 11:09
przeszedłem grę i jednak dostałem achieva;)
a... czy żeby przejść gre jeszcze raz (teraz na sith mastery) muszę dać NEW GAME czy mogę dać wybór misji i zaczać od tie factory(bede mial dopakowaną postać)???:drool:

Z tego co czytałem, to chyba musisz zawsze dawać NEW GAME i grać od nowa.

sekPL
06-11-2008, 21:21
Nie mogę sobie poradzić z jedną z misji
tzn. z tą w której muszę ten wielki niszczyciel gwiezdny imperium przyciągnąć mocą
jak to zrobić?

mati924
06-11-2008, 22:15
Najpierw niszczysz te wszystkie sondy za pomocą RT co latają i strzelają na pierwszym planie. Gdy już będzie czysto to wychodzisz na środek tego mostku i wciskasz RT w stronę imperialnego krążownika. Na dole będziesz miał pokazane jak operować analogami: Najpierw musisz obrócić statek w lewo lub w prawo tak, aby nos był skierowany w Twoją stronę. Wtedy ułożenie analogów na dole ekranu powinno się wyprostować. Następnie oba podnosisz lekko do góry tak aby troszkę unieść statek. Po tym analogi powinny pokazywać, żeby je wziąść w dół więc bierzesz oba i tak trzymasz dopóki nie zobaczysz, że znów nadlatują sondy. Powtarzasz tak wszystko do momentu wyświetlenia się scenki. Możesz również popatrzeć na youtube jak inni to robią ale mi naprzykład nic to nie pomogło. Załapałem o co chodzi dopiero jak trochę pooperowałem tymi analogami;)

MARRRCiN
09-11-2008, 11:06
Nie mogę sobie poradzić z jedną z misji
tzn. z tą w której muszę ten wielki niszczyciel gwiezdny imperium przyciągnąć mocą
jak to zrobić?

Najpierw niszczysz te wszystkie sondy za pomocą RT co latają i strzelają na pierwszym planie. Gdy już będzie czysto to wychodzisz na środek tego mostku i wciskasz RT w stronę imperialnego krążownika. Na dole będziesz miał pokazane jak operować analogami: Najpierw musisz obrócić statek w lewo lub w prawo tak, aby nos był skierowany w Twoją stronę. Wtedy ułożenie analogów na dole ekranu powinno się wyprostować. Następnie oba podnosisz lekko do góry tak aby troszkę unieść statek. Po tym analogi powinny pokazywać, żeby je wziąść w dół więc bierzesz oba i tak trzymasz dopóki nie zobaczysz, że znów nadlatują sondy. Powtarzasz tak wszystko do momentu wyświetlenia się scenki. Możesz również popatrzeć na youtube jak inni to robią ale mi naprzykład nic to nie pomogło. Załapałem o co chodzi dopiero jak trochę pooperowałem tymi analogami;)

Tu jest filmik. Może komuś pomoże:
http://pl.youtube.com/watch?v=iSnbNVFr6hw
Widzimy jak najszybciej rozwalać te samoloty i jak powalić ten krążownik.

HiTMAN47
09-11-2008, 15:42
pojawil sie patch naprawiajacy default cos tam? Bo ja zebralem wszystkie te przedmioty ale dopiero za 3-4 razem bo wczesniej mialem tego buga ;) - pytam z ciekawosci

MARRRCiN
13-11-2008, 19:27
pojawil sie patch naprawiajacy default cos tam? Bo ja zebralem wszystkie te przedmioty ale dopiero za 3-4 razem bo wczesniej mialem tego buga ;) - pytam z ciekawosci

Jak ostatnio grałem, to żaden update się nie pokazał.

"Przedmioty" - chodzi ci o holocrony?

HiTMAN47
13-11-2008, 22:32
tak, nie pamietalem nazwy ;)

lukas_live
27-01-2009, 21:26
Mam takie pytanko dotyczącego achieva za holocrony. Otóż trzeba wszystkie zebrać podczas jednego przejścia gry? Czy też mogę sobie wybierać te poziomy gdzie mi zabrakło jakiegoś i po prostu znaleźć te kilka brakujących?

mati924
27-01-2009, 22:14
Po przejściu gry możesz normalnie odpalać levele i zebrać brakujące :) Nie musisz od nowa

lukas_live
27-01-2009, 22:25
Thx Mati ;)

HiTMAN47
28-01-2009, 07:07
Tylko uwazaj na buga ;) ktory moze sie pojawic nawet na ostatnim poziomie (o ile go nie naprawili) i cale zbieranie odnowa :)

In The End PL
28-01-2009, 12:21
Heh, niestety tak zbugowanej gry już dawno nie widziałem, aż się odechciewa grać. I najlepsze jest to, że przypadkowo można sobie glitcha załatwić :(

lukas_live
30-01-2009, 20:04
Tylko uwazaj na buga ;) ktory moze sie pojawic nawet na ostatnim poziomie (o ile go nie naprawili) i cale zbieranie odnowa :)
A czy ten bug powoduje, że po zebraniu ostatniego holocrona nie dostaje się achieva czy też są jakieś inne widoczne skutki?

Verg
30-01-2009, 20:32
Kiedy wchodzisz sprawdzic ile holocronow masz zebranych to wyswietla się napis Default Text z tego co pamietam. Wtedy masz lipe;p

lukas_live
30-01-2009, 21:17
Aha, to jednak nie miałem glitcha :) Ale miałem taką sytuację że zebrałem już ostatni holocron, achiev mi nie wyskoczył. Więc sprawdziłem dla pewności ile mam zebranych holocronów w poszczególnych misjach, o dziwo w dwóch misjach brakowało po jednym. Dziwna sprawa bo za każdym razem po zebraniu wszystkich na danym levelu sprawdzałem patrzyłem czy są wszystkie, ale nic, dozbierałem brakujące i jest ok

Brodacz
30-01-2009, 22:09
Czyli nie odpalać tej gry online żeby się nie zaktualizowała?

balduran2
01-03-2009, 01:44
Czy do osiągnięć typu: Lightning Shield Mastery, Lightsaber Throw Mastery, Force Repulse Mastery, Force Grip Mastery, Force Push Mastery liczą się zabicia ze wszystkich zapisów?

pijak
01-03-2009, 02:01
Tylko z jednego, większość można szybko wbić w prologu grając Vader'em.

balduran2
01-03-2009, 02:05
Tylko z jednego, większość można szybko wbić w prologu grając Vader'em.
Dzięki za informacje.
Dobrze, że zostawiłem sobie zapis na którym zrobiłem już co poniektóre osiągnięcia tego typu.

pijak
01-03-2009, 02:08
Ja na jednym zapisie przeszedłem grę 2x (1-for fun, 2-holocrony), potem wystarczyło kilka razy powtórzyć pierwszy level i wszystko wpadło ;)

FireFlow
01-03-2009, 02:21
500 kili z Grip Force to jakieś 25 min w Prolog'u,Lighting Shied to jakieś 35min na 1 mapie (po przejściu gry gdy masz zrobiony pełny upgread ,koniecznie na 3lvl),Force Push to tez jakies 20min na Prolog'u.Rzucanie mieczem i piorun aka błyskawica wpadła mi podczas przejścia.

Dla fun'u polecam poziom Sith Master aka Szit Majster (jak narazie to jest pierwsza gra w tym roku w której nieźle rzucałem kur*ami,ch*jami,sz*atami itp i sąsiad nie mógl spać :D ) Narazie co sprawiło,że mój Pad przy tej grze nie wpadł na ścianę to to ,że to ostatni Pad.

PS: Koledzy którzy nie grali jeszcze najpierw zastanówcie się czy chcecie,aby wasz Pad jeszcze podziałał zanim wcielicie się w wojownika Jedi ,który swój mieczyk ma ze zużytych laserów z Xboxa.

HiTMAN47
01-03-2009, 10:44
Ten Szit Master najlatwiej przejsc - nabijajac sobie troche skillow, a potem na mapach pedzic do przodu do czekpointa

lukas_live
01-03-2009, 11:17
Sith Master przynajmniej dla mnie był dużo prostszy od Veterana w Cod:WaW ;) Tylko przegięty jest końcowy pojedynek z Vaderem lepiej na końcu walczyć z tym drugim typem

ArniHell
01-03-2009, 11:25
Ja na Sith Master walczyłem z Vaderem, on się wydaje trudny ale wystarczy tylko czekać jak on przestanie się trzepać wtedy można mu coś zrobić, trudniejszy był już dla mnie ten złomiarz z trzeciego levelu.

pijak
01-03-2009, 12:07
Na Sith Master każdy level można przebiec na pałkę do przodu, na bossów wystarczyła dobra taktyka i też padali za 2-3 razem.

ArniHell
01-03-2009, 13:07
Ja przechodziłem normalnie grę. Przecież nie ma sensu przechodzić całej gry biegnąc tylko do przodu.

HiTMAN47
01-03-2009, 15:46
Ja go nie widze :D - gralem normalnie to skonczylem normalnie poziom trudnosci normal :}. A osiagniecie jest za ukonczony Szit Majster a nie "ukoncz SM grajac normalnie" ;)

ArniHell
01-03-2009, 23:35
Każdy gra jak chce i to zależy od niego czy ułatwi sobie zabawę czy nie.

balduran2
02-03-2009, 01:32
Co się liczy do osiągnięcia Force Grip Mastery? Rzucanie przeciwnikami o ścianę, w przepaść, itp? Chyba, że można zrobić to osiągnięcie w Prologu Vaderem? Ten grip co ona ma pod klawiszem Y tez się liczy?

FireFlow
02-03-2009, 03:13
Prolog z Vaderem, stajesz przed mostem i masz nieskończoną liczbę przeciwników, chwytasz ich RT (łapiesz i unosisz w powietrze) i wyrzucasz poprzez kierunek na lewym sticku + puszczasz RT, robisz 500 takich rzutów i aczik twój, jakies 20 min machania,hey

ArniHell
02-03-2009, 15:06
Po co stać jak kołek w prologu jak można to zrobić podczas przechodzenia gry.

wojna
26-02-2010, 13:03
Help!!! Błagam pomocy mam problem przeszedłem całą gre ale tak:
-Prawie wszystkie kolory mieczy mam nieodblokowane
-3 stroje również mam nieodblokowane
-no i te dodatki do miecza

Jaskier
26-02-2010, 13:22
Witaj na forum, swojego pytania w bardziej alarmistycznym tonie już nie mogłeś napisać?

Jaką masz wersję gry? Ultimate Sith Edition? Zresztą to chyba nieistotne jest.
W zależności od tego jakie zakończenie wybrałeś uzyskujesz specjalny i unikatowy strój, a ponadto chyba dwa stroje są do ściągnięcia z Marketplace, czyli 1+2=3 i kwestię wyjaśniliśmy.

Kryształy mocy i te zabarwiające miecz na jakiś kolor ukryte są w holokronach Jedi. Może nie zebrałeś wszystkich?

High Glos
21-11-2010, 07:17
Mam problem z osiągnięciem za wszystkie holocrony.
Otóż mam wszystkie i osiągnięcie nie wpada.Jak to naprawić ???

czesio83
21-11-2010, 10:37
o to jest taki sam glicz jak w pierwszej czesci:( w jedynce nie dało sie już z tym nic zrobić , wiec tu także nic na to nie poradzisz.

Jaskier
21-11-2010, 11:01
o to jest taki sam glicz jak w pierwszej czesci:( w jedynce nie dało sie już z tym nic zrobić , wiec tu także nic na to nie poradzisz.

Przecież to jest temat o pierwszej części.

High Glos
21-11-2010, 11:46
U mnie nie wyskakuje żadne Default Tex.
I myślę że jak przejdę grę na najwyższym poziomie trudności to powinno wskoczyć.
Albo np. jak celowo nie wezmę pierwszego holocrona i pozbieram resztę a potem wrócę po tamtego to powinno wskoczyć.CZY TAK ??? WE'LL SEE.
TAK ZROBIŁEM I WPADŁO NO PROBLEMO !!!

czesio83
21-11-2010, 12:48
Przecież to jest temat o pierwszej części.


ups:coolface:

Reksio156
21-03-2011, 13:59
witam mam pytanie jak odblokować te dodatkowe rundy w force unleashed od razu mówię że kupiłem tą edycję ultimate sith edition więc te dodatki powinny być ale teraz nie wiem czy na płycie czy tez w formie kodów ;/ bo kupiłem używkę

Jaskier
21-03-2011, 14:09
witam mam pytanie jak odblokować te dodatkowe rundy w force unleashed od razu mówię że kupiłem tą edycję ultimate sith edition więc te dodatki powinny być ale teraz nie wiem czy na płycie czy tez w formie kodów ;/ bo kupiłem używkę

W Sith Edition dodatki są na drugiej płycie.

zarzykrulezzz
31-03-2011, 23:08
Dobra, lekkie odkurzanie. Orientuje sie ktos czy zaliczy mi achie za zbieractwo holocronow jeśli dozbieram brakujace w menu "Mission select"? Mam tylko braki w pierwszej misji, od 2 zbierałem wsio. Prosze o w miare szybka odpwiedź:)

Nevermind:
BE WARNED THAT IF YOU COLLECT A HOLOCRON ON A REPLAY MISSION AND EXIT THE GAME WITHOUT SAVING FIRST IT MIGHT NOT REGISTER THAT YOU COLLECTED IT AND YOU'LL HAVE TO GO BACK AND COLLECT IT AGAIN.