View Full Version : Gears of War


Artii007
27-10-2008, 13:33
Mam takie pytanie , co muszę zrobić żeby zdobyć archivmenta "Zen and the Art of Reloading" .Proszę was o pomoc .

KoBik
27-10-2008, 13:49
http://www.onlinecenter.pl/Gears-of-War.html

wiesz co to active reloads? to zrób ich tyle ile wymaga osiągnięcie, czyli 25.

Artii007
27-10-2008, 13:55
No ok , ale jak zrobić te aktywne przeładowania ? Mam sam przeładowywać jak jest bardzo mało amunicja czy automatycznie i czy muszę przy tym do kogoś szczelać ?

mefp
27-10-2008, 14:49
Oj oj ktoś jest bardzo nieporadny widzę... :P Podczas przełatowania broni (wciśnięcie RB) w prawym górnym roku pod ikoną broni pojawia się pasek musisz wcisnać drugi raz RB w momencie pasek znajdzie się w białym polu... voila! powtórz 25 razy i achievement jest Twój.

Artii007
27-10-2008, 15:23
Mam problem robie tak jak napisałeś , i nic :( Coś jest może nie tak ?

Brodacz
27-10-2008, 16:13
Gears of War bylo moją pierwszą grą na x360 a ten achievement jednym z pierwszych jesli nie pierwszy. Mam 16,5 lat zycia za soba, a ty jak twierdzisz 18 czy 19 i pracujesz. Cos jest nie tak. Jesli nie celowo to napewno zrobilbys go przez przypadek. ;)

Snake
27-10-2008, 16:20
A nie masz czasem tak:
Grałeś w powiedzmy singla kampanię. Potem zacząłeś grać z jakimś kumplem na co-opie kampanię. Ja tak miałem. Po powrocie do gry jednoosobowej nie wskakiwały mi achievementy i musiałem zacząć grę na Hardcore od nowa :( Może też tak zrobiłeś

Artii007
27-10-2008, 18:41
Sorry zapomniałem napisać ze zdobyłem ten za 25 i 5 .Dzięki waszej pomocy ale dopiero po wyjściu z gry mi wyskoczyły .Przepraszam ze was nie powiadomiłem .I dziękuje jeszcze raz za wasza pomoc .

Snake
30-10-2008, 11:04
Ja ma pytanie odnośnie Achików.
Skończyłęm grę na Casual i Hardcore. Mój brat skończył dwa chaptery na Casual. Chodzi o to że chcemy zacząć grać na Insane w co-opa. Czy jak będziemy grać na Insane to będą mu też wskakiwać punkty za poziomy Casual i Hardcore? Podejrzewam że nie ale chciałbym się upewnić :D

Krzychoo
30-10-2008, 15:22
Ja ma pytanie odnośnie Achików.
Skończyłęm grę na Casual i Hardcore. Mój brat skończył dwa chaptery na Casual. Chodzi o to że chcemy zacząć grać na Insane w co-opa. Czy jak będziemy grać na Insane to będą mu też wskakiwać punkty za poziomy Casual i Hardcore? Podejrzewam że nie ale chciałbym się upewnić :D

Tak, wpadnie mu i za casual i za hardcore ;)

przemonk
01-01-2009, 21:57
szukam kogoś do przejścia kampani w trybie kooperacji, zależy mi na osiągnięciach za granie jako dominic santiago (może to byc tryb najłatwiejszy jak i bardzo trudny), w miare możliwości sam moge pomóc przy wykonaniu jakiś osiągnięć

przemonk
06-01-2009, 21:03
nie aktualne już:rofl:

przemonk
11-01-2009, 22:49
mam jeszcze pytanie odnośne osiągnięcia Mix It Up
czy trzeba w każdym trybie ukończyc grę z największą liczbą punktów, czy tylko być w zwycięskiej drużynie?
z góry dzięki za info

pijak
11-01-2009, 22:54
Musisz być w zwycięskiej drużynie w każdym trybie gry (oprócz Annex).

przemonk
14-01-2009, 21:16
dobija mnie ta gra ale sie wciagam heh

teraz koło ratunkowe:
pytanie do publiczności:
jak to jest z kilami (bez trybu anex i ranking oczywiście)
mam zapiłowanych ( jeśli tak to nazwać) ponad 100 przeciwników, sumując z 3 trybów a osięgnięcia nie ma, nie wpadło

więc jak to jest?

Krzychoo
14-01-2009, 21:36
Było wałkowane i to nie raz... Bo wydanym patchu osiagniecia za bronie wpadają przy mniej więcej 140-170 killsach.

Brodacz
15-01-2009, 15:18
Na pocieszenie dodam od siebie że mojemu kumplowi nie wpadł nawet przy 400 curb stompach. W koncu wpadł.... ale troche po tych 400...

Dawidek098
04-02-2009, 18:01
A ja mam taki problem.A mianowicie przeszedłem grę na Hardcorze i teraz naszło mnie na to aby przejść na Insane.Powinno się odblokować nie?A jednak nie..Co się dzieje?Czemu mam zablokowaną możliwość grania na insane?

Dawidek098
06-02-2009, 21:47
Pomoże ktoś? Z chęcią bym zagrał na Insane ale jak widać się nie da;/ o co chodzi?

adek goku
07-02-2009, 12:01
Moze nie przeszedłes wszystkich rozdziałow na Hardcore i np: jeden opusiles i jak ukonczysz ten jeden to się się insane odblokuje ? :]

Dawidek098
07-02-2009, 13:53
Przecież mówię,że dostałem achiva za przejście gry na Hardcorze..

PL GoNZo
07-02-2009, 14:24
a moze skasowales save?
masz hdd czy memory card?

Dawidek098
07-02-2009, 15:00
Mam HDD i Memorkę.. Kurczę,możliwe.No a bez save to jest już finito?;/ Mam dwa save'y i na nich próbowałem to wczytać.Też na początku myślałem,że to coś z save'ami ale przecież nic nie usuwałem:|

przemonk
14-02-2009, 08:00
czy mozna w jakiś sposob wyzerowac tagi i zacząć zbierac je od nowa?

chyba jednego mi nie zaliczyło i mam 29, kurcze sprawdzałem po 2 razy i nic

heh znalazłem

juby1910pl
27-02-2009, 22:42
Wiem ze juz dlugo po premierze ale dopiero teraz mam live i chciałbym z kimś się styknac zeby przejsc kampanie w co-pie . Jakby co do juby1910pl- ID Jak cos to pisac na gg: 71337554

In The End PL
06-04-2009, 15:42
Mam pytanie co do osiągnięcia za przejście gry jako Dominic. Czy muszę nim grać cały czas podczas jednego przejścia gry, czy np. mogę nim zrobić 2 akty podczas jednego przejścia a resztę podczas drugiego?

Baczek PL banita
06-04-2009, 15:48
Możesz np zrobić najpierw 2 akty a potem resztę

adek goku
06-04-2009, 15:48
Najlepiej gdy zacznies grac jako Dominic , i do konca gry nim bedziesz grał , a na koniec wpadnie ci Achievment :]

destro177
06-04-2009, 15:49
Koledze zaliczyło bez problemu, jak "dorobiliśmy" jeden akt. Ale mam też wersję PC, na której się sypie takie kompletowanie np. poziomów na hardkorze. Brakowało mi jednego chaptera, i za diabła nie chciało mi zaliczyć aczika za całość na hardzie, gdy właśnie "dorobiłem" ten chapter. Ale na konsoli nie ma tego problemu.

sokol_84
15-04-2009, 10:39
Ma ktoś jakiś dobry sposób na pokonanie generała RAAM'a?

KURA2008
15-04-2009, 10:46
Torque Bow + Snajperka - kucasz za zasłoną i strzelasz z łuku żeby rozpędzić Krylle, od razu zmieniasz na snajperkę i ładujesz kilka headshotów. Jak RAAM podejdzie za blisko to przeskakujesz zasłone i pędzisz na druga stronę za tamtą zasłonę i powtarzasz schemat. W końcu padnie. Uważaj, żeby nie wyjść ze światła bo Krylle cię momentalnie zjedzą.

Na Youtube znajdziesz też jakiś glitchowate miejsce za jedną zasłoną gdzie RAAM się blokuje i nie rusza z miejsca, wtedy wystarczy na ślepo strzelać w niego z łuku i lancera na zmianę pomagajac sobie granatami.

destro177
15-04-2009, 12:11
Podbiec do troiki (trojki?) i siec z niej.

lvizzz
15-04-2009, 12:21
Podbiec do troiki (trojki?) i siec z niej.

Chyba na niskim poziomie.Sprobuj tak na insane.

GoWFaN
18-06-2009, 15:07
Otóż przeszedłem całą kampanie od początku do końca Dominikem Santiago na poziomie casual.Sądziłem że dostanę to osiągnięcie jednak go niedostałem czy ktoś mógł by pomóc.:(

Gra oczywiście oryginalna:mellow:

z innymi osiągnięciami niema problemów aby z tym jest coś nie tak:moron:

POMOCY!!

Brodacz
18-06-2009, 15:12
A trening zrobiłeś?

Fighter Pl
18-06-2009, 15:20
Otóż przeszedłem całą kampanie od początku do końca Dominikem Santiago na poziomie casual.Sądziłem że dostanę to osiągnięcie jednak go niedostałem czy ktoś mógł by pomóc.:(

Gra oczywiście oryginalna:mellow:

z innymi osiągnięciami niema problemów aby z tym jest coś nie tak:moron:

POMOCY!!
Może po prostu przegapiłeś, któryś z leveli.

MANDo
18-06-2009, 19:28
Pewnie poszedł w złą stronę, jak ktoś sugerował wcześniej (ominął trening).

szakal666
25-07-2009, 18:38
Jak mogę grać dominicem oprócz copa ?

juve26
25-07-2009, 18:45
Yyy, odpal multi i wybierz sobie model Doma?

szakal666
25-07-2009, 23:12
Yyy, odpal multi i wybierz sobie model Doma?

Chodzi mi o przejście całej gry dominiciem ( taki achiv ) zapewne wiesz , a w copie to cię wywalą , drugiego pada nie posiadam

zarzykrulezzz
25-07-2009, 23:20
Chodzi mi o przejście całej gry dominiciem ( taki achiv ) zapewne wiesz , a w copie to cię wywalą , drugiego pada nie posiadam
Albo ustawiasz sie z ze znajomym albo drugi pad Cię ratuje. Nie ma innej opcji.

Mustang
26-07-2009, 01:27
Chodzi mi o przejście całej gry dominiciem ( taki achiv ) zapewne wiesz , a w copie to cię wywalą , drugiego pada nie posiadam
To poszukaj jakiegoś Polaka do przejścia gry.

Vartan
26-07-2009, 03:53
jestescie rozkoszni w tym co piszecie :)
jak zabic Raama? :D
pistoletem!

pograjcie troche na multi, a nawet INSANE w pojedynke wyda sie prosty. i bedziecie mogli dobiec do troiki ;)

Gibon
28-07-2009, 15:40
Chodzi mi o przejście całej gry dominiciem ( taki achiv ) zapewne wiesz , a w copie to cię wywalą , drugiego pada nie posiadam

Chętnie bym zagrał,tyle że jak dorwe golda,albo triala jakiegoś.

szakal666
14-08-2009, 15:47
Witam .Dzisiaj przeszedlem ewidentnie CAŁĄ grę Domem.

I achiv ,, i can't quit Dom '' nie wpadł

Nie wiem co się dzieje .Są 2 możliwosci , w 3 akcie jak wczytał kumpel checkpointa to dam głowę sobie uciąc że przenioslo nas trochę dalej niż tam gdzie skończyliśmy , więc przechodzę z kumplem 3 akt od nowa

Już mówię że w 1 akcie kumpel wziąl trening więc nic nie ominąłem

Mozna to jakoś sprawdzic czy jakąs lokację ominalem itd ? Bo nie wiem czy jakiś bug wystapił w 3 akcie czy po prostu achiv nie wpadł ?

A i pytanko male .Jak wybiore np 1 akt to po lewej stronie jest jakby taki złoty znaczek a w innych jest szary ( chodzi o przejście gry na danym poziomie ) ? Bo np 2 pierwsze akty przeszedlem an insane

Baczek PL banita
14-08-2009, 16:13
Musiałeś coś nie przejść tym Domem . Albo jeszcze raz ten 3 akt przejdź Domem .

Albii
29-08-2009, 02:53
Mam pytanie co do tych osiagnięć za wygrane 20 meczy na każdej z dodatkowych mapek(tak w skrócie, wiadomo o co chodzi) . Można zrobić to osiagnięcie grając z drugim kontrolerem na lokalu, czy to musi być koniecznie przez lajfa ?

pijak
29-08-2009, 12:13
Osiągnięcia za mapki i annex można zrobić z samym sobą.

Albii
31-08-2009, 13:02
Mam pytanie odnoście osiągnięcia "You Down With E.P.I.C?". Wygrałem na każdej z dodatkowych map w trybie annex w localu grając przeciwnko mojej gitarce do 3 rund i nic, może ktoś wie co robię źle ? :/

SierraPL
05-09-2009, 21:36
Może jakąś mapę opuściłeś, poza tym po co na annex'ie, odpalasz warzone'a na trzy rundy, rozwalasz gościa trzy razy i już mapa zaliczona, robisz to razy 6 i achiv wpada bardzo szybko.

Albii
05-09-2009, 22:40
Dobra, jutro spróbuję na jeden raz to zrobić. Będę zapisywałna karteczce, te które zaliczyłem, albo ustawię, by wszystkie mapki po kolei leciały i wtedy pewnie nie pominę ich. Co do anexi, to mi się pomyliło z tymi osiągnięciami z wygraniem 20 anexi na każdej mapie i jechałem anexie, zamiast szybszych trybów. ;p Dzięki.

Celt
09-09-2009, 09:54
A nie ma już blokady regionalnej na te darmowe mapki? ;d

zarzykrulezzz
09-09-2009, 10:15
Jest ciągle. Ostatnio sprawdzałem bo ktos mnie informował,że zdjeli...

Deny
18-05-2010, 18:31
Witam :) Czy byłby ktoś chętny na Coop Insane w GOW :) ? Zaznaczam, że chciałbym zagrać Dom'em :) Żeby wpadły osiągniecią :)