View Full Version : Live BOX Neostrada TP-problem


Fighter Pl
05-01-2009, 10:35
Mam problem z wyłaczeniem zapory i NAT'a w Liveboxie neostrady. Jesli ma ktos pojecie jak to zrobc to czekam na pomoc.:)

Darko
05-01-2009, 11:35
Coś takiego trzeba zrobić:

http://img370.imageshack.us/img370/3369/20090105113401ox6.th.png (http://img370.imageshack.us/my.php?image=20090105113401ox6.png)

:)

Fighter Pl
06-01-2009, 09:57
Jak tylko moj glupi brat znajdzie haslo i nazwe uzytkownika do routera to sprawe obadam;) dzieki!

lukas_live
06-01-2009, 11:28
Jak tylko moj glupi brat znajdzie haslo i nazwe uzytkownika do routera to sprawe obadam;) dzieki!
Jeśli ci chodzi o login i hasło do Liveboxa to jest to: "admin" i "admin" ;) . Chyba że miałeś na myśli login i hasło do połączenia z netem, to rzeczywiście musisz poszukać, jeśli nie znajdziesz po prostu zadzwoń na infolinie neo 0 800 102 102 to pomogą odzyskać dane

mluc83
06-01-2009, 15:27
mam ten sam problem co fighter i szukając wcześniej jak rozwiązać ten problem wyłączyłem te porty które podał Darko mimo to grając w halo 3 jest zawsze informacja że jest problemik z NATem :(((. Nie wiem dlaczego jest tak może być dlatego że moja kochana konsolka jest podłączona do "syfboxa" przez kabel rj-45 anie wi-fi???

Darko
06-01-2009, 18:16
Samo podłączenie przez ethernet na pewno nie powoduje, że masz nat moderate. Radziłbym jeszcze raz sprawdzić czy dobrze wszystko wpisałeś.

mluc83
06-01-2009, 18:48
tak wszystko jest tak jak u ciebie zapora wyłączona i ... dupa:(((

Q-Jot
11-01-2009, 01:40
Jak w Liveboxie zmienić IP ? Gdy przytrzymam przycisk RST przez chwilę ,to gasną lampki i potem mrugają do znudzenia nigdy nie zapalając się na stałe ,aż muszę restartować kompa .Można zmienić sobie IP bez restartu systemu ?

wrog
11-01-2009, 02:38
Odłącz modem od gniazdka telefonicznego na 30 sekund, powinno pomóc.

Chmielu
21-01-2009, 16:45
Jak w Liveboxie zmienić IP ? Gdy przytrzymam przycisk RST przez chwilę ,to gasną lampki i potem mrugają do znudzenia nigdy nie zapalając się na stałe ,aż muszę restartować kompa .Można zmienić sobie IP bez restartu systemu ?
sa programiki robiace to w kilka sekund bez reseta zadnego ani kompa ani modemu poszukaj na stronach z programami do pobierania z rapidow

Hosen
08-05-2009, 11:25
Słuchajta, kumpel ma ten syf i non stop ma dc na Live. Tzn. wywala mu neta w laptopie, który jest bezprzewodowo podłaczony przez WI-Fi, a do laptopa jest podłączony X (ogólnie, nie ma znaczenia czy gra na Live czy nie - wywala z neta). Wówczas musi resetować laptoka by znów mieć neta. Ojca komp jest podłaczony sieciówką bezpośrednio do Boxa i ma neta bez problemu. Box stoi w pokoju obok, więc o zasięg tu nie chodzi. Co może być przyczyną? Miał/ma ktoś tak? Hilfe plz, bo w BF grać nie można jak należy :)

Krzychoo
08-05-2009, 11:39
Też mam syfiastego liveboxa i podobny problem z ta roznicą, ze ja mam kompa przez wifi i to z kompa mnie wywala, a xa kablem bezposrednio z boxem - tu akurat zero problemów...

Hosen
08-05-2009, 11:44
No właśnie komp jest przez Wi-Fi, a pod kompa "podlega" Xbox. Nie ma moze jakiegoś nowszego modelu, który by w TP wymienili? Albo jakas inna alternatywa, typu router?

Krzychoo
08-05-2009, 11:52
Nowszego modelu liveboxa nie ma z tego co wiem..
Router jak najbardziej, zdecydowanie lepsze i bardziej perspektywiczne rozwiazanie, ja akurat zdecydowałem sie na boxa bo nie siedziałem za bardzo w temacie, a to było najprostsze wyjscie.
Linksys albo Pentagram najlepiej.