View Full Version : Zgrwanie danych z HDD(X360) na PC


Spootn1k
08-01-2009, 17:40
Mam Microsoft'owy Transfer Kit i chciałem zgrać przy jego pomocy dane na PC żeby mieć kopie bezpieczeństwa.

Podłączyłem dysk pod pc, został wykryty i zainstalowany, uruchomiłem xplorer360 ale wyskakuje mi komunikat "could not find a fatx drive to open" spróbowałem z innym kompem i zamiast komunikatu była zwiecha programu.

Jeśli ktoś ma o tym wieksze pojęcie niż ja to prosze o pomoc.

crazzie
08-01-2009, 18:09
ja korzystalem z chipsetu via pod pci, taki sam problem mialem kiedy podlaczalem dysk pod zly port sata, nie wiem czym jest transfer kit wiec tutaj nie pomoge

ale jesli dzialasz pod vista upewnij sie, ze konto z ktorego to robisz ma mozliwosci administratora, to najczesciej wystepujacy problem

zobacz czy podlaczony dysk w ogole pojawia sie w sytemie (panel sterowania, narzedzia administracyjne, zarzadzanie komputerem, zarzadzanie dyskami)

Makos
08-01-2009, 21:48
A tak się spytam z ciekawości. Czy jeżeli teraz można nagrywaćgry na dysk, to po podłączeniu dysku i zgraniu tam gry"pirackiej" będzie można w nią grać bez strachu przed banem np w trybie off line dla bezpieczeństwa, a potem usunąć i gitara nie ma śladu.

szuja
08-01-2009, 22:05
O takie rzeczy się tutaj nie pyta, ale raczej nie robi różnicy bo przy każdym uruchomieniu gry, x0 jakby sprawdza płytę. ; )

Makos
09-01-2009, 15:54
Nie zamierzam nic kombinować... pytam się czy to jakiś prezent dla hackerów. Ale to jest myślę możliwe... razem z zgrywanie na dyk trzeba byłoby wpakować do gry swego rodzaju cracka...

Spootn1k
09-01-2009, 16:39
Hmm nie wiem już co robić chyba spróbowałem wszystkiego :omfg:

Na moim kompie ani Xplorer360 ani Xport360 nie wykrywa mi dysku mimo ze w Menedżerze urządzeń go widać, próbowałem uruchamiać jako administrator i tez nic, znalazłem jakieś sterowniki i też nic.

Na laptopie dysk natomiast jest widziany i przez Xporta i Xplorer'a, tyle ze Xport przy probie skopiowania czegoś z dysku wiesza się i wywala a Xplorer Baaaardzo dlugo wgrywa i przy probie skopiowiania czegos na dysk wiesza sie dodatkowo caly laptop sie zmula i trzeba robic hard reset bo normalnie juz nie idzie wylaczyc.

Nie wiem co jeszcze moge zrobic i czemu xplorer tak zamula na lapie uzywam chyba najnowszej wersji bo 0.9 b2. Crazzie jakiej ty używałes?

halficzek
12-03-2009, 11:52
czy próbował ktoś może zgrywać przy pomocy Norton Ghost dane z 20GB HDD i wgrać je na 120GB?
mam problem bo mam dysk 120GB który mój XBOX już widzi - wszystko działa tylko nie mam jak przegrać dane - a xplorer360 niestety tego dysku również nie wykrywa