View Full Version : Transfer danych z dysku na dysk


raulmadrid
17-01-2009, 13:38
Chcę kupić orginalny Microsoftowy dysk 120 GB do xboxa czy będę mógł bez problemów zrzucić dane ze starego dysku? Czy muszę kupić jescze jakiś kabel? Czytałem że dyskach Microsoftowych jest dodawany kabel ale nie widziałem w opisie żeby był w zestawie. Z góry dzieki za pomoc.

Q-Jot
17-01-2009, 13:54
W pudełku z dyskiem 120GB jest taki kabel do transferu danych .Widać go nawet przez blister.

crazzie
17-01-2009, 15:40
oczywiscie z oryginalnym dyskiem, to trzeba nadmienic

Dafit7
01-03-2010, 22:28
Po ile jest taki oryginalny dysk, kupowany w jakimś empiku czy innym Media-markecie ? :ph34r:

mrmarko
02-03-2010, 08:34
raczej nie sprzedają samych dysków w takich sklepach,choć mogę się mylić

crazzie
02-03-2010, 08:48
mozesz, one sa normalnie w sprzedazy, ale cena jest zaporowa, teraz nie rzuce z glowy, ale chyba 4 na przedzie byla

MANDo
02-03-2010, 09:28
U mnie w MM jak dobrze pamiętam to 349zł stał kiedyś 20GB, ale to było w 2007-2008 roku.

fleischer
02-03-2010, 23:08
zajrzyj na allegro,co prawda dyski sa urzywane ale mirkosoftu.
w przystepnej cenie...

crazzie
02-03-2010, 23:26
urzywane? jakie to hehehe

MANDo
03-03-2010, 02:21
To chyba ten: http://bi.gazeta.pl/im/9/4776/z4776349X.jpg hehehe

Dafit7
03-03-2010, 17:56
Słuchajcie, a czy to coś trudnego, przełożyć obudowę z jednego dysku na drugi ? Bo na allegro są same dyski bez obudowy, chciałbym takiego kupić, zamontować na niego obudowę od mojej 20 gigabajtówki i się cieszyć 120GB w przystępnej cenie :) Tylko czy nie ma z tym za dużo srania ?

Dafit7
17-03-2010, 20:43
Dobra kupiłem już ten dysk, teraz parę pytan:
Najpierw muszę go sformatować za pomocą konsoli, tak ?
W jaki sposób przenosi się dane z jednego dysku na drugi ? Przez kompa czy jakoś bezspośrednim połączenie dysk - dysk ?

NoMoRe
17-03-2010, 21:05
normalny dysk (ten 20GB) normalnie podłącz do konsoli tak jak był zawsze, a ten 120GB podłącz przez USB kablem, potem włóż płytkę którą powinieneś mieć (przynajmniej ja przy swojej 120 miałem) i wszystko się zrobi samo albo Ci powiedzą co masz zrobić;)

bajus
18-03-2010, 12:50
problem powstaje przy transferze 20GB >> 60GB, kabel w moim przypadku niestety nie zadzialal i pozostalo walczenie z karta pamieci i przerzucanie najwazniejszych rzeczy (profile, save-y), a reszte musialem od nowa sciagac z XBLM

Dafit7
20-03-2010, 15:44
Panowie, sprawa wygląda następująco: Mam dysk 120GB, mam kabelek Microsoftu, ale nie mam oryginalnej płytki do przerzucenia danych z jednego dysku na drugi :omg: Czy istnieje taka możliwość, żeby podłączyc dysk 20GB do PC, skopiować te dane na twardziela PC, potem podłączyć 120GB do PC i przenieść wszystkie dane na dysk 120GB ? :omfg:

Rayne
20-03-2010, 17:18
problem powstaje przy transferze 20GB >> 60GB, kabel w moim przypadku niestety nie zadzialal i pozostalo walczenie z karta pamieci i przerzucanie najwazniejszych rzeczy (profile, save-y), a reszte musialem od nowa sciagac z XBLM
Widocznie miałeś pierwszą wersję tego kabla, kolejna przerzucała też na dysk 60GB. Swego czasu też się borykałam z tym problemem, myślałam nawet, że to kabel nie działa.