View Full Version : Bioshock - roznice miedzy wersjami


ShotgunMesssi
08-10-2008, 15:52
Witam, wiem ze post o Bioshocku gdzieś tam już błąka się po forum, ale post ten dotyczy trochę innego zagadnienia. Mianowicie zakupiłem na allegro BIOSHOCKa ale w wersji NTSCJ w celu nabicia kolejnego tysiaka ponieważ oglądałem profile innych graczy którzy mieli porobione 4tys z bioshocka...(wersja PAL, GER, NTSCJ i koreańska)
Wersje PAL przeszedłem i kupując Japońska wersje myślałem ze konsola potraktuje to jako inny tytuł, niestety tak się nie stało i xbox wykrył grę jako zwykłego PALowego Bioshocka!!
Największy dowcip jest taki ze wersji PAL można zdobyć 1100GS a w NTSCJ tylko 1000GS...
Co powinienem zrobić aby konsola wykryła tego BIOSHOCKA jako inny tytuł?
Czy jest to w ogóle możliwe??

lukkPL
08-10-2008, 15:59
Musiałbys mieć chyba tą wersję http://www.play-asia.com/paOS-13-71-br-77-3-49-en-15-bioshock-70-2fs5.html aniżeli region free. Ta jest jako NTSC J a nie region free. No i konsole japońską do tego jeszcze. Ale może juve by się wypowiedzial (może coś wiecej Ci powie gdyż jest chyba bardziej ode mnie oblatany w kliku grach w różnych wersjach na 1 profilu ;) )

ShotgunMesssi
08-10-2008, 16:07
aj to wtopiłem bo kupiłem NTSCJ ale region free...:/

juve26
08-10-2008, 16:26
Niestety, miales pecha tu i nic z tym nie zrobisz. :(
Z czterech wersji BioShocka ( normalna, szwabska i dwie skośnookie :p ) pograsz sobie tylko w normalna i szwabska na PALowej konsoli, jakbys sie bawil w modchipowanie konsoli, to moglbys jej region zmienic i grac we wszystkie wersje gier.
Jesli fascynuje cie posiadanie wiecej niz jednej wersji gry w profilu, to polecam z retaili szwabskie ocenzurowane tytuly ( sporo ich juz jest ), badz pare gier arcade ( Castlevania i Buku Sudoku ). Tylko ze raczej ciezko bedzie ci znalezc ludzi do boostowania w niemieckie wersje, wiec najprostszym ( i najdrozszym :| ) wyjsciem jest kupic amerykanska konsole i grac w te ich PESy, Eternal Sonaty i nawet te sportowki co u nas nie wychodza.

ShotgunMesssi
08-10-2008, 17:02
tez tak myslałem zeby kupic amerykańckOm konsole ale trzeciego xa w domu juz nie trzeba:) thx za pomoc panowie!!

Vartan
08-10-2008, 18:20
wOw...
tez jestes zboczony jak ja :)
2 xboxy w chacie :D

do boostu?
czy to nie przypomina Wam... onanizmu? :D
granie z samym soba po Live? ^_^

Snake
21-02-2009, 21:57
Jaka jest roznica pomiedzy Bioshockiem Europejskim a Niemieckim? Procz tego ze zakladaja sie inne karty Achievemntowe? Czy wersja dla szwabow jest mniej brutalna?
i jeszcze jedno. Jak mam odroznic ktora wersja jest ktora w przypadku gdy ja i moj znajomy mamy plyty wygladajace identycznie, maja znaczki ograniczenia wiekowego identyczne ale jak uruchomie gre kumpla to w Achievementach mam 0gs, ale jak poszukam na swojej karcie innych gier to znajde "swojego" Bioshocka z wynikiem 790gs. Z gory dzieki za odpowiedz

juve26
21-02-2009, 22:04
Mozesz np wsadzic gre do napedu, podlaczyc sie do xlive i porownac gry z jakims innym graczem, co do ktorego wiesz, ze na pewno gral w angielska wersje.

A tak BTW to szwabska wersja nie jest po niemiecku? >>

Kamil
21-02-2009, 22:34
Niemiecka wersja różni sie tylko naliczaniem osobno achivmentów i mniejszą ilością krwi.

Snake
21-02-2009, 22:35
No wlasnie nie :) Ja myslalem ze mam niemiecka a tu mi kumpel mowi ze on tez ma niemca. No i jak sprawdzilem u niego jego gre to wyskoczyla mi nowa karta achievemntow :p Widocznie jeden z nas ma Austriacka wersje. Z tego co wiem Austriacy nie maja problemow z grami typu GTA SA, Mortal Kombat itp. itd. ok dzieki za odp

Polski_Kiler
22-02-2009, 00:41
Niemiecka wersja różni sie tylko naliczaniem osobno achivmentów i mniejszą ilością krwi.


Chciales chyba powiedziec bardzo mniejsza iloscia krwi oraz brutalnoscia ograniczona do granicy zero (wycinki w fabule, ogien nie dziala jak normalnie, brak mozliwosci odcinania czesci ciala itp...).

Zreszta obejrzyj sobie sam:
www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=4315

Bioshock niemiecki ma czerwone logo USK a austryjacki PEGI.

Kamil
22-02-2009, 01:00
Dawno już nie grałem w niemieckiego bio ponad rok więc nie pamietam, a teraz jak grałem w normalną wersję to nie zauważyłem poodcinanych kończyn i tym bardziej cięć w fabule.
Tak więc przepraszam jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd :D