View Full Version : Zmiana numeru gracza na padzie?


Kropek
22-02-2009, 02:53
Sytuacja:
Mam normalnego pada i gitarę z GH, gram sobie na padzie załóżmy w Halo, potem chcę sobie pograć w GH.

Teraz pytanie:
Czy da się z poziomu konsoli czy jakoś inaczej przestawić tak, żeby wyłączyć pada, potem włączyć gitarę i żeby ona była jako player 1? Bo zwykle muszę robić tak, że:
1. Wylogowuję się z konta.
2. Wyłączam pada
3. Włączam gitarę
4. Loguję się na konto jeszcze raz

Trochę to stuknięte i czasochłonne. Jest coś takiego jak zmiana koaligacji padów czy choćby trick z syncowaniem? Samo wyłączenie pada nic nie da, bo gitara po włączeniu jest player 2. Próbowałem trzymać sync buttony na obu kontrolerach (wtedy są przez konsolę niewykrywane), potem przytrzymać jeszcze raz sync button na tym, na czym chcę mieć playera 1, ale nie da się. Wiem, że jest taka opcja i na PS3, i na Łii.

Jaro5412
22-02-2009, 13:09
Myśleć ludzie, mysleć !!!!! Sam sobie odpowiedziałeś. Wyłączyć pada, włączyć gitare. Nie mozesz włączyc drugiego kontrolera kiedy pierwszy jest włączony, bo wtedy przypisze ci go pod 2....

Kropek
22-02-2009, 13:13
No to wiedz, że wyłączenie pada 1 a potem włączenie gitary sprawia, że gitara jest jako drugi player. Konsola chyba przypisuje pada do jakiegoś konta.. kurde, nie da się tego naprawdę zmieniać?

Jaro5412
22-02-2009, 13:16
Da sie zmieniać, tak jak napisałem. A skoro u ciebie nie działa to nie wiem...

juve26
22-02-2009, 13:32
U mnie dziala to, co napisal Jaro, ale tylko wtedy, kiedy gitara nie byla nigdy wczesniej [w sensie, ze podczas aktualnej sesji na konsoli], jako drugi pad podlaczona.
Czyli tak: konsola swiezo wlaczona, tylko podstawowy pad jest wlaczony i teraz komfortowo dziala wylaczanie jednego pada i wlaczanie drugiego. Jesli gitara bylaby podlaczona chociaz raz jako drugi pad, to wszystko poszloby sie pieprzyc :)

Jaro5412
22-02-2009, 13:43
Ja moge przełączac ile razy chce, pomiędzy gitarami , padami czy kierownicami. Nie wazne, wszystko działa.

wrog
22-02-2009, 14:00
Właśnie z gitarami są takie problemy. Nie wiem od czego to zależy. Najłatwiej włączyć konsolę od nowa w razie problemów, nie wiem czy jest jakiś prosty sposób.

KURA2008
23-02-2009, 10:15
U mnie jest tak samo jak u Kropka
Jeśli chcę zmienić kontroler to tylko wylogowanie pomaga.

Kropek
28-02-2009, 21:50
Zrobiłem konserwację dysku (clear cache) i jest normalnie.. O_o

neverneve
04-08-2010, 22:54
Chciałem zakładać wątek z podobnym pytanie, jednak znalazłem odpowiedź tutaj. Za to mam związane z tym drugie pytanie - czy z konta na Xboxie da się wylogować inaczej niż nie wyłączając konsoli? Nigdzie nie widzę takiego przycisku jak "wyloguj się", kiedy wyłączam pada to profil mam ciągle włączony. Jest na to jakiś sposób?

@Down: dzięki ;)

Infidel
04-08-2010, 22:57
Wcisnij guide button i nacisnij X.