View Full Version : Problem z monitorem i X360!


Aem
23-03-2009, 20:13
Mam problem z X360. Otóż posiadam monitor CRT Mitsubishi 17" na którym na codzien gram na X360 podłączonym do monitora kablem VGA. Ostatnio chciałem sprawdzić jak by wygladał obraz pod zwykłym monitorem LCD ktory uzywam do kompa na codzien. Po podłączeniu wywalalo mi jednak ciagle "Out of range". Trudno, odłączyłem od LCD i dzis podłączyłęm pod CRT z powrotem i... nic. Wywalalo mi tez "out of range"......chociaz nigdy tak nie bylo i od zqwsze wszystko działało ok. Mam tez chinche i stary TV CRT i podłączam i wszystko działa. Zaczałęm bawic sie z ustawianiem PAL50 i PAL60 i cos tam mieszac i teraz gdy podłączam pod monitor CRT to nie ma juz napisu "Out of range" tylko jest ciemny ekran i miga dioda monitora na pomaranczowo, ale dźwięk jest więc kabel działa. Znajomy na GG powiedział mi jaka drogą po omacku dojde do zmian ustawienia rozdzielczosci no i mam obecnie ta najnizsza bo myslalem ze pomoze ale nadal nic. Co ja mam zrobic zeby działąło? pomocy!!

lukas_live
23-03-2009, 20:41
Też tak miałem kiedyś po podłączeniu Xa pod tv u kolegi. Jak już chciałem podłączyć pod swój monitor był też tylko czarny obraz i dźwięk. Z tego co pamiętam to włączyłem konsolę bez podpiętego kabla vga albo go odpiąłem jak już konsola była włączona. Spróbuj się pobawić tym kablem vga

Aem
23-03-2009, 21:41
coz chodzi chyba o to bym teraz po omacku bo mam czarny ekran doszedł do opcji zmiany rozdzialki na najnizsza i moze bedzie okej.. Czy ktos moze mi napisac od poczatku do konca jak to zrobic maja czarny ekran na slepo? i koniecznie jak na koncu zatwierdzac swoj wybor zeby zapisalo.. Hmm?

lukas_live
23-03-2009, 22:15
Właśnie ci mówię że tym bawieniem kablem vga udało mi się zresetować jakoś te ustawienia, bo mi się w najniższej rozdziałce później włączyło

Aem
23-03-2009, 22:20
napisz prosze do mnie na gg 3406267 z gory dzieki

Mac1602
25-03-2009, 11:56
Spróbuj podłączyć do normalnego TV lub uruchomić konsolę z kablem od TV (bez podłaczania), a nie vga. Rozdzielczość powinna się przestawić automatycznie.