View Full Version : Problem z kompem


bolek2006
27-06-2009, 22:08
zakaldam temat bo mam problem

watek zaczolem tutaj moze wiec ktos pomoże :)
http://peb.pl/showthread.php?p=2365188#post2365188

bolek2006
28-06-2009, 20:02
no i jak niema chetnego :D

zadnego speca od sieci :D jakby co dostanie miesiac live lub coś ze storu :D:D

CruelCrewCut
29-06-2009, 00:45
Okej mi się wydaje, że nie wina leży po stronie routera. Czy w ogóle konfigurowałeś go ? Rozumiem, że masz neostradę. W instrukcji obsługi jest dokładnie opisany proces konfiguracji sieci bezprzewodowej. Jeżeli masz problemy podeślij gg postaram się pomóc.

bolek2006
29-06-2009, 09:31
siema konfigurowalem go wedlug tego schematu http://www.cyberbajt.pl/raport/369/0/374/ niestety nic to nie dalo ruter ktory jest w linku jest moim

chilowe rozwiązania dalo zaiana sieci bezprzewodowej z publicznej na prywatną jakos sie polaczylo ale po wlączeniu ps3 ktore tez jest przezz wifi zniklo
http://forum.pclab.pl/t326193.html


podobno rozwiązaniem ma być reczne przypisanie adresów ip i dnas ale nie wiem jak to zrobić :D
czekam na odpwiedz i pokaże to co bedziesz chcial

---------- Wiadomość dodana 08:31 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 08:19 ----------

problem w tym że jak podląnczam kablem to internet odpala sie odrazu i pisze przy polączeniu lokalne i internet a przyy bezprzewodowym tylko lokalne :(

CruelCrewCut
29-06-2009, 11:58
Okej tu masz rozwiązanie jak to zrobić http://www.wififorum.pl/index.php?showtopic=12986&st=0 musisz wpisać ręcznie adresy i dns dla protokołu TCP/IP w wersji 4.

bolek2006
29-06-2009, 12:09
zobacze czy to zadziala :D

bolek2006
29-06-2009, 12:32
ehehh dziala :D:D:D

stary dzieki jeszcze sprawdze jak sie to sprawuje z wlączoną ps3 i jak bedzie git to zajebioza :D

CruelCrewCut
29-06-2009, 13:09
powinno być okej :)