View Full Version : Call of Duty Classic


Piotrek3000
11-11-2009, 20:03
Czy ktoś już z Was uporał się z Veteranem? Ja jestem mniej więcej w 1/3 gry (skończyłem misje Amerykanów i jestem na drugiej misji brytyjskiej). Czy w tej grze nie ma apteczek?? Grając na PC, pamiętam jak z nich korzystałem, a tu nie mogę znaleźć ani jednej przez co gra jest ciężka jak cholera gdyż masz tylko jeden pasek życia, na dodatek jedna kula odbiera Ci połowę bądź więcej.

Hustler
11-11-2009, 20:35
Co do tej 'ciężkości' gry, zapomniałeś dodać, że nie ma wskaźnika granatów.

Piotrek3000
11-11-2009, 20:51
No niby tak, chociaż aż tyle granatów to nie ma. Ja przynajmniej ich nie odczuwam;)

HiTMAN47
11-11-2009, 21:45
Jest regeneracja?

Dywan93
11-11-2009, 21:46
Nie, wszystko jak w oryginalnym CoD'zie

Zeratul
11-11-2009, 22:17
Czy ktoś już z Was uporał się z Veteranem? Ja jestem mniej więcej w 1/3 gry (skończyłem misje Amerykanów i jestem na drugiej misji brytyjskiej). Czy w tej grze nie ma apteczek?? Grając na PC, pamiętam jak z nich korzystałem, a tu nie mogę znaleźć ani jednej przez co gra jest ciężka jak cholera gdyż masz tylko jeden pasek życia, na dodatek jedna kula odbiera Ci połowę bądź więcej.
na Veteranie nie ma apteczek... jestem na 3 misji... gra kozaczek!

Piotrek3000
15-11-2009, 09:17
Ktoś już przeszedł grę na veterannie? Ja jestem na misji Pavlo's House. Może jeszcze dzisiaj uda mi się ją skończyć i najprawdopodobniej w tym tygodniu wpadnie mi calak:D

Piotrek3000
17-11-2009, 08:19
Przed chwilą wpadł calak;) Chyba pierwszy w Polsce;p

Mustang
17-11-2009, 19:52
Ładnie, chyba jako jedna z nielicznych osób potrafiłeś zrezygnować z MW2.

A jak ten veteran, znacznie trudniejszy od tego w 2/3/4/5?

Piotrek3000
17-11-2009, 20:41
Ładnie, chyba jako jedna z nielicznych osób potrafiłeś zrezygnować z MW2.

A jak ten veteran, znacznie trudniejszy od tego w 2/3/4/5?
Tak jak mówiłem, masz tylko jeden pasek życia na całą misję... Nie ma apteczek, jeden strzał zabiera od połowy do 3/4 życia. Jak dla mnie to najtrudniejszy CoD w jakiego grałem, ale było warto;) Nie ma tyle granatów co w 5, miejscami niektóre misje doprowadzały mnie do pasji jak misja ze zdobyciem Reichstagu w 5-ce. Ogólnie polecam, lecz gra lubi oszukiwać np: granat zabija przez ścianę (nie zawsze ale czasem tak).

HiTMAN47
20-11-2009, 00:09
Pierwszy COD opiera sie na czekpoitach czy posiada wlasny system zapisu w dowonlym momencie?

MANDo
20-11-2009, 00:55
Na PC oprócz sejwa były też autosejwy, wiec zgaduje, że są czekpointy bez sejwa w dowolnym momencie :)

Kyzio
23-11-2009, 00:24
Dobra- napisze mi ktoś gdzie się podział CoD Classic? Chciałem dzisiaj zakupić na PSN, ale za cholerę nie mogę znaleźć. Wróci to jeszcze?

sapinPL
23-11-2009, 01:44
no wlasnie??
na lajwie tez cos nie moge znalezc ... ?[eee??]

FireFlow
23-11-2009, 02:00
z tego co wiem,to na PSN ktoś dał zada i opublikował classica za wcześnie.Ja słyszłaem,ze classic ma sie pojawić 2 tyg po premierze mw2 wiec czyzby juz jutro?

crazzie
23-11-2009, 09:14
no wlasnie, to bylo chwile na tym psn i fajnie, ale nie chcialem tam kupowac bo chce na xboxa (musze wreszcie spozytkowac jakos te wszystkie punkty msp ktore tam mam, dlatego nie kupowalem wersji z kodem...), fajnie ze to ex dla tych co kupili drozej, ale cholera, dajcie to juz dla wszystkich :/

BrakTuSensuPL
23-11-2009, 15:19
Czyli gra bedzie dostepna na XBl i PSN ?

Jaka byla jej cena na PSN ?

Kyzio
23-11-2009, 18:18
Na PSN kosztowało to 55 PLN. Dużo, ale za markę się płaci. Co do dostępności, to nie wiadomo kiedy wychodzi. Mam nadzieję, że w tym tygodniu. :)

FireFlow
02-12-2009, 13:15
witam,pojawiło sie juz nowe/stare Call of duty?Jest blokada?cena 1200 MSP?Pozdro

crazzie
02-12-2009, 13:34
no wlasnie, powiedzcie jak z blokada, bo ja w pracy jestem i nie mam jak sprawdzic

wrog
02-12-2009, 13:39
Jest blokada, ktoś w komentarzach na głównej napisał.

crazzie
02-12-2009, 13:42
to niech sobie to w dupe wsadza, kupie na ps3 i tyle

Vartan
04-12-2009, 04:03
VPN? to nie boli :)

crazzie
04-12-2009, 08:11
playstation store, to nie boli :P

BrakTuSensuPL
04-12-2009, 13:39
No i caly fun ixa , blokady na dodatki , regiony gier . . .

Też zamierzam kupic na PSN , z tego co czytałem to warto

r1p
04-12-2009, 20:53
Wiadomo, że warto bo jedynka miała świetny klimat. Na PC nawet nie skończyłem z braku jakiejś większej motywacji, więc na x0 chciałem nadrobić z aczikami. Mam nadzieje, że ktoś triala wrzuci na jakiejś stronie z softem do iksa legalnym inaczej xd

MANDo
04-12-2009, 20:57
Trial/Full arcade działa na innej zasadzie niż dema retaili z marketplace, więc nie spodziewaj się, że zagrasz :)

Chrzunek PL
04-12-2009, 22:08
Ten kod na coda classic co jest w hardened editon to będzie go można normalnie pobrać,czy też jest blokada ?

MANDo
05-12-2009, 00:04
Będzie zablokowane. ps. bodajże tej blokady nie było od początku, dopiero kiedy wrzucili na rynek się pojawiła ._.