View Full Version : Problem z grami z drugiego konta


Snake
01-12-2009, 15:43
Witam.
Mam pewien problem.
Otóż zalogowałem się wczoraj po raz pierwszy od kilku miesięcy na Xbox Live i dopadło mnie że coś się chyba zmieniło na gorsze.
Otóż ściągnąłem sobie dzisiaj profil mojego znajomka i z nim parenaście gierek arcade które on miał na koncie a już go nie potrzebuje.
Uderza mnie to że kiedyś jak chciałem pograć w gry z jego profilu nie musiałem go logować. Teraz niestety jest tak, że jeżeli nie zaloguje jego to gry z jego profilu widnieją jako Wersja Próbna Gry Zręcznościowej.
Czy w ostatnim czasie wyszła jakaś pier****na aktualizacja która uniemożliwia takie granie czy ja po prostu muszę coś pozmieniać???
Z góry dzięki za pomoc

juve26
01-12-2009, 17:39
Umm, tak było do zawsze :mellow: Twój znajomek chyba kupował gry na Twojej konsoli, skoro nie musiałeś wcześniej logować go na drugim padzie. Skoro już konta gościu nie potrzebuje, to wrzuć jego licencje na swoją konsolę -> http://www.xbox.com/en-GB/support/drm/ <ok>

Snake
01-12-2009, 18:14
Dzieki :)
Szkoda tylko że tam jest ciągle serwer busy :/
A i jeszcze jedno.
Na tej stronce napisali że jest potrzebne License Transfer Tool.
Ja mam nadzieję, że jest to jakiś programik a nie jakiś szit który muszę kupić od M$ :)

---------- Wiadomość dodana 18:14 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 17:58 ----------

Dobra licencja przetransferowana ale nadal nie mogę grac w jego gry :/ wyłączyłem Xboxa i jeszcze raz uruchomiłem i nadal nic.
Jakaś porada? Czy to trwa jakiś czas? Czy powinno od razu zaskoczyć?

juve26
01-12-2009, 18:22
A na pewno dobrze użyłeś tej stronki? Robisz to mniej więcej tak: odpalasz to na stronie :) logujesz się na konto kumpla, wchodzisz do download history, następnie ściągasz ponownie to, na co licencję chcesz mieć na swojej konsoli :)

Snake
01-12-2009, 18:37
ja ci powiem jak ja to zrobiłem :)
loguje sie na niego, pojawia sie okno RESTORE LICENSE CONTENT, robię next, system mnie wylogowuje, ja się loguję ponownie na Xboxie i robie next na tej stronce i pojawia się komunikat że już jest zrobione :)
I dupa blada....

juve26
01-12-2009, 18:44
No bo musisz jeszcze raz ściągnąć te gry poprzez download history z konta znajomego, no :)

Snake
01-12-2009, 19:01
Wiem że to debilne pytanie ale to musze zrobić na stronce czy na Xboxie?

juve26
01-12-2009, 19:10
Na xboxie xd