Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   PlayStation Network Gaming (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   error: 80710102 (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=7847)

Ar7i 04-11-2010 18:33

error: 80710102
 
Witam mam Neostrada z ps3 łącze się przez kabel skrosowany który idzie do karty sieciowej w kompie (zintegrowana z płytą główna)

w połączeniu lokalnym mam...
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
  • Brama domyślna: 192.168.0.1
  • Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
  • Alternatywny DNS: 217.98.63.164

w konsoli


  • IP: 192.168.0.2
  • Netmask: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.0.1
  • Primary DNS: 194.204.152.34
  • Secondary DNS: 217.98.63.164

    próbowałem
  • podstawowy DNS:208.67.222.222
    dodatkowy DNS:208.67.220.220

    w połączeniu lokalnym w kąpie mam wszystko w porządku Jest napisane
    dostęp do internetu i nie ma żadnych konfliktów

    z kolej w konsoli pojawia sie błąd error: 80710102

    nie mam pojecie co jest źle ?

lukkPL 04-11-2010 22:37

Odp: error: 80710102
 
Windows Vista?

Jeśli tak to powiem Ci, że u mnie skończyło sie na zakupie routera. Po zakupie PS3 próbowałem parę godzin skonfigurować połączenie między lapkiem a PS3 i nadaremnie (przedtem tak miałem podłączonego X360). Oczywiście podłączając PS3 pod kompa z Windowsem XP połączenie smigało po minucie, pod Vistą (i byc może 7 tez) już nie :/ Nawet nowy system postawiłem - wszytsko na nic. Już zacząłem podejrzewać iż M$ w jakiś sposób zablokował PS3 w swoim systemi :D

Ar7i 04-11-2010 23:18

Odp: error: 80710102
 
mam 7 i coraz bardziej się skłaniam nad routerem

lukkPL 05-11-2010 01:34

Odp: error: 80710102
 
Cytat:

Napisał Ar7i (Post 156694)
mam 7 i coraz bardziej się skłaniam nad routerem

No to jasne. Uwierz mi, że gdybys takie ustawienia sieci zastosował w XPku (bo są jak najbardziej ok) to by Ci ruszyło z miejsca.

Jak chcesz baw się i szukaj rozwiązania, ja nie dałem rady, a uwierz mi, że jakimś debilem z tworzenia sieci nie jestem ;) Może naprawde M$ cos gdzieś namieszał tak aby PS3 nie dało sie ot tak podłączyć hmmmm.

joker98pl 20-03-2011 20:06

Odp: error: 80710102
 
Najlepiej bedzie jak kupisz router wifi najlepiej netgear linksys tp-link polecam


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:30.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.