![]() |
PlayStation Vita
No więc stało się. Po serii plotek i domysłów w dniu dzisiejszym oficjalnie zapowiedziano Playstation Portable 2. Za ppe.pl:
Cytat:
http://cache-02.gawkerassets.com/ass...11/01/ngp1.jpg http://cache-04.gawkerassets.com/ass...11/01/ngp2.jpg http://cache-04.gawkerassets.com/ass...11/01/2_02.jpg A do tego doszły zapowiedzi takich hiciorów jak przenośne Uncharted, Killzone czy Call of Duty. Na konferencji zaprezentowano podobno również port MGS4, wykorzystujący "dane bohaterów i środowiska graficznego z PS3" Ciekawi też fakt współpracy z Unreal Engine 3. Jakie są Wasze opinie? Kupujecie na premierę? Rozważacie w ogóle zakup? A może najważniejsze: 3DS czy PSP2? Zapraszam do dyskusji. PS. Konsolka znana jest także jako NGP, aczkolwiek nie wiem czy to nie czasem nazwa robocza a'la Natal. |
Odp: PSP2
No no no Next Generation Portable mnie osobiście zryło beret z miejsca. Przede wszystkim drugi analog, panel dodtykowy przod i tył oraz kozacki line-up. Skoro mocą ma nie odkakiwać od PS3 to po co komu teraz ogromne pudło pod telewizorem (dżołk juve).
|
Gierki będą na kartach flash, więc już widzę jak szybko pojawią się pierwsze przeróbki :coolface:
|
Nom bez kitu Sony olało w końcu UMD,ktore co poniektorym odrazu przy zakupie pierwszej konsolki wydawało się być zbędne.Ale to w sumie dobrze bo o iloe dobrze pamiętam to UMD miało ograniczoną pojemnośc do 1.8GB, a tak poprostu dadzą większą karte jak gierka będzie potrzebowac więcej miejsca. Ciekawe na jakim poziomie cenowym polecą na starcie.
|
Technologicznie to mały potworek kurcze :) Zobaczymy jak to wszystko bedzie sie ogrywać, bo jak nic nie spieprzą będzie dobzre :)
|
Tylko mnie się wydaje że od tyłu wygląda strasznie baloniasto?
Sprzedawanie gier na flash'ach? To już im się znudziła cyfrowa dystrybucja znana z PSP Go!? Wierd... dziwny pomysł. Ja jestem jak najbardziej za cyfrową dystrybucją - i to taką umożliwiającą dzielenie się stuffem z czterema kolegami :D |
Balon z tyłu, bo: wiadomo, bebechy, ale i panel dotykowy.
|
Ten ekran dotykowy i panel dotykowy z tyłu mi nie pasuje. To zalatuje DSem. Ja chcę normalnie analogami i przyciskami grać jak prosty człowiek, a nie paluchem mieszać po ekranie i z tyłu paluszkami w obudowę fikać. Nie lubię takiego grania. Poza tym konsola wydaje się bardzo gruba, przez to pewnie ciężka a baterię będzie szamać szybciej niż pierwszy model, gdzie już i tak w GTA grało się 3h. A no i cena pewnie jebitna.
|
Do czasu premiery PSP2 3DS zejdzie do jakichś 8 stów pewnie, więc wybór na przyszłe święta może być tylko jeden :coolface:
|
Cytat:
|
Spore zaskoczenie dla mnie. Nintendo 3DS w ogóle mnie nie rusza, tak tutaj przyciągnęli moją uwagę. Cena na starcie pewnie będzie spora, ale chyba moja zasada, że nigdy więcej nie kupię handhelda pójdzie w zapomnienie :)
|
Jeśli cena na start będzie większa niż 1500zł, to poczekam. Może zdążą wydać nowszą, usprawnioną wersję do tego czasu.
http://kotaku.com/5744563/lets-see-h...psp2-really-is |
Ja najpierw musze kupić PSP, wiecie God of War i te inne, chyba, że PSP2 będzie miało wsteczną kompatybilność.
Mam nadzieję, że wydadzą na to CoD4 z nowymi mapkami, ciekawe czy da się na tym grać normalnie w sieci. |
Na jednym ze zdjęć widać zakładkę trofea i pss store, więc myślę że jak najbardziej tak.
Poza tym jaki byłby sens wydawania nowego PSP bez PSN? Dla mocniejszych bebechów i dodatkowego analoga? |
Nareszcie jakaś nowa konsola mam PSP i nawet na nim nie gram. Nie wiem czy kupię tą dwójkę,ale raczej tak.
|
Moim zdanie konsola jest zdecydowanie za duża i za gruba. Co to za handheld ,który nie wejdzie do kieszeni? Takie bajery jak panel dotykowy z tyłu albo czujnik położenia są zbędne i tylko żrą baterie. Gry na razie mnie nie biorą ,bo to same porty z dużych konsol. No i ostatnia rzecz to cena ,która pewnie będzie wyższa niż cena PS3. Jak dla mnie na razie 3DS wygrywa.
|
Co to znaczy,że gry będą sprzedawane na flash'ach?
Bedzie opakowanie a w srodku karta pamieci flash,taka jak np. stosowana do telefonow czy jak? Ja w wakacje ide pracowac u mamy ,zeby pozbierac na to cudenko :D |
cos w rodzaju specjalnych kartow, watpie zeby gra byla na zwyklej memorce z dwoch wzgledow
- latwosc zgrania kodu - piractwo, chyba ze beda jakies zabezpieczenia w postaci kodu aktywujacego czy cos - sony nie byloby soba, gdyby nie wymyslilo nowego, bezuzytecznego, nosnika (patrz minidisc, patrz umd) wyczytalem ze kart bedzie mial mozliwosc trzymania tam sejwow oraz nawet zgrania tam dlc, ciekawy patent |
Kurde nie moge sie doczekac gameplay jakiejkolwiek gry na tym sprzecie,biore na premierze !!!!!!
|
Oooo, jude juz czyta watek, wiec bedzie fanbojowanie.Ja zostaje przy N, nie powiem, nowe PSP wyglada kozacko, bebechy wgniataja, mozliwosci zabojcze, ale jakos mnie to nie przekonuje.No i cena:w UK 3DS kosztuje 200 quid, to przewiduje PSP2 na 300 nawet.Dzieki!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:51. |