Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Xbox Live (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Problemy z Gamertagiem/kontem (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=1283)

Kenji_PL 26-11-2006 11:34

Problemy z Gamertagiem/kontem
 
Jest X360, Gears of War i PGR3, ale konta w Xbox live nie mogę założyć.
Połączenie jest bo ściągnęło mi nową wersję softu.
Jak wchodzę w Join Xbox Live to mam info że czasowo jest niedostępne - nie wiem o co chodzi.
Konsola jest w DMZ tak jak było PS2, więc żadnych podtów nie blokuje.
Czy to ja czy MS ma problem?
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

wrog 26-11-2006 12:04

Założenie konta
 
Ktoś mi wczoraj pisał, że ma ten sam problem. Może rzeczywiście coś robią z serwerem, najlepiej rzuć okiem na forum xbox.com.

Kenji_PL 26-11-2006 12:18

Założenie konta
 
Jeszcze jedno.
Czy to ma jakieś znaczenie dla logowania jak wybiorę Poland czy UK?

wrog 26-11-2006 12:23

Założenie konta
 
Gamertaga na Polskę nie zarejestrujesz. No chyba, że mówisz o kraju w Locale - to nie ma znaczenia. Z kolei kraj rejestracji wpływa na zawartość Marketplace, płatności za Live'a itd.

Kenji_PL 26-11-2006 12:32

Założenie konta
 
Mówiłem o Locale, ale skoto pociągnąłeś temat to jaki kraj wybrać aby ceny i zawartość były najlepsze.
KenjiPL

[size=9px][ Dodano: 26-11-2006, 12:38 ][/size]
Jak to nie stworzę na Polskę
Czy to o to chodzi
KenjiPL
Teraz tego kraju nie mogę zmienić.

wrog 26-11-2006 13:18

Założenie konta
 
Nie wiem co ty na Polskę chcesz stwarzać. Locale sobie wybierasz niezależnie od kraju rejestracji gaertaga. Przykładowo ja mam konto na USA i Locale Poland.

Co do kraju rejestracji to wybieraj między UK i USA. Decyzja należy do ciebie.

Kenji_PL 26-11-2006 14:11

Założenie konta
 
Kur#@%$@!#@!
Nie mogę zmienić kraju na stronie z profilem czy to znaczy że muszę założyć nowy profil na np. USA.
Ale mnie to wkur$@%$#!%^#, aż mi się odechciewa dotykać tej konsoli

Yacolek 26-11-2006 14:21

Założenie konta
 
Czyli rejestrują się na USA lub UK, a w adresie podaje że jestem z Polski ? To nie tak źle ;d

jaka jest różnica między rejestracją USA a UK ? Co dostajemy tu i tu ? :p

wrog 26-11-2006 14:22

Założenie konta
 
Pewnie, że nie można. Raz wybrany kraj rejestracji zostaje na stałe. Zarejestrowałeś sobie Gamertaga na Polskę przez xbox.com? :lol: Poza tym nie zwalaj na konsolę swoich głupich błędów.

Yacolek, chodzi o zawartość Marketplace i ewentualne kupowanie punktów MS. USA dostaje zazwyczaj coś szybciej i częściej. Za to na takim koncie nie zadziała zdrapka z punktami kupiona w Europie. Nie chce mi się wchodzić w szczegóły, ale są różne plusy i minusy rejestracji na UK czy USA. Co do rejestracji to wymagany jest tylko kod pocztowy z danego kraju, reszta może być twoim realnym adresem. Poza tym można sobie w opcjach dasha ustawić żeby pod nickiem zamiast USA pokazywało Poland.

Kenji_PL 26-11-2006 14:27

Założenie konta
 
Nie zwalam tylko szału dostaję, konsola jest zajebista tylko piepr..... usługa nie wkurza.
Poza tym, korzystałem z konta Passport które założyłem ładne kilka lat temu na Polskę to skąd niby miałem wiedzieć że Polska tam wpisana będzie miała wpływ na rejestrację.

Yacolek 26-11-2006 14:31

Założenie konta
 
Ale ktoś już pisał, że możesz założyć 3 konta na konsolę :rolleyes: Zrób kolejne dobre i wio ;)

Kenji_PL 26-11-2006 14:31

Założenie konta
 
Czy punkty mogę kupowac on line placąc kartą?

sobol 26-11-2006 15:53

Założenie konta
 
tak mozesz
mozesz tez sobie golda wykupic jest to najprostrza metoda ale czy najtanisz nie wiem podobno na Allegro mozna taniej znalezc
ps.karta musi byc tzw. wypukla innych nie przyjmuje juz 4 karty testowalem i przyjelo tylko wypukla

Pabliq 27-11-2006 22:47

Założenie konta
 
Cytat:

Napisał malysobol
ps.karta musi byc tzw. wypukla innych nie przyjmuje juz 4 karty testowalem i przyjelo tylko wypukla

placisz karta kredytowa, a te sa tylko wypukle badz jak kto woli tloczone... :P

wrog 27-11-2006 22:53

Założenie konta
 
Zadziałają też "niewypukłe" do płacenia w necie - np. Electron z Inteligo.

sobol 28-11-2006 08:46

Założenie konta
 
tu niestety sie mylisz mam Vise "tloczona"
i Mastercard nie tloczona :mrgreen:

wrog 28-11-2006 12:11

Założenie konta
 
Co ty do mnie rozmawiasz sobolek? Zadziała każda karta do płacenia w necie i nie wprowadzaj w błąd.

sobol 28-11-2006 14:09

Założenie konta
 
hehe ja do Pabliczka rozmawiam ze, mam tloczona i nie tloczona karte :) tak wiec nie każda karta kredytowa jest wypukla

Yacolek 28-11-2006 19:25

Założenie konta
 
A przy zakładaniu konta, jeśli chciałbym płacić zdrapką, ta co na allegro mozna dostać, to jaki kraj wybierać ?
Druga możliwością są przelewy z mBanku, ale wątpie, żeby na x'a było coś takiego :lol:

wrog 28-11-2006 19:28

Założenie konta
 
Wybierasz taki jaki chcesz :)


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:03.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.