Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Underground (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Memory Card 32 Mb ? (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=224)

neo_angin 05-04-2005 00:18

Memory Card 32 Mb ?
 
Cytat:

Napisał Devil_2k5
Acha - tego HDL nie włożysz na memorkę, ponieważ jest za duży a ta wersja 'na memorkę'

a co z memorka 32 MB ?? oczywiscie chodzi mi tą od SONY orginalną, tak jest cos takiego widzialem na allegro i nie u goscia co mial 3 komenty :)

InSiDe 05-04-2005 15:13

Memory Card 32 Mb ?
 
. Oryginalne SONY są tylko 8MB. Te o których mówisz robi inan firma działa tam jakaś kompresja która czasami odmawia współpracy z niektórymi tytuałmi. Swoją drogą, jak już ktoś ma hdd to czemu wszystkiego na zainstalować na hdd a na memorce tylko jakiegoś launchera, co?

neo_angin 05-04-2005 20:17

Memory Card 32 Mb ?
 
Jesteś tego pewien ?? No patrz co znalazłem na allegro, koles nie ma zadnego negatywa wiec to nie jest sciema i zadnych plytek z kompresja nie ma, sam mialem kiedys takak memorke z 16 MB ktora mozna bylo spakowac do 100 MB po pewnym czasie zaczelo mnie meczyc zmienianie plytek a kiedy padla stara PS2 (spięcie LIST(WA)*)to z nową nie działało. A tu masz dowody :)



DOWOD 1

DOWOD 2

* Patrz moj podpis :)

InSiDe 05-04-2005 21:25

Memory Card 32 Mb ?
 
http://uk.playstation.com/hardware/a...2&linktype=NAV
http://www.playstation.jp/land/hard/syuhen/ps2.html

. Jak widzisz, coś takiego jak Memory Card SONY 32MB nie istnieje. Co więcej, numer SCPH-10050 jaki rzekomo ma taki produkt (jest na zdjęciu napisane) to numer zarezerwowany dla kabla napięciowego.

floydas 06-04-2005 15:42

Memory Card 32 Mb ?
 
to drugie zdjecie jest bardziej prawdopodobne, ale na pierwszym wyraznie widac, ze to fotomontaz...

Devil_2k 06-04-2005 20:22

Memory Card 32 Mb ?
 
Nie ma ORYGINALNEJ memorki 32 mb ale trzeba przyznać , że ta z allegro jest całkiem interesująca. Ciekawe czy działa ona na zasadzie kompresji, czy może trzeba płytkę odpalać żeby konsola kartę wykryła....

InSiDe 06-04-2005 21:45

Memory Card 32 Mb ?
 
. Dev, przecież widzisz, że to ściema musi być. "Oryginalne" opakowanie, zastrzeżone znaki handlowe takie jak MagicGate. Jakby to miało mieć jakąś wartość to producent nie odważyłby się zadzierać z SONY bo te za taki numer zmiotłoby ich z powierzchni ziemi.
. Więc jest to fotomontaż w celu wyłudzenia pieniędzy przez allegrowicza bądź tandeta z laosu składa w słomianej szopie gdzie PS2 widziano tylko na zdjęciu (jedynym we wiosce zresztą). Obie perspektywy nieciekawe :]

neo_angin 06-04-2005 22:42

Memory Card 32 Mb ?
 
dev masz napisane ze bez kompresji, a co do autentycznosci, to patrzylem na komentarze i gosc nie ma zdnageo negatywa, a za tą aukcje są pozytywy !! więc ja już sam nie wiem, ostatnio kupielm memorke do GC 1059 blokow balem sie bo wiedzialem tylko takich 59 i 251 blocks, a ta rzeczywiscie tyle i rzeczywiscie jest orginalna i ejst super :)

Gaw 06-04-2005 22:45

Memory Card 32 Mb ?
 
proponuje zrobić topik "memorka 32 mb" :)

InSiDe 06-04-2005 23:03

Memory Card 32 Mb ?
 
. Nie da się wyciąć kawałka tematu (paru postów) i posklejać z tego osobnego tematu? To chyba byłoby najlepsze rozwiązanie :]
. PS.
. NeoAngin - bo w życiu nie chodzi i to, co się komu wydaje tylko jak jest :] A jest tak, że SONY nie wyprodukowało karty pamięci 32MB. Wyprodukowało natomiast kabel napięciowy który ma (ah, cóż za zbieżność) dokładnie taki sam numer ewidencyjny produktu jak ten Twój napewno uczciwy - bo przecież ma same pozytywy - sprzedawca :].
. To tyle z mojej strony odnośnie tematu - Choroby gardła a karty pamięci. Jesteś za czy nawet przeciw :]]].

neo_angin 07-04-2005 14:33

Memory Card 32 Mb ?
 
no moze i tak jest :P ale wyglada efektownie a prawde mowiac to by bylo cos, tak 32 MB miec na memorce :)

Devil_2k 07-04-2005 19:42

Memory Card 32 Mb ?
 
By się ktoś zgłosił na ochotnika kupił 'to to' i wypróbował :D :twisted: :D

InSiDe 07-04-2005 20:25

Memory Card 32 Mb ?
 
. O! To dobry pomysł :] Kup, jak nie będzie działało to chociaż fajnie będzie Ci na półce wyglądać :] Mi swoją drogą nie jest już nic potrzebne, mam "Memorkę" 128MB :]]]]

Devil_2k 08-04-2005 16:09

Memory Card 32 Mb ?
 
A wiesz, że jak wpakujesz Ps2 os na dysk to ona automatycznie robi Ci 'partycję' na dysku 128/256/512 mb ? Akurat na sejwy :P

InSiDe 08-04-2005 17:34

Memory Card 32 Mb ?
 
. A właśnie, wiedziałem, że miałem się za tymś rozejrzeć. Próbowałem ToxicOS'a załadować ale on jest tylko pod MODulatorCHIPendalsów DMS'a :]
. Idę szukać :]
. I żeby nie było offtopa, to nadal uważam, że to jest ściema i taki towar w ogóle nie istnieje. Facet nic nie wysyła - jeśli jednak tak nie jest, to może ktoś jednak kupi i sprawdzi ;]]

Silencer 08-04-2005 17:51

Memory Card 32 Mb ?
 
A ja widziałem tą memorke w reklamie www.gameshop.pl i też się zdziwiłem. Nie wydaje mi się, żeby Sony zrobiło to "coś" to raczej nie zgodne z ich polityką bo sami zastanówcie się. Po co im robić karte o pojemnisci czterech zwykłych kart jak mogą zgarnąć kase na tych czterech kartach kupionych osobno. Większy zysk na małych pierdołach. Takie Sony niestety jest :x

neo_angin 08-04-2005 23:40

Memory Card 32 Mb ?
 
a nintendo poszlo inaczej ale z reszta to nie jest dziwne

Nintendo wydalo karty 59, 251, 1091 blokow tylko i wylacznie dlatego ze niektore gry (np sportowe) zajmowaly wiecej niz 60 blokow lubjeszcze wiecej, np taki harvest moon zabier 46 blokow donkej konga ze 20 tak samo jak luigis mansion wszystkie gry wypas a ta memorka to wogole miodzio a co dot ej reklamy w game shopie co to sie otwrl w internecie 28 marca ;) to sam widzialem reklame w PE tylko nie pamietam czy to ten sklep

tOmO 09-04-2005 08:36

Memory Card 32 Mb ?
 
Co do sejwów z GC to widziałem grę (jakaś koszykówka chyba) co zajmowała ponad 1000 bloków. Fajnie;)

Devil_2k 09-04-2005 10:18

Memory Card 32 Mb ?
 
Ja widziałem na ps2 takiego socoma co to zajmuje 3 mb i colina 2005 co zajmuje 4 mb - nie mówiąc już o patchu do czytnika dvd , żeby pilot działał - 2 mb.

floydas 09-04-2005 11:38

Memory Card 32 Mb ?
 
oo a colin2004 zajmuje 2mb :shock: i to na sam gameplay a nie na sejwy!


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:56.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.