Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Underground (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   .: USBAdvance :. (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=228)

InSiDe 07-04-2005 20:38

.: USBAdvance :.
 
. Jakby ktoś nie wiedział (a potrzebował) już leży na torrencie USBAdvance. Jest to dawno zapowiadana wersja HDAdvance pozwalająca na używanie dysków podłączanych poprzez port USB. To sprawia, że posiadacze PSTwo będą mogli się wreszcie cieszyć całym dobrodziejstwem sceny ps2 i jej poboczności ;]
. Nie testowałem tego (nie mam już starego hdd od lapsa) więc nic więcej nie powiem. Jeśli jednak ktoś się znajdzie, kto zechce spróbować i opisać, pewnie wszyscy będą wdzięczni.

. link: http://www.mininova.org/tor/24273

Devil_2k 08-04-2005 16:13

.: USBAdvance :.
 
Linki na edonkey'a/emule'a


-=USB ADVANCE CRACKED=- zródło 1

-=USB ADVANCE CRACKED=- zródło 2



Uadnie tera ?

InSiDe 08-04-2005 17:28

.: USBAdvance :.
 
. Też nie testowałeś? A przy okazji, przeedytuj te linki bo niemiłosiernie rozciągają tabelkę.
. Hint: "tutaj.słowny.opis"

[size=9px][ Dodano: 08-04-2005, 18:04 ][/size]
. Kolejne info o USBAdvance. Na forum Ps2hd.com pojawił się post dotyczący kompatybilności z wydanymi tytułami. Użytkownik o nicku Danin pisze, że ze wszystkich gier które testował mniej niż 75% w ogóle ruszyła. Dodaje też, że wszystkie gry które spradzał działały z HDLoaderem.
. Pisze o nieznośnie powolnym działaniu samych gier jak i oczywistym nieradzeniu sobię z płytami dvd9.

Devil_2k 08-04-2005 18:19

.: USBAdvance :.
 
Ty , ja wiem jak się linki robi....A nawet jakbym nie wiedział to przy pisaniu postu jest to napisane :P .


Programu jeszcze nie sprawdziłem. Ale jak już znajdę jakąś płytkę to sprawdzę. Ale twierdzę, że nie wyjdzie z tego nic dobrego... W ogóle zastanawiam się czy to coś działa z dyskiem pod NA ;-)

InSiDe 08-04-2005 18:25

.: USBAdvance :.
 
. Ejj, ale te linki to uadnie cza było zrobić :] A nie jakieś "1" czy "2" :] No nieładnie Panie Bączek, nieładnie ;]]]
. Jaka jest przepustowość napędu DVD w konsolce? Bo ile MB/s ma port to wiemy. Zastanawia mnie, czy aby przypadkiem podłączenie hdd przez usb z definicji będzie wolniejsze od hdd.

Devil_2k 08-04-2005 19:36

.: USBAdvance :.
 
To zależy jaka płyta - zwykle na średnio zarysowanej to ten hdl idzie 650 kbs a jak mu się dobrze powodzi to maksymalnie wyciągnie 1400 - mi tyle wyciąga na płytach dvd-rw. Ogólnie prędkośc czytnika to chyba 3x ale nie pamiętam dokładnie.


Odpaliłem 'to-to' i pierwsze rozczarowanie "Nie działa z moim dyskie IDE :|". USB only. Miałem nadzięję, że zadziała ze zwykłym Hdd, a tu coś takiego :P No ale sama nazwa programu mówi za siebie. Jedyne co mogę więc powiedzieć, to to, że program jest brzydki (wygląda jak HDA) i ma całe dwie opcje - odpalenie gry i sformatowanie dysku :|

aadameczek 21-09-2005 17:46

.: USBAdvance :.
 
odgrzebuje ten temat, bo jest to cos co mnie interesuje. mam odtwarzacz mp3 pod USB zastanawiam sie czy to zadziala, i wogole nie wiem jaka gierca testowac..prosze o helpa

Devil_2k 21-09-2005 19:56

.: USBAdvance :.
 
LoL ? Tzn chcesz zainstalowac gre na mp3 playerze ? O co to za mp3player musialby byc 8)

aadameczek 21-09-2005 20:34

.: USBAdvance :.
 
Zen player 20 gb tylko nie wiem czy to bedzie smigalo

Yacolek 21-09-2005 20:36

.: USBAdvance :.
 
A ile Gb ma ten twój mp3 player :lol: ?

Na 100% by nie zadziałało, bo tam trzeba nagrac boot sectora ( znaczy sie program nagra :P), a pokaż mi gdzie mp3 player ma sektor rozruchowy :]

aadameczek 21-09-2005 20:44

.: USBAdvance :.
 
Cytat:

Napisał aadameczek
Zen player 20 gb

heh, to ma dysk od laptopa chyba, znaczy na pewno hdd i mega elastyczny firmware..wiec wiesz.. rozne rzeczy sie dzieja , nikt by 2 lata temu nie powiedzial ze bedziesz gral na piratach bez otwieranai konsoli :p

Devil_2k 21-09-2005 21:07

.: USBAdvance :.
 
Wez sobie sprawdz czy dziala, a nie sie pytasz - lol :)

aadameczek 21-09-2005 21:09

.: USBAdvance :.
 
ale nie wiem jakie gry tam chodza!!! i sie pytam, a tu zadnej odpowiedzi....

Devil_2k 21-09-2005 21:33

.: USBAdvance :.
 
Prawie wszystkie chodza :lol: :)

Yacolek 22-09-2005 17:42

.: USBAdvance :.
 
Sprawdz -> Nie wybuchnie ;P
Najszybciej wiesz jak sprawdzisz ?
Podłacz ten swój USB dysk (:lol:) do konsoli i uruchom USBAdvance. Jak wezmie znajdzie dysk i powie ze trza go sformatowac, zrób to. Jak zobaczysz potem pusta liste bez gier -> ZNak ze działa.

Jelsi zas nie wykryje po włączeniu zadnego dysku, no to nie zadziała :] Proste

aadameczek 22-09-2005 20:57

.: USBAdvance :.
 
jak mi sformatuje mp3 playera, to wyrzuce konsole z 3 pietra na ulice :wink: nie chce mi sie narazie kombinowac, lookalem na allegro i przejscie dla dysku IDE na usb z kieszonka kosztuje 40-60 zl wiec szkoda moich nerwow na zabawe z mp3 :]

Devil_2k 23-09-2005 06:58

.: USBAdvance :.
 
Jaki L:lol:L


Przecież masz NA to co kombinujesz z podłączeniem dysku przez USB :?

aadameczek 23-09-2005 07:17

.: USBAdvance :.
 
ale dysk maxtor to minimum 150 zl + przesylka, a mam wolny dysk, ale za maly i innej firmy wiec wole kupic kieszen na USB za 40 zł niz 40 GB dysk za 150..chyba proste


Devi: To , że innej firmy to nic nie znaczy - a za mały znaczy nie mieści się w NA ? :)

Yacolek 23-09-2005 21:56

.: USBAdvance :.
 
Gry zajmują średnio od 2 do 4 GB, wiec policz sobie :P Na 40 GB wejdzie minimum 10, srednio z 15 gier, czyli wcale nie tak mało :)

Mało to pojęcie względne -> zależy z której strony na to spojrzysz :]

aadameczek 27-09-2005 17:43

.: USBAdvance :.
 
tak, ale to i tak bardziej mi sie oplaca ta kieszen, bo nie musze kupowac dysku. ja nie mam czasu grac w 10 gier na raz i ie sprawia mi to frajdy. dyska mam maly co do rozmiarow(6.5GB) i za maly co do roztawu NA. slyszalem ze tylko Maxtory NA wykrywa. zreszta narazie i tak czekam na s3 a pomysli sie o tym po swietach :]


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.