Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Pomoc (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Serwer :) (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=916)

Devil_2k 07-04-2006 22:04

Serwer :)
 
Zalożyłem sobie neostradę.Kupiłęm sobie modem ADSL z routerem ( EDIMAX AR-7024 ).Doszedłem do tego jak ustawić komputer tak aby 'działał' i jak sforwardować mojemu ojcu porty, a teraz mam pytanie :

- jak mam na jednym piecu odpalonego muła to nie działą na nim net(strony się nie otwierają pod mozillą), a na drugim piecu strony działają wooolno.


Jak ustawić limit transferu dla każdego pieca ?

Czy muł może aż tak 'mulić' ( :) ) łącze 512 kbps ?

Foxter 07-04-2006 23:57

Serwer :)
 
no u mnie jak bylo max. wysylanie to tak mulilo.. moze sprobuj nieco ograniczyc. UL :shifty:
cchociaz pewnie masz juz ustawiony :)

Devil_2k 08-04-2006 00:01

Serwer :)
 
Max upload ? o_O

Dobra.Ale ja się pytam czy to w mule muszę obciąć download czy mogę w routerze podzielic :)

Foxter 08-04-2006 00:15

Serwer :)
 
ja mam zmniejszony tylko w emule.

UL zmniejsz do 10-12 - tez sie zdziwilem... ze o UL chodzi :)

Devil_2k 08-04-2006 11:42

Serwer :)
 
UL dałem mniejszy ale dalej mi muli (no kij z tym jakos sobie poradze ale z limitem transferu byłoby lepiej :) ).

Teraz pytanie - mój modem-router może forwardować tylko 20 portó naraz.To normalne ? Mogę to jakoś obejść ewentualnie ? Jakie porty powinienem sforwardować do BFa ? Lub Socoma ?

c1n3k 08-04-2006 13:56

Serwer :)
 
20 portow w zupelnosci ci starczy - ja mam mozliwosc ustawienia 12 przekierowan ale i tak i tak wykorzystuje z nich tylko polowe (na pc, ps2 i x360).

Wejdz na BF i Socoma i sprawdz czy wszystko ci normalnie dziala - jezeli tak to nie musisz nic fowardowac ;] jezeli np kogos nie bedziesz slyszal to wtedy musisz sie pobawic portami (na stronach producentow powinny byc wypisane porty z ktorych gra korzysta). A tak w ogole to najlepiej ip ps2 wstaw w dmz - problem z glowy :P

Devil_2k 08-04-2006 13:57

Serwer :)
 
Cytat:

Napisał c1n3k
A tak w ogole to najlepiej ip ps2 wstaw w dmz - problem z glowy :P

lol:) ok

szuja 08-04-2006 14:16

Serwer :)
 
mam pytanie:
jak zrobic ze jak podlacze neta (mam DialnetDSL1) pod router to zeby on dzieli sygnal na kompa i PS2??
probowalem podlaczac ale nic z tego ;/...po konfiguracji na kompie nie dzialal wogle net ;/...
od czego to zalezy??trza miec jakis "specjalny modem" (w moim przypadku modem Dialnetu1)??i odpowiedni router??
mam modem "Callisto 821"

Devil_2k 08-04-2006 15:17

Serwer :)
 
Może tu będziesz miał odpowiedź :)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic211210.html

szuja 09-04-2006 12:51

Serwer :)
 
z tego co czytam to niezle jaja z tym sa... ;/
zostane przy kompie polaczonym z PS2...

wielkie dzieks devil za link :D

Devil_2k 09-04-2006 14:44

Serwer :)
 
Wpisałem na google nazwę modemu i wszedłem w pierwszy link :lol:

EOT


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.