Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Underground (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   .: Exploit :. (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=645)

floydas 28-10-2005 22:31

.: Exploit :.
 
Help :D

Chce zrobc exploita na memorze, ladnie wszystko leci (inpendence compiler 4.1) plytka wypalona, wrzucam przez swapa "A valid ps2 disc(it's not a valid?)" chce wgrac na dyska przez HDL'a "It's not a valid ps2 disc" i nic :( dwa razy plytke wypalalem (z hdl'em i z elfloaderem)... cos na to poradzicie? jakos inaczej mozna walnac exploita na memore?? help, bo mi laser pada jak wrzucam przez swapa juz... :( a mam najbardziej awaryjny model ps2 :D


czekam na rady :]]

Yacolek 28-10-2005 22:50

.: Exploit :.
 
Chyba ta plytka z dysku nie działa... Bo i mi ją odrzuciło (Disc is not a valid PlayStation2 format disc), a przes haczyk ja wrzucałem!

Może flashdiskiem, czy cos sproboj ?

clumzy 07-11-2005 18:14

.: Exploit :.
 
wiecie przydałby się mały FAQ (dla laików)traktujacy o instalacji najpotrzebniejszych i mniej potrzebnych programów jakie powinno się zainstalować na MC i HD dla czystych i przestrojonych konsol z małym opisem jak to zrobić i do czego dany apps,progs służy.
jest tego sporo na innych scenowych stronkach,może by tak coś po polsku?
jakieś tutoriale?może?

np.kiedy zrobiłem exploita w folderze file jes też :

BOOT.ELF
HDLOADER.ELF
MCLOADER.ELF
PS2SMAP.IRX
PS2LINK.IRX
ITP.
czym generalnie jest exploit ? (mam czystą ps2)

Devil_2k 07-11-2005 19:38

.: Exploit :.
 
BOOT.ELF to sam exploit, który się instaluje na memorkę, HDL to elf odpalany przez launchera, który prawdopodobnie jest Twoim exploitem...MCloader nie wiem co tam robi (jest chyba z exploitem :P ).irx'y to takie popierdółki (nazwałbym to 'sterownikami' chociaż nie wiem czy jest to najpoprawniejsza nazwa :) ).

Co do faqów...mogę zrobić...tylko napisz dokładnie co byś chciał (bo n00bowi nie są potrzebne żadne programy na dysku i memorce - on po prostu odpala HDL i się cieszy :) ).

floydas 07-11-2005 19:43

.: Exploit :.
 
moze napisz dlaczego mi nie dziala instalka exploita :twisted: :evil: :twisted: poradnik robienia exploitow :D (np. przy pomocy inpendence compiler 4.1 :P )

Devil_2k 07-11-2005 19:53

.: Exploit :.
 
Independence compiler 4.1 to faq sam w sobie :P

Przecież on mówi Ci wszystko co i jak masz zrobić :)

Inna sprawa, że jak zainstalowałem sobie na memorkę exploita zrobionego przez niego to później nie chciał mi się odpalać o_O (ktoś coś na to zaradzi ? x_X).

clumzy 08-11-2005 01:55

.: Exploit :.
 
widziałeś devil zapewne tutoriale na exploitstation,może jestem noobem w kwestji
ps2 z hd,ale nie chodzi mi tylko o odpalanie gierek.
trochę interesuję się sceną dc ,a ta jest dużo bogatsza od psdwójkowej więc
różne mplayery,emusy i appsy nie są mi obce.
tzn.są na ps2 jak narazie.

dlatego chciałbym się dowiedzieć jakie programy oprócz hdloadera mogą być przydatne
np.jakiś progs który przenosi lub pozwala zrobić sejwa na hd zamiast mc,
jakiś do pachowania sejwa lub gierki itp.

aby było to bardziej przejrzyste zaproponowałem faqa

Devil_2k 08-11-2005 09:43

.: Exploit :.
 
http://www.onlinecenter.pl/forum/vie...p?t=51&start=0

To na taki mały początek :)

clumzy 08-11-2005 13:51

.: Exploit :.
 
właśnie mniej więcej o coś takiego mi chodzi,nie widziałem jakoś tego tematu,a nie powiem że nie szukałem.
sporo trzeba przewertować co by coś tu znależć. :roll:
ale to jest wporzo.
jakby tak devilku wziąć co lepsze tematy(o ile są),razem do kupy i trochę
je po edytowac to by niezły faq był.
anyłej dzięki devil.

floydas 16-11-2005 20:04

.: Exploit :.
 
no i teraz problem moj i devila to jest to, ze exploit jest, plytka z psxa jest, odpala sie plytka i fiuuuut :D wlacza sie gra zamiast exploita.

ktos ma jakis pomysl co zrobi w takiej durnej sytuacji? xP

Devil : To Ty musisz mieć coś z samym exploitem.Zrób go jeszcze raz.Użyj innego elf'a - popróbuj. Ja mam tak, że mi się robi czarny ekran i się konsola zawiesza x_X

clumzy 17-11-2005 11:07

.: Exploit :.
 
ja zassałem z exploitstation plik exploit.instal.
rozpakowałem,wziąłem co trzeba z oryginalnej płytki od psxa,stworzyłem exploita,obraz iso i wypaliłem płytkę.
jako,że nie mam chipa w ps2,poszedłem do znajomego i po wrzuceniu cd z exploitem automatycznie zainstalował mi się na kartę pamięci (mc)
w domku wrzuciłem mc do swojej ps2,potem włożyłem ten orginał z psx z którego wyciągałem co trzeba :twisted: i normalnie zamiast gry uruchamia mi się ps2 menu z hdl,mcl,itp.
lol lol lol

floydas 17-11-2005 12:28

.: Exploit :.
 
Cytat:

Napisał clumzy
ja zassałem z exploitstation plik exploit.instal.

bede musial sprobowac


Cytat:

Napisał clumzy
rozpakowałem,wziąłem co trzeba z oryginalnej płytki od psxa,stworzyłem exploita,obraz iso i wypaliłem płytkę.

no tak samo zrobilem ;
Cytat:

Napisał clumzy
jako,że nie mam chipa w ps2,poszedłem do znajomego i po wrzuceniu cd z exploitem automatycznie zainstalował mi się na kartę pamięci (mc)

ja mam Swapa i tez sie zainstalowalo (chyba ze trzy razy lol :lol: )


Cytat:

Napisał clumzy
w domku wrzuciłem mc do swojej ps2,potem włożyłem ten orginał z psx z którego wyciągałem co trzeba :Twisted Evil: i normalnie zamiast gry uruchamia mi się ps2 menu z hdl,mcl,itp.
lol lol lol

no lol lol ja wkladam oryginal Crash Bash i wlacza mi sie...Crash Bash :D:D:D


bede musial sprobowac z tym plikiem ;[


eLo

[size=9px][ Dodano: 18-11-2005, 00:37 ][/size]
napisalem na forum exploitstation.com co mi nie dziala, i glownym powodem (moim) to jest to, ze glupi crash bash jest zla gra zeby byc trigerrem (odpalaczem ;) ) albo ot jest blad independenca albo co innego i ***** wie ;[
http://www.exploitstation.com/smf/in...?topic=318.120 to to forum tylko si enie smiejscie z mojego koslawego angielskiego :D:D:D

pozdro piencet jutro sobie sprobuje nagrac z innym elfem chociaz mi sie nie chce ;[

grizz 29-01-2006 17:44

.: Exploit :.
 
mhmmm a czy jest w necie jakaś lista obsługiwanych gier do trigger disca??

Yacolek 29-01-2006 18:49

.: Exploit :.
 
z tego co wiem, to kazda gra z PSX'a dziala, ale musi byc oryginalna, bo tego disca robisz sobie sam :lol:

floydas 30-01-2006 02:18

.: Exploit :.
 
niestety nie kazda... :( ja mialem glupiego Crash Bash i mi nie dzialal. nie ma takiej listy, wiec najlepiej w pogotowiu miec druga. ale musi byc oryginalna!

Devil_2k 01-02-2006 13:43

.: Exploit :.
 
Najlepiej kupic sobie gazete z plytka demo :) (chociaz tez nie wszystkie dzialaja).

floydas 01-02-2006 16:18

.: Exploit :.
 
znaczy gazete o PSX'ie czy PS2???? o kuź ale sie napalilem :D:D moze w koncu mi zadziala exploit pieprzony :):)

Devil_2k 01-02-2006 19:42

.: Exploit :.
 
No jak płytkę demo na PsXa to chyba gazetę o PSXie, nie ? :)

floydas 10-02-2006 23:14

.: Exploit :.
 
znalazlem dzialajace trigger discy:
http://www.exploitstation.com/smf/in...9;topic=2149.0
teraz nie bede bral od kolegow w ciemno ^_^


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.