Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   PlayStation Network Gaming (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Lag (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=42)

adi_123 11-01-2005 19:25

Lag
 
Wie ktoś czy powodem lagów w grze na PS2 może być zainstalowany na kompie Service Pack2? Firewall oczywiście wyłaczony

Gaw 11-01-2005 19:28

Lag
 
nie mam pojęcia ale wiem że jak dlugo nie robisz defragmentacji dysku to możesz mieć laga a nawet net ci działać przestanie (miałem tak)

Morelka 11-01-2005 20:21

Lag
 
Powtierdzam to co Gaw napisal.
Jesli masz zbyt duzy syf na kompie (balagan w rejestrach itp) to moze byc to powodem lagow a nawet klopotow polaczenia sie z serwerem SONY (mialem tak).
Dopiero gdy zrobilem format wszystko dzialalo super.

odnosnie ServicePacka2 to watpie czy ma on jakis negatywny wplyw na plynnosc rozgrywki online.

c1n3k 11-01-2005 21:00

Lag
 
Z tego co slyszalem to SP2 ma wplyw na lagi w grach online dlatego najlepiej jest grac bez SP2.

Optiv 11-01-2005 21:15

Lag
 
SP2 oglnie popraiwa poziom bezpieczenstwa.. wiec moze to podoowac zakynaie portow itp... nawe jezeli firewall jest5 wylaczony... w koncu to windows, nikogo sie nie slucha ;/

Gaw 12-01-2005 13:47

Lag
 
a da sie SP2 wywalić jakoś?

Devil_2k 12-01-2005 14:58

Lag
 
A SP1 cuś robi ? (Gaw sie przestraszył bo ostatnio od razu zainstalował SP2 po formacie :lol: )

c1n3k 12-01-2005 15:30

Lag
 
SP1 napewno nic nie robi za to SP2 tak.

Gaw 12-01-2005 15:31

Lag
 
to ja mam SP2 + dysk który po 50 defragmentacjach dalej trzeba defragmentować

c1n3k 12-01-2005 15:37

Lag
 
To zrob formata a nie defragmentuj. Najlepszy sposob jak komp nie dziala poprawnie to przeciez format xD

BAA 12-01-2005 17:16

Lag
 
Ja mam SP2 i nie robie nigdy defragmentacji i nie zauwazylem pogorszenia jakosci gry w necie (nikt tez do tej pory na mnie w grze nie narzekal, ze laguje a czasem pytam). Firewall z SP2 mam przez caly czas wlaczony.

MJ DwaTrzy 12-01-2005 17:33

Lag
 
Cytat:

Napisał Gaw
a da sie SP2 wywalić jakoś?

musiszy go tylko odinstalowac i po sprawie

c1n3k 12-01-2005 18:00

Lag
 
Ja mowie tylko to co slyszalem. Mozliwe to ze nie jest prawda.

adi_123 12-01-2005 18:29

Lag
 
A czy ten sposób opisany przez wroga z otwarciem portów może coś dać?? I zna ktoś program do otwierania większej ilości portów??

Gaw 13-01-2005 15:16

Lag
 
ok, sprawa lagow rozwiązana - mierzymy je w Dieslach, jak miałem syf na pc + zainstalowany SP2 to miałem 1 DiesLa, wywaliłem SP2 i od razu sie zmniejszyło do 0,5 DiesLa, defragmentacja i teraz mam może z 0,1 DiesLa

Optiv 13-01-2005 16:33

Lag
 
Ja do servera wsadzilem Freesco w 5 min bez zadnego problemu forwardowalem wszystkie porty na konsole... i wszysko smiga... polecam ten sposob jest napewno lepszy od windowsa... jest porsty i nie ma zbednych procesow ktorze obciazaja siec... a spreprowanie dyskietki do uzytku to moment....

adi_123 13-01-2005 21:07

Lag
 
Co to są Diesle?? Bo pierwszy raz o tym słyszę. A komp-serwer służy też innym rzeczom, czyli z freesco lipa

wrog 13-01-2005 21:10

Lag
 
hehehe Diesle LOL. Wtajemniczeni wiedza o co chodzi, moge ci jedynie powiedziec, ze 1 Diesel to teleporty i granie na granicy z disconnectem :)

Optiv 13-01-2005 22:20

Lag
 
Ale jak grasz na ps2 to nie robisz nic na kompie... wiec mozesz wsadzic dyskietke... przeciez niczego to nie wymaga.. ksonczysz grac, wyjmujesz reset i masz windowsa....

_Yulaw 13-01-2005 22:47

Lag
 
Panowje z tego co widze to podlaczanie ps2 przez kompa do netu to lipa panie. Ja dzięki nieocenionej pomocy nieocenionego Gawa meczylem się z NA tylko 2 godzinki (ja mam podlaczenie kablem bezpośrednio do kontaktu z netem) a teras mi wszystko ładnie :grin: Dzienki Gaw :588:

adi_123 14-01-2005 17:09

Lag
 
Tylko ja mam radiówke i nie da się przez freesco takiego neta udostępniać z tego co wiem


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:05.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.