Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Underground (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   .:: HELP ::. (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=4)

Devil_2k 01-01-2005 00:57

.:: HELP ::.
 
Macie jakiś problem ? A może tylko zwykłe pytanie i potrzeba otrzymania pomocy ? Piszcie. Postaram się odpowiedzieć na każde ;-)

Jondro 01-01-2005 15:24

.:: HELP ::.
 
Ja nie umiem wsadzic dysku do PSTWO

Edyt - ano racja zapomnialem ze mam Xboxa ;[

Devil_2k 01-01-2005 15:26

.:: HELP ::.
 
Bo musisz mieć na USB 2.0 , zresztą i tak nie masz PSTwo :lol:

iaikO 01-01-2005 15:35

.:: HELP ::.
 
Przecież PStwo nie obsługuje HDeków?

Devil_2k 01-01-2005 15:45

.:: HELP ::.
 
Obsługuje , wyszedł specjalny program USB Loader , można zainstalowac grę nawet na usb pen drive'a :D

Manon 06-01-2005 23:09

.:: HELP ::.
 
Cytat:

Napisał Devil_2k5
Obsługuje , wyszedł specjalny program USB Loader , można zainstalowac grę nawet na usb pen drive'a :D

Znaczy sie ze moge odpalac piraty na usb?
Powiem tak mam:
Ps2 silver
kompa z usb 2.0

Czy moge odpalać obrazy z kompa na konosoli(gołej bez chipa,swapa,Network adaptera i hdd-czyli nie przerobionej)?
Jezlei nie tzn.ze gry moge zzucać zamiast przez karte sieciową to przez usb na hdd twardego?

Devil_2k 07-01-2005 10:55

.:: HELP ::.
 
Możesz odpalać obrazy 'z kompa' , jedynym problemem jest uruchomienie programu HDL/USB L - potrzebujesz chipa lub swap'a :?

Manon 07-01-2005 17:42

.:: HELP ::.
 
WoW jakaś nowośc,czyli dobrze cie rozumiem?
zamawiam chipa montuje go sobie samodzielnie(to potrafie ;) )instaluje na memmorke freehdloadera i odpalam na kompie usb loadera(jakis specjalny progs?),podłaczam między czasie kablem usb konsole i kompa i to wszystko hula? :shock:

Oczywiście nie trzeba montowac dysku do konsoli i NetwrokAdaptera zeby taki trick zrobić dobrze mówie jak tak to prosiłbym jaki mały faq,moze byc englisz.plisss.

Devil_2k 09-01-2005 13:23

.:: HELP ::.
 
Nie łączysz pc z usb jeno normalny hdd na kabelek usb - podobno 'kieszeń' usb tez działa ;-) . A usb loadera odpalasz na konsoli - jak hdloader'a ;-)

Manhunt 11-02-2005 13:31

.:: HELP ::.
 
Dobra a ma ktoś jakąś liste kompatybilności na swap magic dla gire cd/dvdrip/dvd?
Bo cos takiego widziałem ale gdzie?....kolega mój nie wie w co może pograć a wiem że tam na dvd wszystko chodzi więc nie ma problemu,ale te cd juz jest więc jak ktos miły tutaj jest to nich zapoda linka :wink:

Devil_2k 11-02-2005 21:41

.:: HELP ::.
 
A na google nie można poszukać :D ?

noname 18-02-2005 08:25

.:: HELP ::.
 
devil_2k5 mógłbys mi pomoc w wyborze dysku (taki zeby na bank pasował do ps2) z oferty np . www.komputronik.pl (moze być jakis seagate) .... czy zeby podłączyc dysk trza być jakims specem w tych sprawach czy taki zwykły człek da se rade? :D ....jeszcze jedno...po zamontowaniu dysku...laser ps2 juz nie bedzie uzywana, tak? (no oprócz procesu zgrywania na dysk) aha no jeszcze jedyne( :D ) czy cos oprócz NA potrzebuje do podłaczenia? jakies dodatkowe kabelki or something? (jakby co mam rippera3)

Devil_2k 18-02-2005 21:06

.:: HELP ::.
 
Nie potrzebujesz zadnych kabelków. Podłączenie dysku jest banalnie proste (nawet Gaw sobie poradził ) Czytnik będzie używany tylko dy zgrywania gier i odpalania HDLoadera (chyba, że wgrasz na Memorke) Masz Rippera 3, który nie chce działać z Seagate'ami (wiesza się) Bierz jakiegoś Maxtora (działaja wszystkie ;-) )

Gaw 18-02-2005 22:32

.:: HELP ::.
 
Cytat:

nawet Gaw sobie poradził
thx ale sie nie podlizuj i tak w ryj za extremy :wpale:

noname 19-02-2005 07:28

.:: HELP ::.
 
dziex, ale czy wszystkie parametry sa bez znaczenia? bo słyszałem ze musi być ATA 133, true?opłaca sie kupowac 80gb? uda misie to zpchać? :grin: ( jeszcze jedno...czy jak juz bede miał wszystko zrobione, moge sie pytac tutaj o jakies pierdółki odnosnie zgrywania itp.?czy moze nie macie juz cierpliwosci dla żółtków? :D )

[size=9px][ Dodano: 19-02-2005, 12:27 ][/size]
Cytat:

Napisał noname
dziex, ale czy wszystkie parametry sa bez znaczenia? bo słyszałem ze musi być ATA 133, true?opłaca sie kupowac 80gb? uda mi sie to zapchać? :grin: ( jeszcze jedno...czy jak juz bede miał wszystko zrobione, moge sie pytac tutaj o jakies pierdółki odnosnie zgrywania itp.?czy moze nie macie juz cierpliwosci dla żółtków? :D )


Devil_2k 19-02-2005 13:01

.:: HELP ::.
 
Popierdółki odnośnie zgrywania ? nie wiem o co chodzi ale chyba od tego jest ten temat ;-) NA jest na ATA 133 i większośc Seagate'ów i MAXTORów pasuje ;-) Ja 80 Gb zapchałem 20 grami ;-)

noname 19-02-2005 21:19

.:: HELP ::.
 
to dosłownie last pytanie...tzn...moj kumpel mówił ze jak ostatnio był w serwisie z konsola to jakis łos strasznie odradzał mu załozenie dysku, argumentujac to tym ze wystepuja jakies spiecia....to prawda? moze sie cos takiego zdazyć? czy moze trza kupic jakis zasilacza? z góry dzieki za wyrozumiałosc i odpowiedz:)

Manhunt 20-02-2005 01:12

.:: HELP ::.
 
Cytat:

Napisał noname
to dosłownie last pytanie...tzn...moj kumpel mówił ze jak ostatnio był w serwisie z konsola to jakis łos strasznie odradzał mu załozenie dysku, argumentujac to tym ze wystepuja jakies spiecia....to prawda? moze sie cos takiego zdazyć? czy moze trza kupic jakis zasilacza? z góry dzieki za wyrozumiałosc i odpowiedz:)

taaa a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.....
Ten koleś chce zrobić twojego kómpla w bambuko chce go pewnie na ciąć na cos lub cos w tym stylu wszelka gadtka szmatka na temat wadliwości użądzeń okazują się nie prawdą a już na pewno nie oryginalne markowe produkty.-wszystko od memeorke po kalwiatury a na dyskach kończywszy.
Więc jeżeli koleś się nazwya fachowiec zna sie na żeczy nabijania klientów w butelke czyli wyciągnięcia od nich forsy.
Jeżeli jest jakiegolwiek spięcie to u tego gostka w mózgu więc niech lepeij wymieni te obwody bo coś padły mu...a dyski jak chodziły stare/nowe sprzed dobrych paru lat tak chodzą w ps2-jkach :wink:

noname 20-02-2005 12:01

.:: HELP ::.
 
dziex wszystkim za pomoc :D kupiłem, zamontowałem , działa! :D hmm ale to tylko dysk...cos nie tak z gierkami...mianowicie...jak juz zainstalowałem gry i naciskam play ...to obraz sie robi czarny i koniec tak jakby zawiecha :sad: probowalem usuwac i instalowac jeszcze raz ale to nie pomaga :evil:moze trza uzyc jakiejs kombinacji klawiszy? miał ktoś podobne problemy? (podczas instalacji nie wyskakuja mi zadne errory)

Gaw 20-02-2005 13:53

.:: HELP ::.
 
http://homepage.ntlworld.com/casey.m...patibility.htm - sprawdź czy ta gra działa z hdd

noname 20-02-2005 14:37

.:: HELP ::.
 
przy wszystkich napisane jest "mode3" co to oznacza?

Gaw 20-02-2005 14:41

.:: HELP ::.
 
musisz zaladować gre przez PC - polecam winhiip tyle że dysk musisz z konsoli do pc przełożyć, wybierasz wtedy przy nagrywaniu gry które mode chcesz zaznaczyć

Devil_2k 20-02-2005 15:06

.:: HELP ::.
 
Głupiś Gaw - to znaczy , że na ekranie wyboru gry w HDL musisz zaznaczyć gręi wcisnąć "SELECT" na padzie - wtedy otworzy Ci się okno z wyborem modu , wciśnij Mode 3:Enabled i jeszcze raz select a tera wio :-)

Gaw 20-02-2005 15:09

.:: HELP ::.
 
debilu ja tego pare miechów szukałem a ty mi nie powiedzialeś :lol:

za każdym razem robiłem przez pc ehhhh

Devil_2k 20-02-2005 18:31

.:: HELP ::.
 
Czeba było spytać :lol:

noname 20-02-2005 20:34

.:: HELP ::.
 
heh dzieki chłopaki....ja zrobiłem sposobem Gaw'a :D fenks za wszystko

[size=9px][ Dodano: 22-02-2005, 20:34 ][/size]
hah ledwo co ochłonołem po zamontowaniu dysku a tu kolejne pytanko...mianowicie mozliwe jest zgranie na dysk fimu DVD/DivX?

Devil_2k 23-02-2005 12:59

.:: HELP ::.
 
Nie , Tzn. możesz to zrobić ale nie będziesz mogł go odpalić...Jak narazie z dysku chodzą tylko mp3...

Gaw 23-02-2005 14:12

.:: HELP ::.
 
1. moge sobie wrzucic mp3 na dysk a potem normalnie ich sluchac? do sluchania oczywiscie jakis progs trzeba? mozna to wszystko zalatwic zeby nie trzeba bylo uzywac plytek?

2. potrzeba mi cos co zastapi winhiipa

Devil_2k 23-02-2005 17:38

.:: HELP ::.
 
Jak chcesz zastąpić winHiipa to pozostaje Ci chip albo ftp ( z powodu czasu instalowania się gry - ftp bym sobie odpuścil ;-) )


Tak - progs nazywa się mp3player (wrzuca i odpala mp3 z dysku )

BigLooser 24-02-2005 17:02

.:: HELP ::.
 
hmmm zgrywam freehdloadera na memorke to ciekawe. jako jem BigLooser zekne w jaki sposob czy ktos moze po polsku opisac jak zgrac hdloadera na memorke? i najlepsze jak pozniej z tej memorki odpalic tego hd loadera?

Devil_2k 24-02-2005 20:12

.:: HELP ::.
 
Masz Rippera 3 ?

MJ DwaTrzy 24-02-2005 23:57

.:: HELP ::.
 
Cytat:

Napisał Devil_2k5
Masz Rippera 3 ?

piractwo ?! :twisted:

wrog 25-02-2005 00:55

.:: HELP ::.
 
Samo przerobienie konsoli nie jest piractwem, ale do tego w wiekszosci przypadkow prowadzi...

Devil_2k 25-02-2005 22:07

.:: HELP ::.
 
Mj - mało pojętna jesteś- wszędzie widzisz piractwo ? :P Czy zainstalowanie programu na kartę pamięci to piractwo ? :|

Silencer 25-02-2005 22:16

.:: HELP ::.
 
Zależy jakiego rogramu jeżeli takiego ktory jest sprzedawany oddzielnie i producent nie zrzekl się do niego praw to wtedy jest piractwo w innym przypadku nie.

noname 26-02-2005 21:51

.:: HELP ::.
 
ej ludziska...ripper 3 pozwala na odpolanie NTSC?

snakemaycry 26-02-2005 22:26

.:: HELP ::.
 
Chyba to jest jedno z zalozen modchipow ze mozna odpalac importy, ne ?

NeoSpiderMan 27-02-2005 00:00

.:: HELP ::.
 
Cytat:

Napisał noname
ej ludziska...ripper 3 pozwala na odpolanie NTSC?

No chipy właśnie po to są, a reszta ich funkcji to efekt uboczny :P .

Gaw 01-03-2005 11:34

.:: HELP ::.
 
qrna sie wkurze, dalej mi pokazuje na winhiipie że mam dysk 31 gb a na hd loaderze że 80 (mam 80), devil jak nie naprawisz to w ryj, może sie da jakoś sformatować którąś z partycji żeby gier nie wcieło?

Devil_2k 01-03-2005 16:58

.:: HELP ::.
 
Może podepnij dysk do innej taśmy albo....Podłącz dysk - uruchom BIOSa w pc i zobacz jak Ci go BIOS wykrywa :P A dalej to nie wiem...jeszcze pomyśle :P


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:03.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.