Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Xbox (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   podpiecie xboxa do netu przez xlinka (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=347)

et82 02-06-2005 15:51

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
witam chce podpiac xboxa poprzez pc programem x link do internetu zainstalowalem program i skonfigurowalem ale nie umiem podpiac xboxa z pc i nie wiem co dalej kto moze pomoc prosze o pomoc ! thx:)

wrog 02-06-2005 17:17

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Podpinasz Xboxa do karty sieciowej w PC kablem crossowanym, ktory kupisz w kazdym sklepie komputerowym za grosze.

Minio 14-07-2005 13:18

paczta i się uczta ludziska
 
To jest trochę bardziej skomplikowane. Nie wiem, czy się cokolwiek na tym znasz, to Ci napiszę takiego szybiego FAQa.

Masz 2 karty sieciowe w PC. Jedną łączysz się z internetem a prez drugą łączysz się z Xboxem kablem scrossowanym (skrętka- koniecznie taki, inaczej nie będzie działał). Teraz w Panel Sterowania -> Połączenie Sieciowe i Internetowe -> Połączenie sieciowe (tak to wygląda w Win XP, nie wiem jak w innych) masz dwa połączenia- Połączenie lokalne 1 i Połączenie lokalne 2. To drugie to jest to, które łączy się z Xboxem (przynajmniej zazwyczaj tak jest- dla wygody możesz je przmianowac, np. na 'Internet' i 'Xbox', choć nie jest to niezbędne). W drugim klikasz prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> Protokuł internetowy (TCP/IP) -> właściwości i tam wpisujesz:
Adres IP: 192.168.0.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Brama domyslna i adresy DNS muszą pozostać puste.
Teraz w swoim dashu w Xboxie (zapewne masz go przerobionego) poszukaj ustawień sieciowych (sorry, nie chce mi się rozdrabniac, zwłaszcza że sam uzywam tylko jednego). Tam ustaw IP Xboxa na 192.168.0.2, Maska podsieci na 255.255.255.0 a brama domyślna na 192.168.0.1 . Teraz w PC klikaj 'Ok' aż wyjdziesz z Panelu Sterowania (zmiany muszą się zapisać) a Xboxa nie zaszkodzi zresetować. W Start -> Uruchom wpisz ping 192.168.0.2. jeżeli jest połączenie, to wszystko jest ok. Teraz musisz jeszcze udostępnić połączenie internetowe dla swojego Xboxa. Robi się to tak:
W Panelu Sterowania muszisz dojść tam, gdzie były 2 połączenia internetowe (ścieżkę masz wyżej). Klikasz prawym na to przez ktore łączysz się z internetem i w 'Zaawansowane' przy wszytkich 3 punktach ma byc zaznaczony 'ptaszek' . To by było na tyle.
Zaznaczam, że:
pisałem ten krótki FAQ na podstawie Win XP i nie mam bladego pojęcia, jak te same rzeczy robi się na innych systemach.
pisałem go na podstawie wiedzy wyniesionej z FAQów TomisH'a i smuto'a z http://forum.xbox-scene.pl. Wszelkie podobieństwa są niezamierzone i przypadkowe.
Mogę to napisać w formie czytelniejszej a potem ktoś to przypnie tutaj i zamieści odnośniki w tematach sieciowych.
EDIT: ale wtopa, ja moge przypinac nowe tematy :lol:

hwoarang5 20-05-2006 18:37

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Mam pytanie:da się grać na Xboxie online bez przerobienia go i bez subskrypcji XboxLive???Jeśli tak ,to jak??

szuja 20-05-2006 19:57

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
tak...na xlinku...
podlaczasz Xa z PCtem, sciagasz odpowiedni program i smigasz na nieoficjalnym serwerze...

Devil_2k 20-05-2006 20:08

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
XBC/XLink :) Grasz w gry,które mają opcję LAN.Jak będziesz chciał grać to możesz grać ze mną - jestem chętny :)

hwoarang5 21-05-2006 10:01

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Chętnie bym zagrał,ale może mi ktoś wytłumaczyć dokładniej jak to wszystko podłączyć??? Skąd trzeba ściągnąć ten program??
A Xa to trzeba podpiąć kablem RJ-45 skrosowanym Ethernet czy jakoś inaczej???

szuja 21-05-2006 10:19

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
http://www.teamxlink.co.uk/ -strona glowna mozna sciagnac program...
masz tam chyba wszystko opisane...

[size=9px][ Dodano: 21-05-2006, 09:21 ][/size]
a tak poza tym Minio w trzecim poscie od gory napisal szybkiego FAQa...

Devil_2k 21-05-2006 11:43

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Szuja - nie wpychaj się z tym Xlinkiem - jest on o wiele gorszy od XBC.

Zresztą najlepiej mieć obydwa programy (jak ja :) ) i jak na jednym nie ma kogoś to możesz iść na drugi :)

[size=9px][ Dodano: 21-05-2006, 10:43 ][/size]
najlepiej poszukać na google :)

hwoarang5 21-05-2006 14:25

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Szuja,dzięki za link-Xlinkai działa bez zarzutu,natomiast ty devil zamiast krytykować sam byś podał jak zainstalować i z ką wogóle XBC.
Ja narazie grałem w Halo2 na Xlink i było całkiem fajnie :ok: Dzięki Szuja :mrgreen:

szuja 21-05-2006 16:01

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
nie ma za co...po raz pierwszy ktos mi podziekowal ;)...
i powiedzial ze jestem mniejszym leniem niz devil ;)...

strona glowna XBC- http://www.xbconnect.com/
google twym przyjacielem jest ;)...

Devil_2k 21-05-2006 16:35

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Hwoarang - Xlink i XBC działają tak samo :)

XBC przy uruchomieniu nawet przeprowadzi Cię przez konfigurację...

hwoarang5 21-05-2006 18:03

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Dzięki chłopaki, mam jeszcze jedno pytanie: natej stronie( http://www.xbconnect.com/index.php?topic=Downloads ) są do wyboru dwie wersje programu , czym się rużnią i jaką ściągnąć???
Z góry dziękuje :tak: :aniolek:

Devil_2k 21-05-2006 18:06

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
Różnią się wyglądem.

Ja mam tą High End i na moim słabiutkim pc chodzi :)

pitus_krk 19-11-2006 20:28

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
POMUSZCIE MI Z TYM DNS :shifty:

clumzy 27-03-2007 18:48

podpiecie xboxa do netu przez xlinka
 
w swoim xksie ustawiłem sobie jako dasha najnowszą wersję XMC z #xbins,tak jak w większości XMCenter jest opcja "połącz z XlinkKai,ale za wuja wacława nie moę tego ustawić wypala mi komunikat "Kai niejest podłączony"retry yes-no" tak w skrócie opowiadam,bo Ci co znają temat wiedzą o co mi kaman.
Połączenie z netem Xboxowi udostepniam przez PC wszystko jest ustawione jak trzeba,ale zawsze mam problem z połączeniem się z kai przez xboxa w XMCenter (dashboard) i co z tym zrobić? Na Pc odpalam XlinKai ,a i tak w iksie nie mogę się połączyć bezpośrednio z dasha ufff.

[size=9px][ Dodano: 28-03-2007, 01:07 ][/size]
dobra ustawiłem Xkai leci z dasha,ale za to nie mam dostepu do przeglądania netu niewiem,coś popieprzyłem w ustawieniach :shifty:
ps.czekam aż live odpalą bo to trochę zadługo już trwa


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.