Xbox Online Center Forum

Xbox Online Center Forum (http://forum.onlinecenter.pl/index.php)
-   Underground (http://forum.onlinecenter.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Emulatory na PS2 (http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=662)

_Yulaw 19-12-2005 23:11

Emulatory na PS2
 
Som emulator Amigi na PS2? Jak ktoś coś wie na ten temat to niech najlepiej napisze tutoriala co trzeba zrobić zeby se pograć

szuja 20-12-2005 15:28

Emulatory na PS2
 
najprawdopodobniej tak ale glowy nie dam (a kasy tym bardziej :P)....
ale wiem że jest SNES, NES i Sega Genesis, wiecej info o emulacji tych rzezcy na stronie: http://www.dhost.info/ps3/articles.php?cat_id=3
radze ci zapytać MJ jeśli nie odpowie w tym temacie......

PS: czy to nie narusza regulaminu??

Yacolek 20-12-2005 19:13

Emulatory na PS2
 
A wie ktoś, czy da to się jakoś wrzucić na dysk twardy ? ;)

Chodzi mi o emu Snesa. Czy odpaliłby z dysku ? Da się go nagrać samym haczykiem ? Czy musze się zapoatrzyć w swap magica [plytki].

A może wie ktoś, skąd mogę ściągnąć dysk friendly wersje Swap Magica ? Zeby z dysku ruszał ;)

_Yulaw 20-12-2005 19:41

Emulatory na PS2
 
dzieki szuja za link

no ja tez bym to chcial z twardziela odpalic

szuja 20-12-2005 20:03

Emulatory na PS2
 
pisałem wcześniej:zapytaj się MJ,on ma więcej informacji i doświadczeń w tym temacie....

Yacolek 20-12-2005 20:05

Emulatory na PS2
 
Hmm szuakm romków, wypale płytke i zobaczy czy HDA przyjmie ;P Zrobie ją tak jak każą w instrukcji.. Jak nie przyjmie, to posuzkam Swap Magia, ver HDD :P A moze zwykly odpali ? Ściągam wersję CD 3.6 ...

szuja 20-12-2005 20:12

Emulatory na PS2
 
z romami zero problemow,sam kiedyś bawilem się w emulacje na kompie (rzecz jasna po 24h usuwalem) ; napisz czy twardziel przyjmie, bo sam jestem ciekawy...

MJ DwaTrzy 20-12-2005 21:08

Emulatory na PS2
 
Emulatorami to sie nie bawilem.Co do Swap Magic na HDD to jest cos takiego.Tylko bedzi ci "Haczyk" potrzebyn.

szuja 20-12-2005 21:32

Emulatory na PS2
 
jaki haczyk??piszecie o tym ktorym wysuwa sie tacke na plytki??
prosze nie pisac ze jestem lol,poprostu nie korzystam z takich rzeczy...
w konsloch V12 nie jest potrzebny :D...

Devil_2k 20-12-2005 22:10

Emulatory na PS2
 
Cytat:

Napisał ja w innym topicu
Amstrad CPC
Atari 2600
Atari 5200
Atari ST
BBC Micro
Colecovision
Commodore 64
Commodore 128
Commodore Plus 4
Gameboy
GBA
Genesis
Mame
Master System
Msx
Nes
Neo Geo CD
PC Engine
Super Nintendo
Spectrum
Thompson
Vic 20

To jest spis emusów na ps2.Z tego co pamiętam nie da się ich odpalać na dysku (chyba, ze masz wersję do tego przystosowaną).Z poziomu konsoli większości po prostu nie da się zainstalować, a co z pc to nie wiem bo nie podłączam HDD do pieca.

Yacolek 20-12-2005 22:32

Emulatory na PS2
 
No ja sproboje, zassam tlyko romow troche... Znajdzcie mi tego swapa do HDD plz ;)

[size=9px][ Dodano: 23-12-2005, 00:20 ][/size]
Przychodze wam ze smutną wiadomością :>
Niestety devil miał racje... HDA odrzucił mi płytke z wypalonym emu, plus romkami...

A wypalilem jak kazali! w CDGENPS2 zrobic iso, ustawic LBA, zapisac. Potem w nero Disc At Once, najnizsza predkosc [minimum mialem 8x] i nic :P

Inserted Disc is Not a Valid PlayStation 2 Disc... A hacyzkiem mu podrzuciłem :P Nie wiem, może kompem by sie nagrało ? Spróbóje ktoś :) Ja odpadam. Ostatnim razem jak podłączyłem dysk do kompa, to mi go HDA formatował potem.. A teraz nie mam juz iwlu gierek [posprzedawane :>] , więc ryzyko takie odpaada :)

Kupie SwapMagica chyba...

Devil_2k 23-12-2005 10:42

Emulatory na PS2
 
Cytat:

Napisał Yacolek
Ostatnim razem jak podłączyłem dysk do kompa, to mi go HDA formatował potem..


Ja też tak kiedyś miałem.Uruchomiłem ponownie konsole i wszystko dobrze działało :shock: :!:

Yacolek 23-12-2005 15:43

Emulatory na PS2
 
LoL!
Ale ja właśnie zresetowałem konsole! I nadal chciał formatowąc... Próbówałem ze 3 razy i nic. Musi sformatować... Naszczęście wtedy jeszcze miałem wsyztskie gry ^_<
Teraz już wole nie ryzykowac ;) Kupie swapa, to moze przez net powysyłam :)

Ej, to zna ktoś jakiegoś swapa, co by z dysku ruszył ? Z chęcią go poznam :D

_Yulaw 02-01-2006 18:13

Emulatory na PS2
 
Wrzyciłem snes station winhiipem na twardziela i emulator odpala sie bez problemu... ale w gry i tak sie nieda grac, bo emu sprawdza jakie romy masz na włożonym do napędu cedeku, a nie co masz na twardzielu:(

Yacolek 02-01-2006 21:14

Emulatory na PS2
 
E yul, a ty masz przeróbke ?
Czyta płytke cd-r, na nieprzerobionej konsoli, włozoną legalnie do napędu ? Czy trza hakiem ?

Devil_2k 02-01-2006 22:03

Emulatory na PS2
 
Cytat:

Napisał Yacolek
E yul, a ty masz przeróbke ?
Czyta płytke cd-r, na nieprzerobionej konsoli, włozoną legalnie do napędu ? Czy trza hakiem ?

Hakiem ale nie daję stuprocentowej gwarancji, że zadziała....

_Yulaw 03-01-2006 03:02

Emulatory na PS2
 
Lool yacolek ;) NIe odpalisz tego na zwyklej nieprzerobionej konsoli. Ja odpalilem przez AR2, a zeby poszlo na nieprzerobionej to chyba tym tam swap magiciem czy czyms

Yacolek 03-01-2006 14:31

Emulatory na PS2
 
lool yulawie, ale mi chodziło, czy płytkę z romami [nagrana cd-r] odpala sie normalnie, przez włozenie do czytnika , czy trzeba użyć haczyka...

Devil mi odpowiedział, ale nie jes pewny. Mógłbyś sprawdzić ?

Devil_2k 03-01-2006 15:37

Emulatory na PS2
 
Widzisz Yacol.Hakiem odpalasz HDLoader'a.Odpalasz emu i hakiem wymieniasz płytkę HDL na płytkę z romami tylko nie wydaje mi się, żeby to zadziałało (chyba, że w danym emusie jest specjalna prszeglądarka na przeszukiwanie płyty z opcją "Refresh" wtedy może zadziała ale ja się nie nam na SM^^ ).

_Yulaw 03-01-2006 21:42

Emulatory na PS2
 
Cytat:

Napisał Devil_2k5
(chyba, że w danym emusie jest specjalna prszeglądarka na przeszukiwanie płyty z opcją "Refresh"

w snes station jest takie cos

probowalem odpalic emu z hdd i po odpaleniu wlozyc plyte z romami ale sie nie wgrala ale u mnie sie czasem plyty nie wgrywaja to jeszcze poprobuje


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:25.

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.