![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | Xbox Live! |
| Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Uzależniony
|
Mam neostradę 2mb - puszczoną przez router Linksys.
Co jakiś czas po włączeniu konsoli wyświetla mi komunikat: "Pełna zawartość profilu jest w tej chwili niedostępna. Nadal można zagrać w sieci itp " Dalej objawia się to tym, że: - wywala mnie z LIVE kilka razy pod rząd po kilkunastu sekundach. Po jakimś czasie jest już OK i można grać - nie mogę wejść na rynek - po kilku wyrzuceniach wyświetla komunikat, że nie można połączyć z usługą xbox live i musze przejść do testowania połączenia gdzie z reguły wszystko wychodzi OK ( chwilę mieli przy testowaniu połączenia z xbox live właśnie ) Czy ma to coś wspólnego z tym, że nie mam static IP na xboxie? Być może router do wymiany czy też słabe łącza tepsy? Spotkał się ktoś z podobną sytuacją? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzależniony
|
Stawiam na to ostatnie. Neo to chyba najgorszy shit, poza radiówkami.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Znajomy
|
What?! Co ty gadasz? Mam neo od jakiś 5 lat i działa bez zarzutu.
@KURA2008 Masz odblokowane porty? Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Wariat
|
Każdy wrzuca na neo i kłapie po innych, że shit. Czasem jakieś słabości miało, ale jedynym zarzutem z mojej strony jest ZA WYSOKA CENA w stosunku do prędkości...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec
|
Najgorszy shit? Niby dlaczego? Jedyna wada neostrady do cena, a tak to masz stabilny internet i zawsze taką samą prędkość. Mam już 6 rok neo i nie narzekam.
|
|
|
#6 |
|
Wariat
|
Ja mam od 2003, wtedy kosztowało 149zł za 512Kbit/s (640). Ceny niby spadły, ale dalej sobie żądają za słono w stosunku do prędkości. Jak już pisałem nie było większych problemów, jedynym małym problemem były pingi po 100 ms na ip spoza Polski. Trwało to gdzieś 5 dni i zdarzyło się raz ; d Jak ktoś nie ma dużego wyboru to neo... + router bo na tym crapie sagem/samsung często może zrywać połączenie
![]() ps. Znajomy z wawy ma netię (wiekszosc jego znajomych tez), od godziny ~15-22 ma pingi po 70 ms na polskich hostach, ale prędkość netu jest ok. Jak ktoś się pcha w netie to niech sprawdzi temat. Ostatnio edytowane przez MANDo : 11-03-2010 o 16:55 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Początkujący
|
mialem dokladnie taka sama sytuacje ! bylo to jak laczylem sie z Live przez PC. naszczescie kupilem router bezprzewodowy i problem ten zniknol wiec watpie aby byla to wina internetu w czystej postaci. stawiam na zla konfiguracje.
Ostatnio edytowane przez kubus230195 : 14-03-2010 o 17:44 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Początkujący
|
Prędkość tu nie ma znaczenia, ja mam playmobile 1mb i gram bez lagów online, moim zdaniem to wina routera, spróbuj (jak masz możliwość) podłączyć inny.
Zobacz tutaj: http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/...Xbox-Live.html |
|
|
|