![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | Xbox Live! |
| Trofea Brązowe, srebrne, złote i platynowe. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec
|
Witam! Mam problem z trofeum "Happy Birthday" w grze Heavy Rain. Robilem juz to na wszystkie mozliwosci,raz skonczylem projekt przed przyjazdem Grace,raz w trakcie jej przygotowan do urodzin Jason. Przeszedlem potem jeszcze rozdzial z centrum handlowym i nadal nie wyskakuje. Jest to jedyne trofi , ktore jest mi niezbedne do platynowego trofeum. Bardzo prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Znajomy
|
Sposób na Happy Birtchday:
Malujemy projekt - czekamy na żone - pomagamy przy stole ( nie zbijamy talerza) - bawimy sie z dziecmi (można dzieciaka zrzucic prędzej) , po czym wychodzimy do głównego menu , wlaczamy wybór chapterów i wybieramy dowolny. W czasie wgrywania nowego chapteru powinno wpaść trophy. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Uzależniony
|
Zrób cały projekt przed przyjazdem dzieciaków, nakryj do stołu oraz baw się z dzieciakami do czasu aż gra "sama zdecyduje" że już wystarczy (tzn. jak weźmiesz np. jednego z synów na barana, to biegaj z nim naokoło ogródka aż Ethan sam go zdejmie z ramion - tak samo postąp z drugim). Nia ma bata, musi wyskoczyć trofeum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec
|
No jak Boga nie kocham, nie wyskoczylo
Ten peirwszy sposob ,podany przez BrakTuSensu,zrobilem juz wczesniej i nic ,chujn*a z grzybnia :/---------- Wiadomość dodana 21:49 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 21:19 ---------- A jeszcze sie zapytam,w ktorym momencie powinno wpasc trofi? ---------- Wiadomość dodana 22:07 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 21:49 ---------- Ok,platynka wpadła Po prostu wczytalem byle jaki rozdzial i o dziwo podzialalo,robilem tak wczesniej ,ale nie zaliczalo,a teraz...hmmm,zglitchowane to trophy jest z deka
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Uzależniony
|
Żadne trophy w HR nie jest zglitchowane. Poprostu cos źle robiłeś a pucharki wpadaja tylko podczas loadingów.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec
|
No nie wiem,powatarzalem ten rozdzial 4 razy,z czego 3 razy robiłem ciagle te same czynnosci w tym samym czasie. Gdy pozniej chcialem rozdzial jakis wczytac nie wpadaly,dopiero za tym 3-cim wpadly.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Uzależniony
|
Jakieś porady jak zaliczyć trofeum KAMIKAZE, mam problem w momencie gdy muszę uniknąć zderzenia z radiowozem, po przejechaniu bramki. Gra pokazuje że trzeba poruszyć tiltem prawo i lewo, ale za każdym razem uderzam w policję... macie jakieś rady?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec
|
Po pierwsze, trzymaj pada w ten sposób.
http://www.youtube.com/watch?v=knThQtAgeC8 Po drugie, przy tej scence z policją musisz przechylić pada w prawą stronę.(jak na filmiku) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzależniony
|
Dzięki za poradę, w końcu się udało (ponad 10 prób). Gdyby nie ten moment z policją, to te trofeum nie było by takie trudne.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy
|
Dodatkowo jeżeli chodzi o trofeum Kamikadze:
W razie gdyby ktoś jeszcz miał z tym kłopot. Na ps3trophies.org jest pełna sekwencja akcji jakie należy wykonać żeby zdobyć to trofeum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#11 |
|
No-life
|
I przede wszystkim zmienić poziom trudności na easy. Wtedy mamy mniej do wciskania
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Uzależniony
|
Kamikadze nie jest takie trudne jak się może wydawać, ja jedynie miałem problem z manewrem kontrolerem przy sekwencji z radiowozami, a to pewnie dlatego iż nie trzymałem go idealnie prosto.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Uzależniony
|
Bo generalnie tylko z tym jest problem w tym pucharku.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
No-life
|
ile razy trzeba przejsc gre zeby zrobic platyne?
|
|
|
#15 |
|
Wariat
![]() Zarejestrowany: Jan 2007
|
Gra dla pucharków, żal.
Minimum raz, jeżeli będziesz od razu grał pod ukryty złoty pucharek, ale jeżeli wolisz fun, to prawdopodobnie za pierwszym razem go nie zrobisz. Czyli u większości osób dwa podejścia + kilka powtórzeń od pewnych scen, które mają kluczowe wpływy na zakończenie. Jak zrobisz to ukryte złoto, to kilka godzin i odkrywasz wszystkie możliwe zakończenia. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Uzależniony
|
Juve a dla tego trofeum Trial Master wystarczy powtórzyć tylko te wymagane rozdziały, robiąc sejwy, czy trzeba grać do samego końca gry, zaczynając od rozdziału Niedźwiedź?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wariat
![]() Zarejestrowany: Jan 2007
|
Ja to zrobiłem przy 1szym podejściu, ale gra jest tak zbudowana, że na 99% musisz grać od rozdziału z pierwszą próbą i potem już do samego końca, ciągle na tym samym sejwie, tj nie możesz 'skipnąć' żadnych rozdziałów
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
No-life
|
juz raz przeszedlem gre dlatego pytam, granie od razu pod pucharki sux
ja mam ten problem ze chyba jeszcze z 2 razy bym musial przejsc, raz to to o czym mowisz, a dwa, ze przy normalnym graniu nie przezyly mi wszystkie postacie, tzn shelby zdechl suma sumarum nie wiem czy bede robil to, bo za malo czasu
|
|
|
#19 |
|
Uzależniony
|
Krejzi na http://www.ps3trophies.org/forum/hea...-road-map.html jest fajny poradnik do HR, jeśli ktoś zaliczył już grę to może z niego skorzystać - inni niech omijają bo jest masa spojlerów.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy
Miasto: Brenna
![]() |
Mistrzu ratuj. Podaj mi proszę poradę co mam zrobić żeby wpadło mi zakończenie NOWY START tzn mi weszło NOWY POCZĄTEK i nie wiem z czym to skojarzyć bo weszło mi też zakończenie NOWE ŻYCIE.
|
|
|
|