Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12-11-2005, 15:41   #1
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

moja v3 dziwnie się zachowuje,czyta wszystkie płytki cd,dvd,dvd rom.itp
ma natomiast straszne problemy z odpaleniem gta-san andreas.
załapuje gierkę może za 20 razem fartownie,nie wiem co jest.
kręciłem już zębatką,smarowałem suwnice i ślimaka,ale to nic nie pomaga.
jakieś pół roku temu wszystko było oki doki,nie wiem co tam się rypie.
inne płytki też nie są łapane od razu,po takim cykaniu się ładują,ale się ładują.
???

ps.lepiej idzie czytanie w pozycji stojącej
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 15:45   #2
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie ps2 v3 i san andreas

GTA bardzo zużywa laser konsoli. Problemy z moją V3 zaczęły się własnie od grania w GTA 3... Później dwa razy padl laser Trudności z odczytaniem GTA przy starym laserze, to normalka.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 15:55   #3
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

na jakimś forum uk czytałem,że goście zdejmują górną pokrywę ps2 i ręcznie rozkręcają płytkę przed włączeniem power.tzn nadają płytce obroty kręcąc tym plastykiem przy magnesie i konsola łapie podobno płytki jak nowa.

słyszałem,że starsze modele mają większe kłopoty z doczytywaniem tekstur w gta-san...
ale jak wrogu piszesz,że ci laser padł od tego?tzn.zaczęły się kłopoty.
to niby nie załaczać tej gierki ,bo mi laser padnie???
coś u mnie chyba jest inaczej,tak to by nie czytała wszystkiego.
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 16:10   #4
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie ps2 v3 i san andreas

Pamiętam, że problemy zaczęły się po sesjach z GTA 3. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale na pewno pierwszy raz laser padł jak chciałem sobie zagrać w GTA3 Konsolka musi doczytywać dużo danych cały czas, może to dlatego. Ja tam bym próbował grać, jeśli ma paść to i tak padnie prędzej czy później...
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 16:18   #5
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

możliwe,że i tak jest.
pamiętam,że na początku jak kupiłem san and. to nie było problemów z bootowaniem.
trochę godzin nad tą gierką spędziłem...więc laser miał trochę roboty.
tylko tak,płytka nie jest porysowana i ps2 ma kłopot teraz tylko z nią.
nie mam zamiaru podkręcać lasera,tylko dla gta.
może ktoś zna jakieś magiczne sztuczki domowej roboty,albo wie jaka może być inna przyczyna?
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 21:06   #6
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

. Pierwsza która przyszła mi do głowy to hdd. Niestety, troszkę kosztowna :]
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 21:40   #7
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie ps2 v3 i san andreas

Cytat:
Napisał InSiDe
Niestety, troszkę kosztowna :]
Dlaczego ? Clumzy gra online więc ma NA a HDD to koszt rzędu 200 zeta...
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 23:44   #8
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

. To mniej więcej tyle, co konsola :]] Ale fakt, jakby policzyć to jedna nówka (gra). Można sobie to skompensować... khem... no wiecie... paroma nienówkami :]
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 23:49   #9
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie ps2 v3 i san andreas

No racja, HDD to podstawa. Wogole SA chodzi szybciej i wreszcie drzewa nie pokazują się dopiero, gdy w nie uderzymy Serio lecisz sobie samolotem JEBUT! Wasted i w ogole, nagle doładowuje sie piękna sosenka ;p

No przeciez od dawna było wiadomo, że PS2 w pionie lepiej czyta płyty.

Ja aż się zlękłem, jak zobaczyłem jak czesto sie dysk używa, gdy gram w SA. Jak ? No lampa sobie mruga ;d Ona prawie nie gasnie, a to znaczy , że ciągle się coś doczytuje!

Jaki tam HDD drogi ;d Ja kupiłem 160 Gb za raptem 270 zł, ale to była okazja (nówki sztuki!) :]]]]
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-11-2005, 14:17   #10
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie ps2 v3 i san andreas

tak czy siak i tak mam zamiar kupić hadeka,mam exploita na memorce i próbowałem
podpiąć samsunga 4,3gb.niby go rozpoznaje ,ale hdl wyświetla komunikat,że trzeba zrobić format,daję continue i fatal error.
lol mam też mcloadera kilka opcji w tym zdejmowanie regionów z dvd lol i działa.
czkam tylko na wypłatkę i 120gb będzie hulać w slocie bolki lolki :grin:
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.