Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-04-2006, 21:04   #1
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

Zalożyłem sobie neostradę.Kupiłęm sobie modem ADSL z routerem ( EDIMAX AR-7024 ).Doszedłem do tego jak ustawić komputer tak aby 'działał' i jak sforwardować mojemu ojcu porty, a teraz mam pytanie :

- jak mam na jednym piecu odpalonego muła to nie działą na nim net(strony się nie otwierają pod mozillą), a na drugim piecu strony działają wooolno.


Jak ustawić limit transferu dla każdego pieca ?

Czy muł może aż tak 'mulić' ( ) łącze 512 kbps ?
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-04-2006, 22:57   #2
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Serwer :)

no u mnie jak bylo max. wysylanie to tak mulilo.. moze sprobuj nieco ograniczyc. UL :shifty:
cchociaz pewnie masz juz ustawiony
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-04-2006, 23:01   #3
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

Max upload ? o_O

Dobra.Ale ja się pytam czy to w mule muszę obciąć download czy mogę w routerze podzielic
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-04-2006, 23:15   #4
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Serwer :)

ja mam zmniejszony tylko w emule.

UL zmniejsz do 10-12 - tez sie zdziwilem... ze o UL chodzi
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2006, 10:42   #5
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

UL dałem mniejszy ale dalej mi muli (no kij z tym jakos sobie poradze ale z limitem transferu byłoby lepiej ).

Teraz pytanie - mój modem-router może forwardować tylko 20 portó naraz.To normalne ? Mogę to jakoś obejść ewentualnie ? Jakie porty powinienem sforwardować do BFa ? Lub Socoma ?
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2006, 12:56   #6
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Serwer :)

20 portow w zupelnosci ci starczy - ja mam mozliwosc ustawienia 12 przekierowan ale i tak i tak wykorzystuje z nich tylko polowe (na pc, ps2 i x360).

Wejdz na BF i Socoma i sprawdz czy wszystko ci normalnie dziala - jezeli tak to nie musisz nic fowardowac ;] jezeli np kogos nie bedziesz slyszal to wtedy musisz sie pobawic portami (na stronach producentow powinny byc wypisane porty z ktorych gra korzysta). A tak w ogole to najlepiej ip ps2 wstaw w dmz - problem z glowy :P
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2006, 12:57   #7
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

Cytat:
Napisał c1n3k
A tak w ogole to najlepiej ip ps2 wstaw w dmz - problem z glowy :P
lol ok
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2006, 13:16   #8
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Serwer :)

mam pytanie:
jak zrobic ze jak podlacze neta (mam DialnetDSL1) pod router to zeby on dzieli sygnal na kompa i PS2??
probowalem podlaczac ale nic z tego ;/...po konfiguracji na kompie nie dzialal wogle net ;/...
od czego to zalezy??trza miec jakis "specjalny modem" (w moim przypadku modem Dialnetu1)??i odpowiedni router??
mam modem "Callisto 821"
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2006, 14:17   #9
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

Może tu będziesz miał odpowiedź

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic211210.html
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-04-2006, 11:51   #10
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Serwer :)

z tego co czytam to niezle jaja z tym sa... ;/
zostane przy kompie polaczonym z PS2...

wielkie dzieks devil za link
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-04-2006, 13:44   #11
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Serwer :)

Wpisałem na google nazwę modemu i wszedłem w pierwszy link

EOT
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:04.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.