Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19-11-2009, 23:09   #1041
Habit75
Uzależniony
Habit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znają
 
Habit75's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 602
Reputacja: 623

Lista Osiągnięć
Byłem pierwszy! Janko Muzykant Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! 
Liczba Osiągnięć: 16

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post

@Albii - odczekaj jakiś czas, mi też tak pokazuje jak zdobędę jakieś achievy i wejdę na MGC to nie ma ich przez pare godzin. A jak nie będzie działać po paru dniach to odpal każdą grę, której nie masz po kolei jak Ci sugerują
To nie jest tak(przynajmniej kiedyś nie było). Trzeba te gry w których masz braki uruchomić jeszcze raz będąc podłączonym do Live!
__________________
Habit75 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 02:06   #1042
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

No właśnie o to mi chodziło :-)
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 02:28   #1043
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Od kilku dni mam problemy .Zapraszam kogoś do gry w MW 2 ,albo do grupy (coraz częściej zdarza się ,jak ktoś mnie zaprasza również) i łączy ,łaczy ,łaczy i błąd połączenia ,wkońcu nie podłączając ani do grupy ,ani do gry .Zdarza się to właściwie z każdą osobą z listy ,chociaż czasem problem jest ,a czasem go nie ma .Nie ma reguły .Problem nie występuje w przypadku rozmowy prywatnej tak mi się zdaje ,bo do niej zawsze podłącza .Stawiam ,że to problem z NATem (ale nie znam się na tym kompletnie) .Dashboard wskazuje mi ,że mam umiarkowany ,a MW 2 ,że średni .
Te porty mam pootwierane jak na zdjęciu
Załączone Grafiki
File Type: jpg bez*tytułu.jpg (90.9 KB, 24 wyświetleń)
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 14:42   #1044
Albii
Wariat
Albii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłośćAlbii Przed nim wspaniała przyszłość
 
Albii's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Elbląg
Posty: 1 084
Reputacja: 1725

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Aniołek No-life? Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Cytat:
Napisał Habit75 Zobacz post
To nie jest tak(przynajmniej kiedyś nie było). Trzeba te gry w których masz braki uruchomić jeszcze raz będąc podłączonym do Live!
Czyli pupa, bo większość z tych gier ma już nowych właścicieli. ;] Ale jakoś TA nie ma takich problemów, a wyświetla wszystkie aczivy itd.
Albii jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 17:58   #1045
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Cytat:
Napisał Q-Jot Zobacz post
Od kilku dni mam problemy .Zapraszam kogoś do gry w MW 2 ,albo do grupy (coraz częściej zdarza się ,jak ktoś mnie zaprasza również) i łączy ,łaczy ,łaczy i błąd połączenia ,wkońcu nie podłączając ani do grupy ,ani do gry .Zdarza się to właściwie z każdą osobą z listy ,chociaż czasem problem jest ,a czasem go nie ma .Nie ma reguły .Problem nie występuje w przypadku rozmowy prywatnej tak mi się zdaje ,bo do niej zawsze podłącza .Stawiam ,że to problem z NATem (ale nie znam się na tym kompletnie) .Dashboard wskazuje mi ,że mam umiarkowany ,a MW 2 ,że średni .
Te porty mam pootwierane jak na zdjęciu
A konsola na pewno ma ustalone stałe IP 192.168.1.11?
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 20:06   #1046
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Sprawdź to co pisze Wampis, a jak dalej nic wyłącz firewalla (chyba, że shitbox tp go nie ma) w routerze i sprawdź.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 20:21   #1047
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

A jak ustalić stałe IP dla konsoli ? Łączę się przez router Livebox .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2009, 23:13   #1048
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

No w ustawieniach sieci xboxa. Zmieniasz z automatycznego na ręczny i wpisujesz.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2009, 00:55   #1049
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Wpisuje tak jak Wampis napisał i wpisuję też tak jak jest w artykule na głównej
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
  • Brama domyślna: 192.168.0.1
  • Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
  • Alternatywny DNS: 217.98.63.164
Oczywiście bez efektu .Wywala błąd połączenia ,że użycie statycznego IP może nie być możliwe .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2009, 00:58   #1050
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Bez tego odblokowanie portów nic nie da, bo mogłeś odblokować je dla innego IP.

---------- Wiadomość dodana 23:58 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 23:56 ----------

Cytat:
Napisał Q-Jot Zobacz post
Wpisuje tak jak Wampis napisał i wpisuję też tak jak jest w artykule na głównej
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
  • Brama domyślna: 192.168.0.1
  • Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
  • Alternatywny DNS: 217.98.63.164
Oczywiście bez efektu .Wywala błąd połączenia ,że użycie statycznego IP może nie być możliwe .
Wpisz IP 192.168.1.11, DNS na razie daj auto.
Brama jak 192.168.0.1 nie pójdzie zobacz 192.168.1.1
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2009, 01:08   #1051
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

To samo ,dalej nie łączy się z Live .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2009, 02:10   #1052
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

ip: 192.168.1.11
maska: 255.255.255.0
brama: 192.168.1.1
dns: auto

Pewnie robisz konflikt ip, a raczej napewno Najlepiej to odblokuj porty xbox live dla zakresu całego DHCP (przyznawanie auto ip w lan) i byś miał spokój
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2009, 12:19   #1053
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
ip: 192.168.1.11
maska: 255.255.255.0
brama: 192.168.1.1
dns: auto

Pewnie robisz konflikt ip, a raczej napewno Najlepiej to odblokuj porty xbox live dla zakresu całego DHCP (przyznawanie auto ip w lan) i byś miał spokój
Jak tak wpisuje to jest w błędzie ,że wprowadzony serwer DNS nie zamienił nazwy serwerów Xbox Live i Xbox.com,należy zarestartować ruter ,ale po restarcie to samo .Druga część zdania nie wiem co oznacza .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-11-2009, 16:25   #1054
lokiGEO
Wariat
lokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądze
 
lokiGEO's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: układ 1965 strefa II ark. 252.31 (NW)
Posty: 1 024
Reputacja: 2229

Lista Osiągnięć
Dopiero się rozkręcam! Wyginam śmiało ciało Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie konto XBL

Witam.
Jak można usunąć swoje konto z XBL ??
Chciałbym usunąć moje dotychczasowe konto i w jego miejsce założyć inne o takiej samej nazwie. Czy to wykonalne ??
__________________
lokiGEO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-11-2009, 18:30   #1055
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Wziąłem znowu wszystko na automatyczne ,zarówno IP jak i DNSy i teraz jak włączam CoD:MW2 to pojawia mi się NAT:OtwartySamo się zrobiło ?
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-11-2009, 20:15   #1056
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Nie, pewnie xbox dostał to ip na które masz odblokowane porty. Wczesniej pewnie miał je Twój komp lub jakies inne urządzenie w lanie.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-11-2009, 07:55   #1057
juve26
Wariat
juve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebryta
 
juve26's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 909
Reputacja: 3726

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 36

Domyślnie Odp: konto XBL

Cytat:
Napisał lokiGEO Zobacz post
Witam.
Jak można usunąć swoje konto z XBL ??
Chciałbym usunąć moje dotychczasowe konto i w jego miejsce założyć inne o takiej samej nazwie. Czy to wykonalne ??
Co najwyżej możesz zmienić na nim GT za 800msp i od razu po tym założyć nowe konto o nazwie starego.
juve26 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-11-2009, 14:42   #1058
kroolik37
Gang Świeżaków
kroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narody
 
kroolik37's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2009
Posty: 4 786
Reputacja: 6515

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Stary dziad! Zdarta klawiatura Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Ja mam problem z BF1943. Jakieś 2 dni temu odpaliłem sobie grę a tam ni z gruchy ni z pietruchy wywala mi komunikat, że skończył się okres próbny (30 dni) i mam wykupić grę, żebym mógł pograć na multi :| WTF? jakiś tydzień temu gra działała a teraz coś takiego. Usunąłem ją i ściągnąłem i nic, pobrałem licencję na nową konsolę, też nic. Nie wiem co jest grane, czy mam do kogoś napisać czy co? :/
__________________
kroolik37 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2009, 20:53   #1059
Yogi Killa PL
Nowy
Yogi Killa PL Wkroczył na dobrą drogę
 
Yogi Killa PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Kielce
Posty: 5
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Chciałem pobrać CoD 5 i CoD Arcade, ale wyskakuje mi błąd, że materiał nie jest dostępny w mojej lokalizacji. To wina tego, że mam konto Silver czy tylko na amerykańskich kontach to działa (ja mam na GB)?
__________________


89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do pozostałych 11% wklej to do podpisu.
Yogi Killa PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2009, 20:55   #1060
juve26
Wariat
juve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebryta
 
juve26's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 909
Reputacja: 3726

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 36

Domyślnie Odp: Problemy z Xbox Live

Nie słyszałeś o blokadzie regionalnej nigdy? http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=1851 tut jak ją obejść.
juve26 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.