![]() |
|
Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz forum jako przeczytane | Ranking Xbox Live! |
Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Wariat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Od dzisiaj tutaj piszemy wszelkie kwestie na temat Xbox Live. Koniec z zakładaniem nowych tematów na każdą, że tak powiem, bzdurę. Nie chcemy mieć przecież tutaj burdelu, prawda? Więc jak jakieś zagadnienie nie pasuje do tematu "Problemy z Xbox Live", a nie wymaga też założenia nowego tematu, piszemy tutaj posta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy
![]() |
![]()
Myślę tak sobie właśnie czy jak bym z kumplem kupił zdrapkę MS points na pól i na przykład ja bym wykupił Map pack do GOW2 i następnie jemu podał wszystkie dane do konta(GT hasło E-mail) czy też mógł by pobrać ten element nie płacąc za niego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Reputacja: 6757
Xbox Live! - Ranking: 47th
|
![]()
moglby, ale zeby z niego korzystac musialby miec ciagle zalogowane to podane przez ciebie konto, inaczej nie przejdzie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzależniony
![]() ![]() |
![]()
No chyba, że zrecoverujesz swoje konto u kumpla. Na swoim profilu (na jego konsoli) kupisz i ściągniesz mapki. On będzie je miał na dysku jako 1 osoba, która je zakupiła. A Ty u siebie będziesz mógł również grać na tych mapkach (musisz być jednak zalogowany na Xbox Live).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Prudnik
Reputacja: 46
|
![]()
Witam !!
Mam kilka pytań : - Czy Internet sieciowy można podłączyć do xbox live ? - jaka jest optymalna szybkość neta (narazie mam 256 nie wiem czy w ogole opłaca sie konto zakładać) ? - Jaki Internet polecacie ? - Gdzieś czytałem ze koleś podzielił sobie Internet z neti (nie wiem czy to w ogole jest możliwe) i miał jednocześnie podłączony do kompa i konsoli , czy to mogła być prawda ??. Jeśli jakieś pytanie są głupie , śmieszne to sorry , ale po prostu sie na tym nie znam i chciałem sie rozwiać swoje wątpliwości . Z góry dzięki za odp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2007
|
![]()
co to internet sieciowy? wszystko co potrzebujesz to dostep do internetu, jesli takowy posiadasz to podlaczasz kabel do xboxa i grasz (uprzednio konfigurujac wszystko, w moim przypadku jednak ograniczylo sie to do wpisania mac)
512 to chyba minimum zeby pograc w dobrych warunkach, bywa roznie, ja na swoich 6 mega mam czasem lagi, zalezy od serwerow a jaki problem podzielic, kupujesz np router i wszystko gra |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Prudnik
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: May 2008
|
![]()
co trzeba zrobić żeby mieć nat otwarty bo ja mam nat umiarkowany
![]() |
#9 |
Początkujący
![]() |
![]()
było już milion razy...
musisz odblokować porty 3074 TCP i UDP 88 UDP |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: May 2008
|
![]()
ja nie mam routera mam przez kompa podłączonego
![]() |
#11 |
Spambot
![]()
Zalozmy, ze kupilem sobie nowa konsola i chce odzyskac swoj gametag... czy zeby go odzyskac musze wpisywac zip code, ktory wczesniej wpisywalem? Jezeli tak to czy mozna sprawdzic jakie liczby sie wpisalo, bo nie pamietam(żal).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Spambot
|
![]()
wystarczy ci gamertag, mail na ktory zostal zalozony i haslo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Spambot
![]()
uff... myslalem, ze jestem zalatwiony na maxa. Dzieki za info
![]() Ostatnio edytowane przez Assassin : 08-01-2009 o 23:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wariat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2008
Reputacja: 606
|
![]()
Mozliwe zeby wieszanie konsoli było uzależnione od liczby gsa, friendów, przechowywanych wiadomosci itp? Ostatnio x0 wiesza mi sie na moim profilu co 15-20 minut regularnie, a na profilu brata wszystko smiga bezproblemowo... Dla porownania jego GS i liczba przyjaciół- 8tys, ~20, przy moich 31tys, ~100...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wariat
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Reputacja: 44
|
![]()
Jak już to miałoby znaczenie jakbyś chciał wejść na swój profil i przeglądnąć osiągnięcia we wszystkich grach, a tak jak po dashu/w czasie gry to raczej nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Spambot
![]()
Mam jeszcze pytanie w sprawie mygamercard, zalozylem sobie tam konto i nie moge sie zalogowac bo caly czas wyskakuje ze powinienem dostac jakas wiadomosc i chyba ja ją niechcacy skasowalem. To da rade cos z tym zrobic zebym mogl ja umiescic na forum?
Moim zdaniem to mozliwe, bo jezeli mam konsole podlaczona do neta to mi sie czasami wiesza, a jak nie mam to nie. Ostatnio edytowane przez Assassin : 08-01-2009 o 23:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Znajomy
![]() |
![]()
Witam.
Piszę ponieważ od pewnego czasu mam problem, która raczej nie ułatwia mi życia. Mianowicie, już śpieszę z wyjaśnieniami. Odpalam komputer, aby grać via life (kabel ethernet, innej możliwości nie mam, bowiem wifi zbyt drogie, a router stoi w innym miejscu). Więc włączam maszynę, uruchamiam X'a, wszystko się ładnie wczytuje, po chwili wyskakuje mi napis że połączyłem się z usługą LIFE. Dajmy przykład, że kończę grać, wyłączam X'a, ale nie robie tego z PC (pozostaje włączony). Uruchamiam ponownie Xkloca, i co się dzieje? Kompletny brak łączności między obiema maszynami, co czasami niestety jest męczące. Aby oba urządzenia mogły znów się synchronizować, jeśli można tak nazwać, muszę zresetować w 100%, wyłączyć konsole, i znów pokolei odpalać cała machinę, tzn. najpierw komputer, później x. Mam nadzieję że jasno przedstawiłem swój problem, dodam, że kiedyś tak się nie działo. Czekam na odp. Ciao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Początkujący
![]() |
![]()
rPatryk, zauważyłem podobną rzecz u siebie, też mam podłączoną konsolę do PC, który udostępnia net. Zaczęło się to po wgraniu nowego dasha. Z tym, że radzę sobie inaczej, nie resetuję urządzeń, tylko wybieram z konsoli 'połącz z xbox live'. Konsola odpowiada, że nie ma połączenia, wybierasz 'testuj połączenie' (zostaniesz wylogowany) i podczas testu wszystkie kroki wyświetla na OK. Zaraz po teście robisz znów 'połącz' i łączy bez problemu. Całość zajmuje ok minutę.
![]() |
#19 |
Początkujący
![]() Zarejestrowany: Oct 2005
Reputacja: 33
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Znajomy
![]() |
![]() Cytat:
twój sposób działał, jednak było to w czasach gdy wszystko chodziło poprawnie, polacz z xlife, wylogowanie, test i ponowne polaczenie, jednak teraz pokazuje mi, że brak połączenia w 100%, nie wykrywa kabla w teście. do momentu aż nie zresetuje obu "maszyn" Ostatnio edytowane przez YBAX : 09-01-2009 o 20:54 |
|
![]() |
![]() |