Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-05-2006, 19:43   #1
KamilW
Znajomy
KamilW Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 165
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do KamilW Wyślij wiadomość przez MSN do KamilW
Domyślnie PC Format - Windows

OK, glupie Windows...

1. Zformatowalem PC bo mialem wirusa i nie chcial na nowo zastartowac.
2. Zainstalowalem na nowo Windows i drivers.
3. Zainstalowalem na nowo wszystkie programy ktory mialem wczesniej.

Myslalem ze wszystko OK, a teraz... Jest taki problem:

Jak sie melduje to pokazuje sie error na Internet Explorer i pyta sie czy wyslac/nie wyslac raport, chociaz dziale ten Explorer dobrze bez problemow. Dziwne! Jak chcialem zainstalowac np. DVD Shrink (program do kopiowania DVD), to wszystko szlo gladko az do czasu kiedy chcialem otworzyc ten program, to wtedy wszystko przestaje dzialac i moj cursor/myszka moze sie poruszac przez kilka sekund a pozniej przez kilka sekund nie moge jej przesunac (i tak caly czas) wiec musz na nowo startowac PC. To samo sie dzieje jak np. chcialem obejrzec filmik online. I ostatnia rzecz, jeden aparat z Hardware jakos nie jest zainstalowany (dziwne), i to jest aparat USB-controller. LOL



POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
KamilW jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-05-2006, 19:57   #2
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie PC Format - Windows

tak czasem bywa, ze niby "nowy komp" a dupa. najlepiej jeszcze raz zformatowac. jesli masz XP i robisz to pod windowsem, to daj full format a nie szybki.

mozesz teraz sprobowac inaczej. sciagnij program Hijack, tam zapiszesz loga i znajdz forum gdzie kolesie rozminiaja te logi i mowia co usunac itd. z google zrobisz to w mig. ale raczej pomoze 2gi format, niz babranie sie z tym.
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-05-2006, 20:08   #3
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie PC Format - Windows

a service poacka 2 masz ? bo tam jest psor driverów itd.

btw. nie uzywaj IE, zsainstaluj FF, albo cis innego :] byle nie IE :]
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-05-2006, 20:42   #4
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie PC Format - Windows

najlatwiej-format...
nie mow ze to nie pomorze bo pomorze ...
sam robilem 3 formaty w ciagu jednego weekendu i jeszcze jeden w poniedzialem bo nadal nie dzialalo (po raz pierwszy sam instalowalem system )...
najlepeij zeby wyczyscil wszystko dokladnie...
jesli masz Windows XP to zrob najpierw jedna wielka partycje (cale miejsce na dysku) i sformatuj to a dopiero potem podziel na rozne partycje... (moj brat tak robi i zawsze mi po tym komp dzialal)...
a i tj.neo napisal nie korzystaj z IE...
argumenty: http://operapl.net/nie/ ...
nie mowie zebys sie przesiadal na opere ale zebys zmienil na cos innego niz IE...

[size=9px][ Komentarz dodany przez: Hosen: 09-05-2006, 19:49 ][/size]
widzisz, szuja dobrze radzi. jedz na pomorze to ci pomoze . jakbyscie widzieli, to pisal posta z FF wiec pewnie go uzywa
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 14:57   #5
KamilW
Znajomy
KamilW Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 165
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do KamilW Wyślij wiadomość przez MSN do KamilW
Domyślnie PC Format - Windows

Panowie, ja wiem ze nie warto uzywac IE i tego tez nie robie, ja UZYWAM FIREFOX, tylko ze to mnie wkurza ze za kazdym razem pojawie sie ten error, nawet jak nie otwieram IE...

Filmiki jakos sie pokazuja teraz... Ale nie rozumiem cos tam mowil z tymi partycjami (bo nie znam sie zbyt na takich rzeczach) :shifty: Ale jezeli zrozumialem o co chodzi z ta partycja to mi sie wydaje ze wlasnie tak zrobilem, bo najpierw zrobilem Full Format bez dzielenia (nawet wogole nic nie dzielilem) a pozniej zainstalowalem Windows XP na partycje ktora juz istniala bo jak mowilem, nie robilem zadnych partycji bo one juz istnialy.

Ale zainstaluje Service Pack 2, zobaczymy dalej. :hmm:
KamilW jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 15:02   #6
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie PC Format - Windows

wchodzac np. na dysk C otwierasz explorera wiec pewnie to ci sie wali. ja tez tak mialem. format panie.
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 15:27   #7
Sweet Tooth PL
Początkujący
Sweet Tooth PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 110
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Sweet Tooth PL
Domyślnie PC Format - Windows

Skoro jest juz zalozony temat o problemie z kompem to nie bede robil nowego i opisze tu moj problem.
Problem polega na tym ze jak chce wejsc w jakis folder np. Moja Muzyka to jak klikne dwa razy lewym przyciskiem myszy (zeby ten folder otworzyc) to zamiast otwarcia sie folderu otwiera sie wyszukiwanie ( a wlasciwie wynik wyszukiwania) i musze klikac prawym przyciskiem myszy i otworz. Jak zrobic zeby znow bylo normalnie bo juz miesiac tak mam i minie to wkurza.
__________________

Sweet Tooth PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 15:52   #8
KamilW
Znajomy
KamilW Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 165
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do KamilW Wyślij wiadomość przez MSN do KamilW
Domyślnie PC Format - Windows

Ci emoge ci pomoc, ale co do mojego problemu, probowalem zainstalowac Service Pack 2 ale nie da sie, bo pojawia sie w czasie instalacji okienko zo informacja ze kod produktowy uzywany do Windows jest mozliwe nie wazny.

Chyba mi nic nie pozostaje niz formatowanie. Ale tak dla... Najpierw startowac PC i w menu tak formatowac (taki czarna/niebieska ekran) i pozniej zainstalowac Windows. Czy jeszcze cos musze wiedziec zanim zaczne nowy format?
KamilW jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 16:08   #9
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie PC Format - Windows

Ty no, moze kamil masz uszkodzone sektory na twardzielu? Sprawdź je wpierw, moze w tym jest problem, jak niektóre programy nie działają.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 19:30   #10
KamilW
Znajomy
KamilW Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 165
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do KamilW Wyślij wiadomość przez MSN do KamilW
Domyślnie PC Format - Windows

A jak sie to sprawdza? Bo juz kilka razy wykownywalem jakas kontrole itd. i wszystko bylo ok wedlug tej kontroli.

A jezeli jest cos uszkodzone, to co wtedy? Ale oczywiscie najpierw mi powiedz jak sie sprawdza te sektory.

Dzieki
KamilW jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2006, 21:09   #11
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie PC Format - Windows

Jak masz uszkodzone to masz dwa wyjścia:
1. wywalić dysk do śmietnikia i kupić nowy
2. z czego co wiem, to można wyłączyć bad sektory z użytku.

Co do sprawdzenia to w Win98 było można zrobić to w ScanDisku.



Poszukałem chwilkę w necie i znalazłem:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Pytanie : Jak naprawić złe sektory na dysku ? Może użyć low-level format ?

Odpowiedź : Złych sektorów nie da się naprawić. Gdy się one pojawiają jest to oznaka, że dysk się "starzeje" i warto zacząć robić kopie zapasowe istotniejszych danych. W przypadku pojawieniu się bad sectorów należy dokładnie przeskanować powierzchnię dysku w celu ich zaznaczenia. Dla systemu Win 9x najlepiej użyć Norton Disk Doctora lub ScanDiska, a dla serii NT CheckDiska - "chkdsk.exe /r/f" z linii poleceń. Po zaznaczeniu uszkodzonych sektorów nie będą one używane, jednak nie powstrzyma to procesu powstawania nowych błędów.

Na dyskach IDE zdecydowanie NIE JEST zalecane formatowanie niskiego poziomu. Przeprowadzenie takiej operacji może się skończyć kompletnym popsuciem dysku albo w co lepszym wypadku jego widocznym spowolnieniem. Zresztą najnowsze BIOSy i tak mają tą opcję "okaleczoną" - to co robią to nie zawsze jest prawdziwy format low-level.

Producenci dysków na swoich stronach udostępniają programy, które mogą przeprowadzić tzw. inicjalizację, czyli wypełnianie sektorów zerami. Jednak taka operacja na złe sektory nie pomoże i zaleca się ją tylko w szczególnych przypadkach lub ewentualnie jako ostateczność przed wyrzuceniem dysku na śmietnik.
Koziołek "

źródło: http://www.faq.enter.net.pl/faq.php#badsectory

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz o tym formatu niskopoziomowym(low level format)

"I tak ciesz sie, ze dysk jeszcze Ci chodzi. Low Level Format (LLF) jest to operacja tylko i wylacznie przeznaczona dla dyskow SCSI. Owszem mozna ja zastosowac w skrajnym przypadku dla IDE, ale podkreslam w SKRAJNYM, tzn. ze i tak wiele nie stracimy zakladajac, ze dysk i tak bedzie do wyrzucenia. LLF to podstawowy typ formatowania dla SCSI, a dla IDE/ATAPI oznacza tylko tyle, ze w 95 przypadkach na 100 bedzie trzeba kupic nowy dysk. LLF usuwa z dysku IDE informacje - nazwijmy to -logiczne niezbedne do poprawnego dzialania urzadzenia IDE. Tych informacji nie ma w SCSI bo BIOS kontorlera sie tym zajmuje. Tu uwidocznia sie koleja przewaga SCSI na IDE. IDE ma tylko jedna zalete - cene. SCSI ma cala reszte."

źródło: http://forum.enter.pl/archiwum/forum_watek_nr_1743.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam nadzeję, że pomogłem :-)
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-05-2006, 18:48   #12
KamilW
Znajomy
KamilW Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 165
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do KamilW Wyślij wiadomość przez MSN do KamilW
Domyślnie PC Format - Windows

Dzieki!! Zobaczymi co sie da zrobic...

[size=9px][ Dodano: 17-05-2006, 18:57 ][/size]
OK, wreszcie mialem czas, i zrobilem nowy format i jakos widocznie sie udalo bo nie mam narazie zadnych problemow ani wirusow.

Zainstalowalem sobie lepsze programy. (np. VLC zamiast WMP) I robilem i wszystko ustawilem, i jakos jest dobrze i udalo sie zainstalowac SVP 2, co poprzednio nie moglem. Jeden z problemow z instalacja roznych programow bylo to ze widocznie mialem CD-Key od Windows ktory byl za duzo uzywany i Microsoft nie dawal pozwolenia na instalacje albo cos takiego.

Wazne ze teraz wszytko pracuje. Dzieki jeszcze raz za wasza pomoc!
KamilW jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.