Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18-05-2006, 18:56   #1
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Witam wszystkich!!Pisze ten temat bo mam problem i potrzebuje pomocy!Otoz mam XBOXA 360 i interenet ASRTER 1mb i potrzebuje polaczyc te 2 sprzety za soba i nic mi nie wychodziW modemie zalaczonym od aster mam wejscie KJ45 bo podlaczony jest za pomoca USB do komputera wiec mam ten port wolny mam tez karte sieciowa zintegrowana na plycie glownej plyte mam ASROCKA 775V88+ i czy podlaczam do modemu czy do karty sieciowej to przy probie polaczenia nie odnajduje Adresu IP wiec dalej nie idzie!Czy ktos z Was moglby mi krok po krou wytlumaczyc jak ja mam podlaczyc i jak skonfigurowac to polaczenie???Dzwonilem do ASTER ale oni zbytnio nie wiedzieli wogole co to jest XBOX 360 wiec napewno mi nie pomoga!Z gory dziekuje!!Pozdrawiam
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-05-2006, 19:05   #2
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Jak masz aster to musisz się trochę pobawić. W aster jest limit do jednego MACa, więc wpuszcza do sieci tylko twojego peceta. Oto opis metody stosowanej przy podłączaniu PS2, działa analogicznie przy X360:

Cytat:
Aster, Chello
Konsolę podłączamy bezpośrednio kablem skrosowanym do modemu USB. [...] Teraz wchodzimy w Panel Sterowania, Połączenia sieciowe, wybieramy kartę sieciową i otwieramy jej właściwości. Klikamy na Konfiguruj, wchodzimy w zakładkę Zaawansowane, zaznaczamy Adres sieciowy i w polu Wartość wpisujemy zapisany wcześniej numer MAC.
Jeśli wszystko dobrze wykonaliśmy, musimy zalogować się na stronę operatora (www.aster.pl, www.chello.pl), gdzie możemy zmieniać ustawienia sieci, poczty e-mail itd., ponieważ inaczej nie będzie nam działał Internet na komputerze. W opcjach wybieramy inny PC lub dodatkowy (ale tylko tak, aby działały na zmianę).
W konsoli wystarczy zaznaczyć ustawienia automatyczne.
W wyciętym fragmencie było o numerze MAC, na Xie spiszesz go w dashu. Jest tam w zaawansowanych opcjach sieciowych gdzieś.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 12:17   #3
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Dzieki ale lacze interenet z kompem przez USB jak wchodze w polaczenia sieciowe we wlasciowosci polaczenia tam w konfiguracje to nie mam zakladki zaawansowane ani nic nie moge zdzialac z MACiem takze nie wiem co robic teraz juz mi nawet NEtwork Adapter XBOX nie wykrywa
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 12:52   #4
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

To zadzwoń do swojego admina i podaj mu numer MACa Xboxa.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:05   #5
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Ale najsmieszniejsze jest to ze wczoraj network apdapter przechodzilo ok dopiero na IP sie zatrzymywalo a dzisiaj odrazu juz na Networze!
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:11   #6
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Kabel dociśnij może
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:20   #7
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Chyba zalaczylo bo wyskoczyl mi komunikat w Windowsie ze istnieje konflikt adresow IP z innym systemem w siecie jak to rozwiazac??
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:27   #8
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Zmenić IP żeby się nie gryzło nic. Chyba w dashu można przypisać konsoli konkretny numerek.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:30   #9
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Juz jest niezle zatrzymalo sie teraz na MTU a to mam zdobyc od swojego operatora czy jak??Sory ze tak mecze :P
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 13:47   #10
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Wkleje tekst z innego forum o MTU i jak z tym poradzić sobie:
Cytat:
Napisał zax The Player
Zeby konsola zaakceptowała MTU, musi byc ono ustawione w kompie na conajmniej 1364 - można to zrobic TYM programikiem (potem restart kompa).

Jak to nie pomoże to prawdopodobnie musisz poprosic Admina o ustawienie odpowiedniego MTU na modemie (chyba, że masz modem w domu)...
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 14:48   #11
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Kurcze rece mi juz opadaja zwiekszylem MTU na 1370 programem CMTUTOOL zrestarotowalem kompa i nadal nie wykrywa dzwonilem do ASTER ale uslyszalem tylko :"Na ta chwile nie moge udzielic Panu odpowiedzi....itd"poprostu sie zalamuje powoli wpisywalem juz rozne wartosci i nadal nic!!Ale ogolnie dzieki za pomoc i tak mi juz bardzo duzo pomogles!Pozdrawiam
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 16:20   #12
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

1. W aster masz 1MAC na jeden IP, więc mozesz mieć włączony tylko jeden sprzęd w jednym czasie.
2. Do grania w seci z czego co wiem potrzebujesz IP publicznego, a nie prywatnego(chyba domyślne jest prywatny, zmiana kosztuje 10zł :/)
2. Jak łączysz sie przez USB z modemem to musisz nabyć kartę sieciową, lub załatwić z adminem by dodał za ciebie nowy PC korzystajacy z netu na zmiane z obecnym
3. Bez zmiany MAC-u też czasem mi udało sie połaczyć na konsoli, ale to było nieregularne i często rozłączało.

Dosyć długo się bawie tyn netem astera, poróbowałem wszelkich kombinacji wiec troche wiem o tym :P
Było by dobrze byś nakreślił problem wyraźniej

P.S: Neostrada ma limit MACów i IP? Chyba sie na nią przesiąde
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 16:30   #13
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Cytat:
P.S: Neostrada ma limit MACów i IP? Chyba sie na nią przesiąde
Nic z tych rzeczy, zero zabawy w jakieś MACi. Jedyny minus to limit, który ogranicza ludzi dużo ściągających. Neostrada + porządny router, to najlepsze możliwe w Polsce rozwiązania

A w aster admini chociaż są uchwytni i pomagają w razie co?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-05-2006, 21:10   #14
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Z adminem łaczysz sie jakieś 3minuty (musisz wysłuchać wpierw jakieś powalonej muzyczki :/) on wszystko Ci ładnie powie, i tyle. Mnie osobiście nigdy nie pomogli w moim problemie, sa za głupi by zrozumieć co to jest PS2. jedynie co sie od nich dowiedziałem to to, że przy prywatnym IP muszę mieć firewall. Może w innych dziedzinach są bardziej mądrzy.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-05-2006, 00:33   #15
busad
Nowy
busad Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Wielkie dzieki za pomoc juz podlaczylem XBOXA do neta takze wszystko jest ok!Pozdrawiam
busad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2006, 10:33   #16
GIEREK
Nowy
GIEREK Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 1
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do GIEREK
Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Jak ustwić na modemie te MTU użyłem tego programu do MTU ale to nic nie dało dalej nic nie wykrywa, dzwoniłem do aster ale głupa walą ;> Prosze o pomoc i z góry dzięki!!!! PozdrO! :wink:
GIEREK jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-12-2006, 19:14   #17
curtis
Znajomy
curtis Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
curtis's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Miasto: Kraków
Posty: 157
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
PlayStation 3 is my Home  360 stopni Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Witam
Mam chwllo 1,5 mg) i ten router Please pomozcie mi to skonfigurowac bo podłaczyc umiem ale niewiem co pozneij a chyba inaczej jest z routerem wiec prosze o pmoc oto moj router:

http://www.allegro.pl/item145005277_..._wrt54gc_.html

Prosze o POmoc!!!!! Wazne!!!!
__________________


curtis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-12-2006, 21:47   #18
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Ale z czym dokładnie jest problem?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-12-2006, 21:50   #19
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Cytat:
Napisał curtis
Please pomozcie mi to skonfigurowac bo podłaczyc umiem ale niewiem co pozneij a chyba inaczej jest z routerem wiec prosze o pmoc
ja go rozumiem ze potrafi polaczyc konsole z routerem...
ale nie wie jak skonfigurowac router/konsole/router i konsole zeby dzialalo...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-12-2006, 09:47   #20
curtis
Znajomy
curtis Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
curtis's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Miasto: Kraków
Posty: 157
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
PlayStation 3 is my Home  360 stopni Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie XBOX 360 i łącze Aster

Dokładnie!!!! wiem jak to połaczyc ale co pozniej gdzie to IP mam wpisywać i tak dalej??? nie wiem prosze o help!!! !
__________________


curtis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:52.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.