Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-08-2006, 13:42   #101
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Konfiguracje

przy podpisywaniu umowy na neostrade musisz podac nr na jakim bedzie smigac, wiec raczej nie zamowisz, chyba ze wezmiesz to na raz, ale nie orientuje sie w tym specjalnie. zawsze maila mozesz do nich napisac. a starter to nie wiem, ja dostalem po jakims tygodniu ale wiesz, Złota a Toruń... powiedz, ze chcesz radio maryja odbierac internetem to moze od razu bedzie
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-08-2006, 17:28   #102
-bling-
Nowy
-bling- Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 33
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

To nie tak zle, myslalem ze na starter tez z 2 tygsy zejdzie

Mam pyt.
Bede chcial korzystac z neo na konosli i kompie.
Co potrzebuje?
Switch, sieciowka, 2 x kabel skrosowany i 1 x zwykly?
__________________
-bling- jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-08-2006, 01:42   #103
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Najlepiej kupić modem router z wbudowanym 2 czy 4-portowym switchem. Najmniej problemów, największa wygoda. Chociaż możesz pewnie też dać tak, że kupujesz samego switcha i podpinasz go pod sieciówkę z kompie, który łączy się z netem przy pomocy tego modemu USb z zestawu.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2006, 17:07   #104
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Mam takowy problem:
...a więc było to tak - grałem sobie przezd kilka dni online w killzone i nfsu2. Wszystko ładnie i pięknie,a wczoraj rano nie moge się połączyć z moją siecią. Czytam w regulaminie sieci, że "zabronione jest udstępnianie swojego łącza czy podłanczanie drugiego komputera". No to łapie za koma i dzwonie do admina.
Po krótkiej rozmowie, admin uspokaja że nie jest to wynik ich działania, a udostepnianie nie jest zabronione ( nie zwracają na to uwagi :P ). No tak to co teraz ? Myśle sobie że może chodzi o manuale wpisywanie IP i DNS, zamiast opcji auto-detect.
Wpisuje IP:
IP - 192.168.0.2
Maske - 255.255.255.0
...okej jest! połączył się, czas na DNS....i tutaj jest problem. Wpisuje DNS taki jak mam na łączu z sieci i cały czas nie moge się połączyć.

[size=9px][ Dodano: 07-08-2006, 17:45 ][/size]
Dobra, postanowiłem wprawić w drgania moje szare komórki i poszukałem dokładnie czegoś o DNS na forum. W temacie http://www.onlinecenter.pl/forum/viewtopic.php?t=1292 TiMeK ma chyba identyczny problem jak mój.
Dzowniłem przed chwilką do admin i zlecił mi wysłanie MACa NA sms'kiem. Jutro powinno być zmienione.
Teraz jednak pojawia sie problem gdyż musze zmienić MACa mojej sieciówki na ten z NA.
Czy zmieniać mam MACa w 2 sieciówkach ( i tej do której podłączona jest konsola oraz w tej do której podpięte jest łacze ) :?:
Gdzie to zrobić/wpisać :?:

PLS Need help :trup:
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2006, 19:00   #105
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Zmieniasz MACa w sieciówce od netu. Kabel podpinasz albo do PC albo do PS2, nie musisz się bawić w udostepnianie - takie przynajmniej wnioski wyciągam z tego co napisałeś.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2006, 19:23   #106
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał wrog
Kabel podpinasz albo do PC albo do PS2, nie musisz się bawić w udostepnianie - takie przynajmniej wnioski wyciągam z tego co napisałeś.
A czy moge nadal grać, przez udostępnianie :?:
[size=9px]Nie przeszkadza mi zbytnio włączony komputer, a wizja podpinania kabla raz do PC raz do PS2 mi się nie widzi.[/size]
I czy jeśli moge nadal przez udostępnianie, to w konfiguracji NA dać wszytko na auto :?:
Czy to tutaj wpisywać :?:
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2006, 19:28   #107
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Wszystko zależy od tego co zrobi admin. Jeśli dopisze Ci drugi MAC to nic nawet zmieniać w PC nie musisz, jak jednak zmienia stary na nowy to będziesz mógł być online albo na PC albo na PS2. Tak, tam się wpisuje te cyferki.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 17:01   #108
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Dobra dostałem esa od admina że MAC NA został dopisany do mojego IP.
Czy teraz moge grać przez udostępniania czy i tak będe musiał wymieniać kabel między ps2 a pc ?
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 17:07   #109
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Sprawdź i będziesz wiedział, nikt nie jest tutaj jasnowidzem.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 18:18   #110
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Przez udostępnianie nie działa, ale bezpośrednio tak. Nie bardzo mnie to urządza gdyż kompa mam troche kawałek od ps2 i nie widzi mi sie wizja przerzucania kabla co chęć grania >.< Trzeba by było jakoś wykombinowac sprawe z podłączeniem przed udostępnianie łącza :P
1)Jak powinny wyglądac ustawienia sieciówki do której jest podłączony pley, jej MAC, ip, maska i dns ??
2)Jakie dać ustawienia DHCP i DNS na ps2 ?
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 20:16   #111
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

rozumiem ze masz dwie sieciowki w kompie...
przez jedna chcesz sie laczyc z internetem,zas druga ma udiostepnic net dla PS2?...
kiedys tak mialem...
na kompie we wlasciwosciach sieciowki przez ktora mial byc net udsotepniany dalem zeby sam znalazl se IP, DNS i cala reszte...w PS2 dalem na auto wszytsko i chodzilo...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 22:34   #112
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Lipa, również to nie działa. Najdziwniejesze jest to,że gdy dostałem NA i go odrazu podpiołem przez drugą sieciówke wszytko działało przez jakieś 3-4 dni. Potem nagle się posypało i nic się nie da zrobić. Jeszcze gdyby admin mówił, że to jego robota albo cuś, ale on ma rączki czyste [size=9px]( teoretycznie )....[/size]no nic nie ma cosię nad tym rozczulać, będe musiał zrobić sobie jakiś przedłużacz do kabla skrosowanegoi pociągnąć go od pleja w okolice kompa :happy:
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 22:56   #113
Sweet Tooth PL
Początkujący
Sweet Tooth PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 110
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Sweet Tooth PL
Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał Germanos87
będe musiał zrobić sobie jakiś przedłużacz do kabla skrosowanego
Jak chcesz laczyc PS2 z netam nie przez kompa tylko bezposrednio do modemu to kabel nie moze byc skrosowany
__________________

Sweet Tooth PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-08-2006, 00:57   #114
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał Sweet Tooth PL
Cytat:
Napisał Germanos87
będe musiał zrobić sobie jakiś przedłużacz do kabla skrosowanego
Jak chcesz laczyc PS2 z netam nie przez kompa tylko bezposrednio do modemu to kabel nie moze byc skrosowany
Ale on ma z tego co mi się wydaje kabel ze ściany, który podłącza do sieciówki w kompie. W takim wypadku musi być cross.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-08-2006, 17:43   #115
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał wrog
Cytat:
Napisał Sweet Tooth PL
Cytat:
Napisał Germanos87
będe musiał zrobić sobie jakiś przedłużacz do kabla skrosowanego
Jak chcesz laczyc PS2 z netam nie przez kompa tylko bezposrednio do modemu to kabel nie moze byc skrosowany
Ale on ma z tego co mi się wydaje kabel ze ściany, który podłącza do sieciówki w kompie. W takim wypadku musi być cross.
Dokładnie ^^
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-08-2006, 13:17   #116
karbek
Nowy
karbek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2006
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Mam Chello i konfiguruje wszystko na wszelkie możliwe sposoby :-/, na dołączonej do NA płytce po kazdym ustawieniu nie przechodzi lampki DNS, kiedy konfiguruje przez SSX3 przechodzi test ale dalej pojawia się Error DNAS 402 (wiem co oznacza). Podobno Error ten nie wyskoczy przy Midnight Club 2, ale tam znowu nie ma połączenia... ehh czy są jeszcze jakieś możliwe sposoby
karbek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-08-2006, 13:25   #117
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

wylacz czip...
a tak poza tym:
probopjesz sie polaczyc oryginalna plyta czy kopia zapasowa?...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-08-2006, 14:14   #118
Sweet Tooth PL
Początkujący
Sweet Tooth PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 110
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Sweet Tooth PL
Domyślnie Konfiguracje

karbek jak masz konsloe do netu podlaczona? Jezeli do kompa i przez seciowke to w chello ci tak nie pojdzie chyba ze drugi MAC wykupisz. Jezeli masz podlaczona bezposrednio do modemu i w czasie gdy chcesz sie polaczyc przez ps2 z netem a komp tez jest podlaczony to tez tzeba miec 2 MAC Adresy zeby poszlo, ale jest jeszcez jedna mozliwosc ktora bedzie dzialac jak masz tylk jeden MAC czyli: do modemu moze byc podlaczone tylko jedno uzadzenie komp albo ps2 (czyli jezeli na kompie kozystasz z netu to kompa podlaczasz jak na ps2 to ps2 podlaczasz) i jak odlaczasz kompa od modemu zeby podlaczyc ps2 to musisz modem zresetowac (odlaczyc i podlaczyc do pradu), to samo robisz jak chcesz miec net znowu na kompie. Proste :ok: . Aha bym zapomniel jezeli masz przerobiona konsole to nie pograsz przez neta chyba ze masz jego zewnetrzny wylacznik (cos jak pstryczek do wlaczania lampki taki jak w duzych model PS2). A tak pozatym to juz to pisal raz 2-3 strony wczesniej wiec jezeli to ci zadziala to pamietaj zeby wczesniej przejzec temat czy problem taki jak twoj nie byl juz opisywany :wink: .
__________________

Sweet Tooth PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-08-2006, 14:18   #119
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Aha bym zapomniel jezeli masz przerobiona konsole to nie pograsz przez neta chyba ze masz jego zewnetrzny wylacznik (cos jak pstryczek do wlaczania lamp
ki taki jak w duzych model PS2)
Starszych chipów nie wykrywa, nowsze można deaktywować....
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-08-2006, 21:19   #120
srednik
Początkujący
srednik Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
srednik's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2005
Posty: 52
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do srednik
Domyślnie Konfiguracje

W UPC/CHELLO identyfikowany jesteś po adresie MAC modemu, który sami dają a nie po adresach MAC urządzeń do niego podłączonych i nie ma możliwości dokupienia czy wprowadzenia drugiego MACa.
Jeśli kupujesz nowy komputer czy tylko zmieniasz kartę sieciową, podpinasz, resetujesz modem i działa.
Modem (tzw. kablowy) dostarczany przez CHELLO (mimo 2 wyjść USB, RJ45) nie ma funkcji switcha i tylko jedno urządzenie podpięte do niego połączy się z netem.
Sygnał najtaniej jest rozdzielić/udostępnić przez komputer (ale jak widzisz są z tym problemy), najwygodniej jest to zrobić routerem (switchem pewnie jeszcze prościej ale router oferuje więcej funkcji), ustawiasz w konsoli wszystko na auto i grasz.
srednik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:57.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.