Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-10-2011, 23:36   #1
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Unhappy Problem z NAT

Witam
Mam problem z wyszukiwaniem meczy w gears of war 3.Niby jest napis w menu "NAT otwarty"(na zielono),ale w rankingowych meczach nie znajduje mi żadnych graczy.Do dzisiaj grałem tylko szybkie mecze,ale zauważyłem,ze teraz znajduje mi tylko mecz gdzie jestem sam,a reszta to boty.O co chodzi? pomocy!

Mam internet przewodowy 6mb(na testach w necie różnie wychodzi czasem jest 3,a czasem 5 mb)
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 00:21   #2
chrono87
Spambot
chrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebryta
 
chrono87's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Gdynia
Posty: 3 998
Reputacja: 4365
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Mi kiedyś w MW2(w innych codach bez problemu) nie szukało meczy, miałem wtedy neostrade, problem rozwiązałem tak, że najpierw sprzedałem gre , potem zmieniłem dostawce.
__________________
chrono87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 00:48   #3
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Już nie psiocz tak na tą neostradę jak pseudo internauci na forach, bo to żałosne się robi ;o. Może zmień region w ustawieniach konsoli na np. UK, w Gearsach 2 to pomagało.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 00:56   #4
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Już nie psiocz tak na tą neostradę jak pseudo internauci na forach, bo to żałosne się robi ;o. Może zmień region w ustawieniach konsoli na np. UK, w Gearsach 2 to pomagało.
Wiem,że pomogło,bo tak zrobiłem(widać na obrazku u mnie flagę)
Tylko,ze w trójce już to nic nie daje
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 01:26   #5
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Jak dziś Ci się coś powaliło to może trzeba odczekać i spróbować później . Może też jakieś problemy z matchmakingiem, spróbuj jeszcze usunąć cache z dysku (masz w ustawieniach konsoli). Druga opcja możesz pokombinować z adresem ip, przypisz sobie ręcznie inny w ustawieniach sieci i zobacz czy jest to samo.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 03:00   #6
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Jak dziś Ci się coś powaliło to może trzeba odczekać i spróbować później . Może też jakieś problemy z matchmakingiem, spróbuj jeszcze usunąć cache z dysku (masz w ustawieniach konsoli). Druga opcja możesz pokombinować z adresem ip, przypisz sobie ręcznie inny w ustawieniach sieci i zobacz czy jest to samo.
Próbuje od jakiegoś czasu i jest bez zmian.Możesz mi powiedzieć co to jest cache? Jaki adres ip wpisać i skąd go mam wziąć?
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 10:07   #7
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 629
Reputacja: 8496

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Chache to inaczej Pamięć Podręczna. Masz taką opcje jak "Wyczyść Pamięć Podręczną" gdzieś w ustawieniach na konsoli. Może pomoże
__________________
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 12:50   #8
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał acidhead1984 Zobacz post
Próbuje od jakiegoś czasu i jest bez zmian.Możesz mi powiedzieć co to jest cache? Jaki adres ip wpisać i skąd go mam wziąć?
Zmień ostatnią cyferkę na wyższą w ustawieniach sieci -> adres IP. I tyle :>. @up Dokładnie to w ustawieniach dysku, wciskasz bodajże Y i tam jest ta opcja.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 19:17   #9
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał zarzykrulezzz Zobacz post
Chache to inaczej Pamięć Podręczna. Masz taką opcje jak "Wyczyść Pamięć Podręczną" gdzieś w ustawieniach na konsoli. Może pomoże
Dzięki za wyjaśnienie,ale to nie pomogło.Może mam za wolny internet

---------- Wiadomość dodana 18:17 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 18:11 ----------

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Zmień ostatnią cyferkę na wyższą w ustawieniach sieci -> adres IP. I tyle :>. @up Dokładnie to w ustawieniach dysku, wciskasz bodajże Y i tam jest ta opcja.
Z tym IP to dziwnie u mnie jest:
USTAWIENIA IP:Automatyczne
ADRES IP: 192.168..0.146
Napisałeś,ze mam ostatnią cyferkę zmienić na wyższą.Czyli powinienem zmienić 6 na 7.Jednak jak wchodzę w ręczne ustawienia to po prawej stronie pisze,ze aktualne ustawienia to 0.0.0.0 i takie mam IP.
Na końcu mam dać 1 czy zupełnie nowy wpisać?
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 19:50   #10
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Wpisz ten sam co masz przydzielony automatycznie, tylko zmień ostatnią wartość na 147. Brama i maska taka sama jak automatycznie przydziela Ci.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 20:26   #11
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Wpisz ten sam co masz przydzielony automatycznie, tylko zmień ostatnią wartość na 147. Brama i maska taka sama jak automatycznie przydziela Ci.
Nie da rady w ten sposób.Jak zmieniam cyferkę i naciskam "gotowe" to wyrzuca mnie z live,a brama i maska znikają i pojawiają się same zera.
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 20:30   #12
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał acidhead1984 Zobacz post
Nie da rady w ten sposób.Jak zmieniam cyferkę i naciskam "gotowe" to wyrzuca mnie z live,a brama i maska znikają i pojawiają się same zera.
Bramę i maskę musisz wpisać też przecież. Dobra widzę, że nie ogarniasz . Wiesz co, zresetuj router do ustawień fabrycznych, możliwe, że tam coś się popieprzyło, dlatego chciałem pokombinować z przydzielanym IP
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 20:36   #13
acidhead1984
Nowy
acidhead1984 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Olsztyn
Posty: 47
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Problem z NAT

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Bramę i maskę musisz wpisać też przecież. Dobra widzę, że nie ogarniasz . Wiesz co, zresetuj router do ustawień fabrycznych, możliwe, że tam coś się popieprzyło, dlatego chciałem pokombinować z przydzielanym IP
Nie śmiej się ze mnie Mam 27 lat,a na kompie i konsoli nic nie potrafię zrobić poza włączeniem power heh
Nie mam routera tylko modem i to chyba dosyć kiepski: ZTE ZXDSL 852
Zresetuj czyli... odłączyć od kompa czy zainstalować jeszcze raz?
__________________
acidhead1984 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 20:57   #14
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problem z NAT

Jak nie ma żadnych guzików do resetowania to odinstaluj, odłącz, zainstaluj od nowa i skonfiguruj.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Tagi
gow3, nat, xbox live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:36.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.