Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2

PlayStation 2 Peesdwójkowe gry i akcesoria bez tajemnic.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 20-01-2006, 15:47   #1
kazik87
Nowy
kazik87 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Jaki router będzie działać przy ps2...tzn firma itp
Czy jeśli będe miał podpiętego routera pod konsole czy muszę mieć uruchomionego kompa???
kazik87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 15:58   #2
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Nie zabardzo rozumiem pytanie, wydaje mi sie to logiczne. :/

Jeżeli kabelek od netu wchodzi do routera, a PC oraz PS2 są podpięte do tego samego routera to czemuż miał by być PC włączony?
A jeżeli tylko PC (z podpiętym netem) i PS2 jest podłączone do routera to PC musi być włączony by net miał jak przechodzić.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 16:05   #3
kazik87
Nowy
kazik87 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Planuje kupić router i właśnie niewiem jaki kupić...mam neostrade,którą chcę podpiąć do routera i konsole również
próbowałem przez karte sieciową ale mam modem w neostradzie sagema,którego "nijak" niemogę skonfigurować,wiem ,że potrzeba do tego modemu thomson ale niewiem czy z nim mi się też uda

co proponujecie?ROUTER CZY Modem Thomson?

a z kartami sieciowymi mam problem...tj gdy wchodzę do panelu sterowaniu i do połączeń sieciowych wyskakuje mi,przy karcie sieciowej"kabel sieciowy odłączony"jestem szary w tych sprawach i za bardzo niewiem o co biega...do tego mam jeszcze karte sieciową zintegrowaną,a ostatnio dokupiłem zwykłą kartę sieciową i podłączyłem do kompa ale pisze"kabel sieciowy odłączony"
kazik87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 16:55   #4
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

ja mam Pentagram Cerberus ADSL zastepuje on wczesniejszego sagema... do routera mam podpiety drugi komp i ps2, niby wszystko ok, ale PES5 sie rzuca i wlasnie nie wiem po czyjej stronie lezy wina :x
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:23   #5
Kenji_PL
Początkujący
Kenji_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Kenji_PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Warszawa
Posty: 145
Reputacja: 3
Wyślij wiadomość przez AIM do Kenji_PL Wyślij wiadomość przez MSN do Kenji_PL

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Jakość, nie ilość 360 stopni Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Kazik ja mam Dlink 614+ działa bez problemu (to jest akurat WiFi do którego mam podłączony drugi router Asmax AR800C2)

Foxter żeby PES5 działał to najlepiej wstawić PS2 w DMZ
__________________
KenjiiPL
Kenji_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:31   #6
kazik87
Nowy
kazik87 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Ja niejestem Kazik Jestem Marcin a nick wynika z tego,że słucham Kultu i Kazika

To co...kupić router czy modem thomsona?
kazik87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:36   #7
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Marcin kup router z modemem adsl :mrgreen:

Cytat:
Napisał Kenji_PL
Foxter żeby PES5 działał to najlepiej wstawić PS2 w DMZ
czyli IP konsloli przypisac do DMZ Host IP ?? bo mam tam podane IP kompa ktory bezposrednio laczy sie z netem. :?: :mrgreen:
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:38   #8
kazik87
Nowy
kazik87 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

W sumie jest różnica bo modem thomson 10zł albo wymiana gratis(zawsze mogę powiedzieć w telepunkcie,że sagem mi się zacina ) a cena routera to 140zeta

Narazie kupie modem thomsona,podepne tak jak jest w konfiguracji na tej stronie i zobacze...jeśli "kapka" to kupuje router
kazik87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:41   #9
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

ale majac router masz ps2 podpieta bezposrednio i nie muszisz miec wlaczonego kompa aby ciupnac... - co napewno wiesz, ja tylko przypominam, poniewaz to dobry argument i ... ograniczysz zurzycie pradu :mrgreen:

a odnosie sagema to ja z nim nie mialem zadnych problemow.. 8)
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:47   #10
kazik87
Nowy
kazik87 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

to możesz mi podać swoje konfiguracje z sagema???To spróbuje
kazik87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 17:53   #11
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

http://turbokrecik.info/index.php?go=72 - opis instalacji modemu
http://www.xbox.com/en-US/live/connect/windowsics.htm - opis konfiguracji peceta (na dole wybierasz jakiego masz windowsa). Nie zwracaj uwagi na to ze to o xboxie - polaczenie konfiguruje sie tak samo.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 18:04   #12
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Personal Computer

Adres IP- 192 168 0 1
Maska podsieci - 255 255 255 0
Bramka domyslna - puste

DNS
194 204 152 34
217 98 63 164


PS2 - auto
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 18:32   #13
Polski_Kiler
Uzależniony
Polski_Kiler Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Vienna
Posty: 651
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do Polski_Kiler Wyślij wiadomość przez MSN do Polski_Kiler

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Hall of Fame Star Hall of Fame n00b Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Kupuj router Dlinka tak jak mowi Kenji poniewaz ja tez posiadam z WiFi i nie mam z nim zadnych problemow.
__________________

PS3 Trophies

Polski_Kiler jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 19:09   #14
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Nie kupuj routera d-linka bo to gówno
http://www.expansys.es/forumthread.a...0551&thread=18
tutaj sa opinie kolesi których routery nie działały z ps2, sam mialem jeden z tych modeli i nie dzialalo
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2006, 19:42   #15
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Ja mam ZyXEL 660HW-61 i jestem bardzo zadowolony.

Z D-Linkami bym nie ryzykowal bo jest sporo/kilka modeli ktore maja bugi przez co nie pograsz online na konsolach.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2006, 20:04   #16
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Nie kupuj dlinka 504t bo z konsolami nie współpracuje.
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-01-2006, 12:33   #17
Trusio
Nowy
Trusio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Trusio
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Więc - ja też mam problem. Mam założony net radiowy i zainstalowanego D-Link Air Plus DWL-520. Teraz, jeśli chciałbym podłączyć PSTwo, musze kupić router czy jak i czym/jak to podłączyć/skonfigurować. Z góry dzięki za pomoc.
Trusio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-01-2006, 11:36   #18
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Masz Win XP. To najprościej jak kupisz karte sieciową z wejsciem RJ-45 i udostępnisz połączenie sieciowe tak jak jest to opisane w FAQ.
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-01-2006, 11:47   #19
Trusio
Nowy
Trusio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Trusio
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

A mógłbyś wskazać coś konkretnego (dobrego i taniego), ewentualnie rzucić sie linkiem do aukcji na Allegro?? Z góry dzięki.
Trusio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-01-2006, 11:50   #20
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Jaki router będzie działać przy ps2???

Kartę sieciowa kupisz w kazdym sklepie komputerowym za ok. 30zeta.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:20.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.