Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Battlefield


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14-02-2006, 18:22   #1
{czarny}
Znajomy
{czarny} Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 154
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do {czarny} Wyślij wiadomość przez MSN do {czarny}
Domyślnie Filmy

Ma ktos mozliwosc nagrania filmiku jakiegos z Batttlefield 2? Moze z klanowki czy jakis tam normalny bo chciałbym zobaczyc jak ta gra wyglada online.MJ nagrywal cos i wrzucil na server ale nie mozna go obejzec bo trzeba miec jakies tam kodeki scigalem najnowsze i to samo jest.
__________________
{czarny} jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-02-2006, 20:00   #2
Rudy_PL
Stały bywalec
Rudy_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 262
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Rudy_PL Wyślij wiadomość przez MSN do Rudy_PL
Domyślnie Filmy

ja ogladalem jego film w Windows Media Player :tak: i tez sciagalo kodeki :mrgreen:
__________________
Open your eyes.
<br />WoW.
Rudy_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-02-2006, 20:39   #3
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Filmy

jak sie robi taki film??
jakos kamere sie podlacza pod telewizor??
czy poprostu ustawiacie tak zeby ekran byl widoczny....
pytam sie bo nigdy nie sciagalem jakiegos filmu z np. klanowki bo wczesniej nie mialem odpowieniego lacza, a teraz nie moge nic znalezc...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-02-2006, 21:43   #4
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Filmy

Potrzebna jest karta telewizyjna do kompa i do niej podpinasz konsole. Reszta to dla mnie zagadka
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-02-2006, 23:24   #5
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Filmy

Sprawdź tego linka czarny.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-02-2006, 17:54   #6
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Filmy

Szuja, na PC jest łatwiej bo musisz tylko zainstalowac program do nagrywania gier i mieć szybki PC by to obsłużył.
Na konsolach jest "ciut" trudniej. Można przystawić kamerkę do TV co nie jest najlepszym rozwiązaniem, albo podłaczyć konsolę do karty telewizyjnej PC (koszt takowej to ok. 100zł). Po takim zabiegu używasz monitora zamiast TV i poprostu nagrywasz akcję.

P.S: Wrogu, czemu zaznaczanie textu nie działa tak jak powinno? Można zaznaczyć text w szybkiej odpowiedzi tylko szybkim ruchem myszki, a jak ktoś jest wolniejszy?
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-02-2006, 19:28   #7
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie Filmy

Cytat:
Napisał {czarny}
.MJ nagrywal cos i wrzucil na server ale nie mozna go obejzec bo trzeba miec jakies tam kodeki scigalem najnowsze i to samo jest.
sciagnij program Allplayer i powinno wszysko dzialac
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-02-2006, 00:32   #8
{czarny}
Znajomy
{czarny} Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 154
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do {czarny} Wyślij wiadomość przez MSN do {czarny}
Domyślnie Filmy

Cytat:
Napisał MJ DwaTrzy
Cytat:
Napisał {czarny}
.MJ nagrywal cos i wrzucil na server ale nie mozna go obejzec bo trzeba miec jakies tam kodeki scigalem najnowsze i to samo jest.
sciagnij program Allplayer i powinno wszysko dzialac
Ok zaraz sciagne i zobacze bo teraz odpalałem V-Player Windows Media Player i Quick Time i nie działalo.
__________________
{czarny} jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2006, 13:39   #9
srednik
Początkujący
srednik Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
srednik's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2005
Posty: 52
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do srednik
Domyślnie Filmy

Cytat:
Napisał Myszok
albo podłaczyć konsolę do karty telewizyjnej PC (koszt takowej to ok. 100zł). Po takim zabiegu używasz monitora zamiast TV i poprostu nagrywasz akcję
Czy tuner TV zamiast do konsoli można podpiąć do TV i z niego przechwytywać/nagrywać obraz? Chyba ciężko się gra na monitorze.
srednik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2006, 21:32   #10
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Filmy

Nie słyszałem o takowej opcji średnik, ale jeśli poszukasz to może w necie znajdziesz jakiś amatorski sposób na takie coś.
Na monitorze ciężko się gra, wyobraź sobie filmik zajmujący 1/4 ekranu - to by była gra.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 15:56   #11
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Filmy

Wczoraj probowalem zrobic film z naszej klanowki na Battlefieldzie. Niestety uzyskalem obraz o slabej ilosci klatek na sekunde ok 5-7. Moj tuner nie ma zadnej sprzetowej opcji kompresji danych wiec musialem nagrywac obraz bezposrednio na Xvid'a. Uzywalem programu Dscaler. Bardzo dobry programik oferuje filtry poprawiajace jakosc obrazu. Bez tych filtrow moj obraz na LCD jest straszny, rozmyty z charakterystycznym przeplotem. Jedyną wada tego programu jest brak nagrywania do MPEG-2 (DVD) oraz to ze nie mozna nagrywac obrazu do nizszej rozdzialki np 320x240. Opcję tą posiada VirtualDub jednak nie wiem dlaczego programik wyswiatla mi obraz z konsoli w rozdzialce 320x240 (na pelnym ekranie) zamiast 720x576 straszna kapa. Testowalem pare innych programów, które z kolei nie umozliwialy jednoczesnego podglądu i nagrywania.

Muszę poszukać w necie innego software'u może PowerCinema 4 albo ComproPVR 2 mają opcje podgladu obrazu, filtrowania go jednoczesnego nagrywania do MPEG-2.

Czytalem na forach zagranicznych jak nagrywają obraz serwisy o grach. Otoz posiadaja one karty TV ze sprzetowym dekodowaniem do MPEG-4 (Xvid) takie jak np. Sapphire Theater 550 Pro (za 300 zlotych) a konsole podłaczają poprzez kabel S-Video (a nie chinch'e tak jak ja) przez maja lepszy obraz juz na starcie.
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 16:18   #12
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Filmy

cholera a juz myslalem, ze dzis cos "wlasnego" zobaczymy. zrob cos zeby zadzialalo
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 17:05   #13
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Filmy

jak sie nie myle, to ps2 ma właśnie rozdzielczosc 320x240, wiec chyba nie masz sie co dziwic :P
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 17:16   #14
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Filmy

Nie yacol amiga miala 320x240 i chyba SNES

PS2 wyswietla obraz w rozdzialce 768x576 w wersji PAL, natomiast wersje NTSC 720×540.

W kazdym razie jest juz blisko, program ChrisTV posiada wszystkie opcje jakie chce

Podczas programowego nagrywania DivX'a (do 320x240) oraz filtrowania obrazu moj AMD XP-M @2,4Ghz ledwo co wyrabia Musialbym nagrywac obraz najpierw do MPEG-2 a potem robic konwerta do Xvid'a i umieszczać to na serwerze.
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 17:19   #15
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Filmy

A sory, pomyliło mi się z EyeToyem :P
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 17:32   #16
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Filmy

ULTRAVIOLET, do roboty bracie, do roboty! bo juz sie nie mozemy doczekac ripleju z jakiejs porachy
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 20:40   #17
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Filmy

Udało mi się wreście zakończyć testy....

Znalazłem sposób byc może troche skomplikowany ale co tam.

Za pomocą Cyberlink Power Cinema 4 nagrywam do formatu MPEG-2 filmiki. Mogę jednoczesnie grać na pelnym ekranie i nagrywać obrac. 1 godzina nagrywania to ok 4GB wiec maksymalnie mogę nagrywać przez 2 h. Potem za pomocą VirtualDub konwertuje obraz poprzez DivX 6.11 do materiału 320x240 przy 450kbit/s. 1 minuta gry zabiera ok 2,8MB. Trzeba więc bedzie filmiki ucinać tak do 4-5 minut.

Ma ktoś możliwość umieszczenia takich pilków po 15MB na serwerze?
Pozostało mi tylko znalesc jakis program do edycji plików wideo, taki zeby miał fukcje przycinania filmów i fukcję przenikania przy nowych ujęciach. Może znacie jakis dobry programik? Nie chce znowu intalowac po 15 programow zeby znalesc taki ktory ma wszyskie opcje.
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 20:41   #18
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Filmy

polecam rapidshare.de

[size=9px][ Dodano: 18-03-2006, 19:52 ][/size]
Hmmmm ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-03-2006, 20:59   #19
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Filmy

Cytat:
Napisał ULTRAVIOLET
Pozostało mi tylko znalesc jakis program do edycji plików wideo, taki zeby miał fukcje przycinania filmów i fukcję przenikania przy nowych ujęciach. Może znacie jakis dobry programik? Nie chce znowu intalowac po 15 programow zeby znalesc taki ktory ma wszyskie opcje.
CyberLink PowerDirector 3 najlepiej (bardzo dobry, z opcją zapisu i kompresji do każego chyba formatu, można nim ciąć, łączyć filmy, dodawać napisy i różne efekty ).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-03-2006, 23:25   #20
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Filmy

Nareszcie udalo mi sie skompletowac wszystkie programy. Oto wynik mojej pracy:

http://rapidshare.de/files/15929029/...field.avi.html
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Battlefield


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:40.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.