Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 03-01-2005, 18:55   #1
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

Mam problem mam w domu SDI z TP... podbno mam miec predkosc 128kb/s Bezposrednio do SDI podlaczony jest komputer ktory robi za server Pentium 2... Na nim jest Windows 98 i ustawiona usluga udospeniania polaczenia, czyli zrobiony tzw NAT... W Konsoli podczas... wyboru polaczenia wziolem wszystko na auto.. chodz w innych komputerach adresy sa ustawione reczenie, ale ps2 nie chcail chodzi... gdy ustawilem recznie... Test polaczenia = sukces, zarejstorwalem sie w CS, wszystko jest dobrze... Jedyne jakie gry posidam to THPS4 i THUG2 Obydwie gry sie lacza... jest wszystko ok... pingi jakie mam to od 180 do 320...(gdy wszyskite inne komputery w sieci nie korzystaja z internetu) Gdy proboje wejsc do gry... Pokazuje Joining Game i po chwili wyskakuje Timeout.. Czasami uda mi sie wejsc do gry, ale po jakis 30 sekundach wyskakuje okno Connect Lost... Natomiast jesli wybiore obesrwacje gry, wszystko jest ok.... Jak temu zaradzic?
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 19:57   #2
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problem z graniem...

Sam gram na SDI od TP. Po pierwsze to lacze ma predkosc 115 w obie strony a nie 128 Widocznie masz zle skonfigurowana siec i cos sie "gryzie". Udostepnianie polaczenia to chyba ICS a nie NAT? Na stronie w konfiguracjach masz opisane jak powinno wygladac udostepnianie dla SDI, jest ono co prawda dla Windowsa XP. Nie masz na zadnym z komputerow w sieci XP? Acha pamietaj zeby wszystkie kompy w sieci oporcz tego polaczonego z PS2 byly wylaczone.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 20:01   #3
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

Wrogus NAT to jest translacja adresow o ile dobrze pamietam
Tutoriale jak wlaczyc ICS dla wszystkich windowsow znajdziedz tu
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 20:37   #4
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Problem z graniem...

NAT = Network Address Translation, czyli translacja adresów. Nie będe się rozwodził na czym polega bo bym musiał napisać cały artykuł :P

ICS = Internet Connection Sharing, czyli współdzielenie połączenia internetowego.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 21:21   #5
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

U mnie interne wszedzie chodzi dodam ze jak robilem test predkosci na stronie nuno.com czy jakos tak to wychodzilo okolo 80-90
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 21:26   #6
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

Ta strona to chyba numion.com a 80-90 to strasznie malo. Sprawdz czy masz dobrze siec skonfigurowana (zobacz na link ktory podalem)
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 21:30   #7
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

Dobrze mam.... Przeciez gdyby byl zle to by wogle nie chodzilo... I mam tak ja na tej www....
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2005, 21:40   #8
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problem z graniem...

A wlasnie, ze nie. Mi kiedys konsola sie laczyla, ale po zalogowaniu do np. Socoma nawet newsow nie pokazywalo i nie moglem dolaczyc do zadnego pokoju. Po usunieciu ustawien i skonfigurowaniu od nowa wszystko wracalo do normy.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 02:41   #9
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Problem z graniem...

Ja kiedyś musiałem wywalić wszystkie ustawienia bo mnie nie chciało połączyć nawet do CS.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 14:07   #10
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

komputer-server mial reinstal systemu nie dawno i nic sie nie zmienilo, oprocz tego ze na atuatycznych ustawneniach ps2 nie chodzi, a na recznych tak...
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 15:18   #11
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

No to niech reczne beda co za problem?
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 15:34   #12
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

Sa reczne.... ale nadal mam time out...
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 18:21   #13
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

Ale DNAS przechodzi tak?
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 20:01   #14
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

Przechodzi normalnie mam pokoje z grami itp... dzis psotawielm na serverze freesco(freesco.pl) i to samo... predkosc na nunion.com taka sama.... z playem to samo sie dzieje.... wiec to nie wina softu na serverze... Wiec co? Gral ktos w THPS4? Moze ma slabe servery i dlatego dobre lacze jest potrzebne, albo jaka moze byc inna przyczyzna?

PS jade na piratach spatchowanych...
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2005, 21:59   #15
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

Ja gralem w THPS4 i wszystko gralo bez zadnych problemow. Napisz jak masz skonfigurowana siec.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-01-2005, 01:44   #16
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

Mam kompa... firmy dell... pentium 2 na nim jest winda badz freesco.... z udostepnianiem wykonuje jedym slowem NAT.. z kompa wychodzi karta sieciowa... do switha.....z ktorego sie rozchodzi na rozne pokoje... w moim pokoju jest drugi switch... a do niego podlaczone ps2 i moj komp... co wiecej?
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-01-2005, 13:11   #17
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

A jakie sa adresy, DNSy, brama itd?
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-01-2005, 14:26   #18
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

brama dla wszystkich komputerow jest ten server 192.168.0.1 wsztstkie kompy maja stale adresy ip... servery dns w kompie moim przynajmnej to
1: 192.168.0.1
2 194.204.159.1

W ps... byly takie dns... a aktualnie sa te z tego truiala z tej strony
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-01-2005, 17:02   #19
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Problem z graniem...

I nie dziala? Sprawdz, moze cos na freesco masz zle ustawione. Jak mozesz to ustaw priorytet pakietow dla PS2.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-01-2005, 18:03   #20
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Problem z graniem...

tam jest windows.. fresco bylo tylko przed chwile.. aby sprawdzic czy sie nie poprawi... wszystko jest ok... ja juz nie wiem ;/
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:49.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.