Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19-12-2005, 23:11   #1
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

Som emulator Amigi na PS2? Jak ktoś coś wie na ten temat to niech najlepiej napisze tutoriala co trzeba zrobić zeby se pograć
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 15:28   #2
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

najprawdopodobniej tak ale glowy nie dam (a kasy tym bardziej :P)....
ale wiem że jest SNES, NES i Sega Genesis, wiecej info o emulacji tych rzezcy na stronie: http://www.dhost.info/ps3/articles.php?cat_id=3
radze ci zapytać MJ jeśli nie odpowie w tym temacie......

PS: czy to nie narusza regulaminu??
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 19:13   #3
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

A wie ktoś, czy da to się jakoś wrzucić na dysk twardy ?

Chodzi mi o emu Snesa. Czy odpaliłby z dysku ? Da się go nagrać samym haczykiem ? Czy musze się zapoatrzyć w swap magica [plytki].

A może wie ktoś, skąd mogę ściągnąć dysk friendly wersje Swap Magica ? Zeby z dysku ruszał
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 19:41   #4
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

dzieki szuja za link

no ja tez bym to chcial z twardziela odpalic
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 20:03   #5
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

pisałem wcześniej:zapytaj się MJ,on ma więcej informacji i doświadczeń w tym temacie....
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 20:05   #6
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

Hmm szuakm romków, wypale płytke i zobaczy czy HDA przyjmie ;P Zrobie ją tak jak każą w instrukcji.. Jak nie przyjmie, to posuzkam Swap Magia, ver HDD :P A moze zwykly odpali ? Ściągam wersję CD 3.6 ...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 20:12   #7
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

z romami zero problemow,sam kiedyś bawilem się w emulacje na kompie (rzecz jasna po 24h usuwalem) ; napisz czy twardziel przyjmie, bo sam jestem ciekawy...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 21:08   #8
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie Emulatory na PS2

Emulatorami to sie nie bawilem.Co do Swap Magic na HDD to jest cos takiego.Tylko bedzi ci "Haczyk" potrzebyn.
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 21:32   #9
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

jaki haczyk??piszecie o tym ktorym wysuwa sie tacke na plytki??
prosze nie pisac ze jestem lol,poprostu nie korzystam z takich rzeczy...
w konsloch V12 nie jest potrzebny ...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 22:10   #10
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał ja w innym topicu
Amstrad CPC
Atari 2600
Atari 5200
Atari ST
BBC Micro
Colecovision
Commodore 64
Commodore 128
Commodore Plus 4
Gameboy
GBA
Genesis
Mame
Master System
Msx
Nes
Neo Geo CD
PC Engine
Super Nintendo
Spectrum
Thompson
Vic 20
To jest spis emusów na ps2.Z tego co pamiętam nie da się ich odpalać na dysku (chyba, ze masz wersję do tego przystosowaną).Z poziomu konsoli większości po prostu nie da się zainstalować, a co z pc to nie wiem bo nie podłączam HDD do pieca.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2005, 22:32   #11
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

No ja sproboje, zassam tlyko romow troche... Znajdzcie mi tego swapa do HDD plz

[size=9px][ Dodano: 23-12-2005, 00:20 ][/size]
Przychodze wam ze smutną wiadomością :>
Niestety devil miał racje... HDA odrzucił mi płytke z wypalonym emu, plus romkami...

A wypalilem jak kazali! w CDGENPS2 zrobic iso, ustawic LBA, zapisac. Potem w nero Disc At Once, najnizsza predkosc [minimum mialem 8x] i nic :P

Inserted Disc is Not a Valid PlayStation 2 Disc... A hacyzkiem mu podrzuciłem :P Nie wiem, może kompem by sie nagrało ? Spróbóje ktoś Ja odpadam. Ostatnim razem jak podłączyłem dysk do kompa, to mi go HDA formatował potem.. A teraz nie mam juz iwlu gierek [posprzedawane :>] , więc ryzyko takie odpaada

Kupie SwapMagica chyba...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2005, 10:42   #12
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał Yacolek
Ostatnim razem jak podłączyłem dysk do kompa, to mi go HDA formatował potem..

Ja też tak kiedyś miałem.Uruchomiłem ponownie konsole i wszystko dobrze działało :shock: :!:
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2005, 15:43   #13
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

LoL!
Ale ja właśnie zresetowałem konsole! I nadal chciał formatowąc... Próbówałem ze 3 razy i nic. Musi sformatować... Naszczęście wtedy jeszcze miałem wsyztskie gry ^_<
Teraz już wole nie ryzykowac Kupie swapa, to moze przez net powysyłam

Ej, to zna ktoś jakiegoś swapa, co by z dysku ruszył ? Z chęcią go poznam
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-01-2006, 18:13   #14
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

Wrzyciłem snes station winhiipem na twardziela i emulator odpala sie bez problemu... ale w gry i tak sie nieda grac, bo emu sprawdza jakie romy masz na włożonym do napędu cedeku, a nie co masz na twardzielu
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-01-2006, 21:14   #15
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

E yul, a ty masz przeróbke ?
Czyta płytke cd-r, na nieprzerobionej konsoli, włozoną legalnie do napędu ? Czy trza hakiem ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-01-2006, 22:03   #16
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał Yacolek
E yul, a ty masz przeróbke ?
Czyta płytke cd-r, na nieprzerobionej konsoli, włozoną legalnie do napędu ? Czy trza hakiem ?
Hakiem ale nie daję stuprocentowej gwarancji, że zadziała....
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2006, 03:02   #17
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

Lool yacolek NIe odpalisz tego na zwyklej nieprzerobionej konsoli. Ja odpalilem przez AR2, a zeby poszlo na nieprzerobionej to chyba tym tam swap magiciem czy czyms
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2006, 14:31   #18
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

lool yulawie, ale mi chodziło, czy płytkę z romami [nagrana cd-r] odpala sie normalnie, przez włozenie do czytnika , czy trzeba użyć haczyka...

Devil mi odpowiedział, ale nie jes pewny. Mógłbyś sprawdzić ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2006, 15:37   #19
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Emulatory na PS2

Widzisz Yacol.Hakiem odpalasz HDLoader'a.Odpalasz emu i hakiem wymieniasz płytkę HDL na płytkę z romami tylko nie wydaje mi się, żeby to zadziałało (chyba, że w danym emusie jest specjalna prszeglądarka na przeszukiwanie płyty z opcją "Refresh" wtedy może zadziała ale ja się nie nam na SM^^ ).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-01-2006, 21:42   #20
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał Devil_2k5
(chyba, że w danym emusie jest specjalna prszeglądarka na przeszukiwanie płyty z opcją "Refresh"
w snes station jest takie cos

probowalem odpalic emu z hdd i po odpaleniu wlozyc plyte z romami ale sie nie wgrala ale u mnie sie czasem plyty nie wgrywaja to jeszcze poprobuje
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:57.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.