Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 29-05-2006, 21:14   #1
pitras
Nowy
pitras Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z testem dns

Mam PS2 slima i ostatnio postanowilem pograc w sieci
Znalazlem odpowiednie tutory jak to zrobic i lipka
zawsze nie przechodzi testu dns
konsola polaczona kablem skrosowanym z laptopem (ics win xp) modem adsl thomson speed touch dostawca tiscali.co.uk
tylko raz udalo mi sie polaczyc a bylo to o 1 am czasu uk.
Rano wstalem i moglem tylko sobie zapalic papieroska i wypic kawke bo o grze juz moglem zapomniec.
Jak ktos moze cos wie o co chodzi to bym byl "dzwięczny"
pitras jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-05-2006, 21:33   #2
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Problemy z testem dns

Pewnie problem z MACem oblukaj FAQ
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-05-2006, 00:00   #3
pitras
Nowy
pitras Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z testem dns

FAQ czytalem ale nie wydaje mi sie ze znalazlem tam podobny problem . Nie rozumiem jak raz moge sie połączyc w nocy a nasepnego dnia nie?
Może powinienem dodac ze mam modem usb podłączony do laptopa.
Zmiana MAC w ustawieniach karty sieciowej nic nie dała. Nadal DNS test failed.
pitras jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-05-2006, 16:20   #4
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z testem dns

Jaki dokładnie error ci wyskakuje? Tak jak to mówił przedmówca być może to adres MAC
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-05-2006, 16:40   #5
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Problemy z testem dns

1. Jeśli masz modem z tylko USB to sprawa jest cięższa. Napewno nie możesz podłączyc bezpośrednio konsoli do modemu?
2. Kiedyś jak jeszce nie mieszałem MACem a mialem kablówkę to też zcasem mnie wpuszczało w nocy.
3. Sądzę, że musisz zrobic tak jak opisywałem w przypadku kablówek.

Obajawy wskazywały by na problem z MACem, kiedys też tak miałem.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-05-2006, 22:15   #6
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z testem dns

Ja mam neta z kablówki i w modemie Thomson są dwa wejścia 1.USB i 2.RJ45 USB do kompa a RJ45 do reszty kompów i PS2 za pomocą switcha. I tez mnie nie wpuszcza na serwery w PRO EVO za pierwszym razem. (ale za 2 jak najbardziej) Ja to troche nie kumam moze namalujesz schemat?? jak to wygląda u ciebie ;]
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2006, 00:10   #7
pitras
Nowy
pitras Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z testem dns

Niestety w miom modemie jest tylko 1 wyjscie i moge tylko wykorzystac port USB w laptopie. Ps2 połączone jest kablem skrosowanym z karta sieciowa w laptopie. Laptop udostępnia połączenie internetowe. Co ważne, jeżeli w konfiguracji TCP/IP zmienie adres ip na 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 brama 192.168.0.1 to musze podac adresy serwera dns 212.74.112.66 i 212.74.112.67 (tiscali.co.uk) bo inaczej przeglądarka nie pokazuje zawartości stron tzn tak jakby bylo offline. Mówiąc o problemie z testem dns mam na mysli błąd 2gi kwadracik podczas konfiguracji z dysku NAD.
pitras jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2006, 01:02   #8
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Problemy z testem dns

IP i brama nie mogą być takie same na jednym urządzeniu sieciowym, bo jest to nielogiczne.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2006, 14:49   #9
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z testem dns

DNSy wpisz te same co z USB do PS2. Powinno zadziałać. U mnie PS2 podpięte jest do 3 kompa. Zresztą teraz jestem w szkole i jak wróce to pokaże jak to u mnie wygląda. (zrobie zdjęcia może pomoże :>)
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-06-2006, 20:55   #10
pitras
Nowy
pitras Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z testem dns

Temat zamykam bo kupilem sobie modem z ruoterem i nie mam juz problemu :mrgreen: .Dzieki wszystkim za porady :ok:
pitras jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:13.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.