Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 29-10-2005, 22:18   #1
Samuraai
Nowy
Samuraai Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Posty: 29
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Samuraai
Domyślnie PES 5 Online - problem

Witam wszystkich. Dawno nie gralem w sieci, skupiajac sie glownie na gierkach offline'owych (i na szukaniu odpwoiedniego mieszkania do kupna, a to quest trudniejszy niz jakikolwiek erpegowy :P PES 5 zmiusil mnie do powrotu w konsolową sieć.

Przejzalem archwium forum i nie znalazlem zadnych wypowiedzi ktore by mi pomogly w rozwiazaniu nastepujacego problemu:

łacze konsole bezposrednio z modemem, nie korzystam z posrednictwa PC. do tej pory wszystkie gry mi dzialaly na ustawieniach auto bez zadnego znaczacego problemu. PES 5 nie chce dzialac. Wszsytko idzie dobrze, sprawdza DNSy a po chwili wykrywa blad, ze nie moze sie polaczyc przez port (5730). Wiem, wiem...port moze byc zablokowany albo jakos tam nie polaczony z IP konsoli (poprawcie mnie jesli sie myle). Ale to pierwsza gra z ktora mam klopot. Co wazne, w opcjach polaczenia sieciowego mozna podac port, przez ktory ma si laczyc konsola. Pomyslalem sobie ze wpisze moze jakis port, przez ktory lacza sie np socomy, ale nie moge znalezc tego numeru (byl na onlinecenter taki artykul ale chyba sie zmyl - dawno mnie nie bylo). Dziekuje za jakakolwiek pomoc.

Zaznacze ze napisalem juz do helpdesku mojego providera ale odpowiedzi moge oczekiwac najwczesniej w poniedzialek (nie moge tego zalatwic telefonicznie). A szlag mnie trafia, bo chcialbym sobie pograc w PES 5 w sieci jeszcze w ten weekend :x
Samuraai jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-10-2005, 23:24   #2
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie PES 5 Online - problem

No masz zablokowany port i lipa... Nie przepuści... Musiałbys go na ściance odblokować, albo własnie zmienić skoror sie da...
Sam nie znam tego portu, ale może ktoś inny ?

na B:R wyrzuca mi ze mam zamkniety port 3658, ale skoro u ciebie nie wpuszcza przez ten to już widze, ze nie mam sie co ludzic na PES'a 5 :P Brak szans na otwarcie porótw...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-10-2005, 23:30   #3
Samuraai
Nowy
Samuraai Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Posty: 29
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Samuraai
Domyślnie PES 5 Online - problem

zobacze co admini powiedzą. PS. Skad wziac IP konsoli? Tak na marginesie pytam.
Samuraai jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-10-2005, 00:55   #4
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie PES 5 Online - problem

IP konsoli mozna za pomoca NAD sprawdzic
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-10-2005, 02:04   #5
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie PES 5 Online - problem

Musisz odblokować port UDP 5730 żeby móc zagrać w PES5 online. Możliwe, że blokuje go provider lub jedynie modem/router.

Nie chce mi się pisać, bo już trochę późno, dlatego tylko wkleje:
Cytat:
You can either go in the router settings and set it to allow data transmission through that port. Or you can just put the ps2 in a DMZ.

The DMZ method will open ALL ports UDP and i think TCP as well, to the ps2 meaning that it can transmit easier.


Ive never personally had this problem, or had to put my ps2 in a DMZ but go to www.portforward.com its a pretty good guide on how to do it
Jeżeli odblokowanie tego u siebie (jeśli w ogóle jest zablokowane) nie pomoże, to musisz uderzać do admina. BTW jakie teraz masz łącze?

PS. IP konsoli jest takie jakie ustawisz w konfiguracji połączenia, no chyba że jest na auto (wtedy automatycznie przydziela jakieś)
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-11-2005, 12:38   #6
bebop
Nowy
bebop Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie PES 5 Online - problem

mam problem...podczas weryfikacji DNAS wyskoczył mi obrzydliwy error (-612)no
response from DNS server.mam osiedlowke(ponad 200 kb/s) i nr. MAC zgodny z moim NA.W tescie polaczenia wszystkie lampki są zielone.probowalem roznych konfiguracji i dalo to tyle ze teraz zamiast (-612) jest (-603) time out...
jesli ktos ma jakies info na ten temat to bede zobowiązany...moze trzeba recznie wpisac te numery portów(jest taka opcja w konfiguracji pes5.mozna wlaczyc auto lub samemu wpisac nr. portów).jestem troche zielony w tym.
pomocy!!
bebop jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-11-2005, 15:30   #7
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie PES 5 Online - problem

Ja przez chwile tez miałem błąd 603...Ale wyjołem kabelek zasilający od modemu i znowu włożyłem i jakoś zeskoczyło i mogłem cieszyć się graniem ;]
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2006, 18:57   #8
Miodek-PS
Nowy
Miodek-PS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 15
Reputacja: 0
Domyślnie PES 5 Online - problem

Na jakiej stronie można się zarejstrować, aby grać w pes5 online na ps2??? :P
Miodek-PS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2006, 19:28   #9
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie PES 5 Online - problem

w grze sie rejestrujesz
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2006, 20:06   #10
Foxter
Wariat
Foxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłośćFoxter Przed nim wspaniała przyszłość
 
Foxter's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 1 595
Reputacja: 1700
Wyślij wiadomość przez AIM do Foxter

Lista Osiągnięć
Bogacz Lubiany Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie PES 5 Online - problem

a ja na routerze Pentagram Cerberus ADSL odblokowalem PORT UDP 5730 i niestety mam problem zagrania neo vs neo - troche dziwne... skoro przewaznie w takim duecie na Sageme byla gra bez lagow..
objawy sa typowe: brak znaczkow pingu... chociaz raz mialem trzy zielone wszystko polaczylo itp. gra i tu Hosen wpada na spalony i jeb. A jak probuje sie juz polaczyc to przewaznie widze pierwsze menu... czarny ekran.... informacja ze "Sorry, ale dzisiaj nie pograsz i ogolnie **** ci w dupe" i znowu pierwsze menu. Moze trzeba w tym routerze jeszcze cos wlaczycm wylaczyc, przestawic... itp? Jak macie na swoich routerach?

Bo mnie juz kurwica bierze :/
__________________

Foxter jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-02-2006, 04:00   #11
drako
Nowy
drako Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Problem z Pes5 online

Wiem ze ktos juz mial problem z pes 5 online ,ale nie znalazlem tam odpowiedzi na swoj problem.Mieszkam w anglii iposiadam lacze dsl 2MB BT .Mam modem z routerem? BT Voyager 205 ADSL Router.Ustawilem wszystko na auto i wlaczylem test .ZAKONCZONY SUKCESEM biggrin.gif WLaczam gre,wybieram Network i jest opisane cos o DNAS zgadzam sie ,pozniej wybieram ustawienia z karty pamieci.Port mam ustawiony na auto.Pokazuje sie connecting to network ,nastepnie wewryfikacja DNAS i po tym pokazuje sie napis Conected i tu zaczyna sie klapot nastepnie miga Testing network environment i czekam za kazdym razem bardzo dlugo i nic sie nie dzieje (okolo 15 min).Jak zmienilem port na np 5730 to wyskakuje jakis blad ze port jest zablokowany albo cos :nie: :nie: Mam porobione screeny z ustawien routera moze moglbym komus przeslac i powiedzial by mi jak ustawic wszystko(tzn odblokowac port 5730).
Bardzo prosze o pomoc to dla mnie bardzo wazne poniewaz wydalem spora sume na konsole i gre zeby tylko pograc w pesa online ,ale jak narazie nie moge Moje gg 3952224 jezeli znajdzie sie ktos kto moglby mi pomoc to prosze o odpowiedz na forum badz kontakt na gg :wink:
drako jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-02-2006, 13:20   #12
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie PES 5 Online - problem

Może to Ci pomoże - http://www.portforward.com/english/r...BT/Voyager205/ . Najlepiej wrzuć PS2 w DMZ, poszukaj w instrukcji od routera jak to się robi.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-02-2006, 14:02   #13
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie PES 5 Online - problem

ja od siebie dodam, ze PES5 jesli chodzi o online to najbardziej upierdliwa gra w jaka gralem (ciagle wpisywanie L i H to pomylka). postaraj sie polaczyc poprzez inna gre, a dopiero kombinuj z PESem, w ktorym ciagle jest jakies info o zrypanych serwerach.

pozdrowiony
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-02-2006, 14:06   #14
drako
Nowy
drako Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie PES 5 Online - problem

Najgorsze jest to ze nie mam instrukcji do routera.Co t oznaczy wrzuc ps2 w DMZ???NIe wiem jakie parametry tam wpisac w tym okienku co trzeba odblokowac portyProsze powiedz mi co tam wpisac
drako jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-08-2006, 23:00   #15
Germanos
Początkujący
Germanos Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Germanos's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2006
Posty: 116
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Germanos
Domyślnie PES 5 Online - problem

Hmm czyli osobnicy nie mający routera (patrz. ja :mrgreen: ) maja lipe totalną i pozostaje im błagać admina o odblokowanie portu :eek: shit happens
__________________


Germanos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-09-2006, 17:34   #16
pesman
Nowy
pesman Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Posty: 1
Reputacja: 0
Domyślnie PES 5 Online - problem

mam problem z podłączeniem się mam chello 1mb gdy wszystkie ustawienia mam na auto to sie wogole nie chce podlaczyc do neta jak cos wpisze w manual np dnas to mam test ok ale pozniej jakis blad nie wiem co mam wpisac w ustawieniach ip i dnas zeby chodzilo pomozcie kompletnie sie na tym nie znam :trup:
pesman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:53.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.