Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Halo

Halo Dział poświęcony w całości uniwersum Halo!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-01-2009, 00:24   #1
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Halo 3 Marathon Man

Witam mam taki problem , znam położenie wszystkich portali ale nie wiem co mam zrobić gdy do nich wejde .Proszę o pomoc w tej sprawie jest to dla mnie bardzo ważne .
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 00:33   #2
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Podchodzisz, klikasz/trzymasz RB, "wchodzisz" do terminalu.
Przewijasz do ostatniej strony (chyba A) i czekasz.
Po chwili nastąpi hakowanie (?) i cie przeniesie do nowych stron.
Tu znowu przewijasz do końca i możesz wyjść z terminalu.
Oprócz tego możesz patrzeć na strzałkę w prawym dolnym rogu. Na początku jest "do góry" zielona, jak wszystko zrobisz to zmieni się na czerwoną w lewo bodajże (co do kolorów jestem pewien, do zwrotu strzałki już nie).
Sam tak zrobiłem i mi zaliczyło oprócz tego yacolkowi zrobiłem tego acziwa.
Aha, "terminal" na Cortanie się nie wlicza/nie jest wymagany do acziwa.

PS: mogłeś napisać po prostu w temacie o acziwach H3, nowy temat nie był raczej wymagany...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 01:03   #3
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

No właśnie problem z tym że tak robiłem i nie zaliczyło mi :/
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 01:12   #4
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Jesteś pewny, że wszystkie terminale zaliczyłeś/przeszedłeś?
Od razu mówię, że łącznie jest ich 7 (3 na arce, 3 na covenancie, 1 na halo).
Minimalny poziom trudności to normal z tego co pamiętam i chyba trzeba misję zawsze od początku przechodzić.
Jak jesteś pewny, że spełniłeś powyższe wymagania, to nie pozostaje nic innego jak jeszcze raz, każdy z terminali zrobić. Może któregoś Ci nie zaliczyło i w trakcie dostaniesz czaszkę.
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 02:06   #5
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Ok zrobię teraz tak ale mam 2 pytanie :
Jaką czaszkę ?
I czy muszę przechodzić cała grę czy tylko cała misję w której znajdują się terminale ?
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 11:10   #6
pyleczko
Początkujący
pyleczko Wkroczył na dobrą drogę
 
pyleczko's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Kaliszfornia
Posty: 61
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Nie musisz przechodzić całej gry od nowa, wystarczy dana misję.
pyleczko jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 11:10   #7
KURA2008
Uzależniony
KURA2008 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Poznań
Posty: 534
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Achievement Whore Jakość, nie ilość Wiisi mi to Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Możesz misje wyrywkowo sprawdzać.
Jeden termianl ( nie pamiętam, który ) hakuje się trochę dłużej. Też za pierwszym razem zrobiłem wszystkie i mi nie zaliczyło więc musiałem lecieć znowu po kolei i się okazało, że właśnie przy jednym za szybko sobie poszedłem.
__________________


KURA2008 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 11:30   #8
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Właśnie ja też mam taki problem nie zalicza mi To jak mam to zrobić przy pierwszym albo przy którym .Proszę o pomoc bo nie mogę zaliczyć tego archivmenta
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 13:59   #9
mefp
Fanatyk
mefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innychmefp Wzór dla innych
 
mefp's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: SPI
Posty: 949
Reputacja: 928

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Popróbuj jeszcze raz wszystkie (nie ma ich dużo). Jeśli to nie pomoże to będziesz musiał spróbować od nowa. I naprawdę startujesz za dużo tematów, które podchodzą pod inne.
mefp jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2009, 14:22   #10
Habit75
Uzależniony
Habit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znają
 
Habit75's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 602
Reputacja: 623

Lista Osiągnięć
Byłem pierwszy! Janko Muzykant Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! 
Liczba Osiągnięć: 16

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

te wszystkie terminae trzeba shakować grając misje od początku, nie można zaczynać od checkpointow lbo kontynować kampani (i chyba trzeba grać a co najmniej normal)
__________________
Habit75 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-01-2009, 19:17   #11
Nightmare360
Nowy
Nightmare360 Wkroczył na dobrą drogę
 
Nightmare360's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 28
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Old School Playaz 360 stopni Jakość, nie ilość Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Halo 3 Marathon Man

Sprawdz na you tube położenie wszystkich terminali, prawdopodobnie musiałeś któryś ominąć .może ten film ci pomoże : http://pl.youtube.com/watch?v=dM_P2KnXGFY
Nightmare360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 22:36   #12
Xeror
Nowy
Xeror Wkroczył na dobrą drogę
 
Xeror's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Halo 3 Terminale

Cześć wszystkim!! Mam taką prośbę, związana z terminalami. Aczkolwiek
jest tak, zebrałem wszystkie terminale, robiłem dokładnie tak jak było napisane w poradniku i żaden achievement mi nie wyskoczył!!??
Wciskałem A do momentu gdy pojawił się czerwony ekran, a potem dalej A aż skończyła się prezentacja i potem wyszedłem naciskając B i tak ze wszystkimi.....?? Bardzo bym był wdzięczny jak ktoś udzieli mi pomocy.
Xeror jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 22:41   #13
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

Powtórz jeszcze raz.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2009, 01:26   #14
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

No dokładnie z tym achievem też miałem problem, aż sobie odpuściłem :- ) jak bardzo chcesz to jedynie powtórzenie coś pomoże.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2009, 14:13   #15
Xeror
Nowy
Xeror Wkroczył na dobrą drogę
 
Xeror's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

Powtarzałem jakieś trzy razy i nic!! Może trzeba to zrobić na jednym poziomie trudności bez wyłączenia konsoli??? Sam nie wiem, może ktoś powie jak to zrobił albo da link do jakiś innych poradników??
Xeror jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2009, 15:06   #16
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6757

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

sprawdz na www.xbox360achievements.org mi weszlo za pierwszym razem, na bank robisz cos zle..
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2009, 16:12   #17
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

mi weszło za pierwszym razem :d...
yacolowi to robiłem i mu też za pierwszym razem w sumie wpadło (zapomniał o jednym terminalu)
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2009, 22:11   #18
Xeror
Nowy
Xeror Wkroczył na dobrą drogę
 
Xeror's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

Już załatwione wszystko ok, achievement się pokazał. Robiłem źle, że zaliczyłem terminal w ostatniej misji, a potem zacząłem grać na wyższym poziomie trudności i zaliczyłem drugie dwa i dlatego nic nie wyskoczyło. A dziś przeszedłem Halo 3 na legendary i zaliczyłem ten ostatni terminal i wtedy pokazał się achievement.
Xeror jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-02-2009, 01:13   #19
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

No tak, dla terminali musisz przechodzić misje od początku.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-02-2009, 14:25   #20
gerber
Uzależniony
gerber Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
gerber's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Gryfów Śląski
Posty: 513
Reputacja: 1

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Hall of Fame n00b Achievement Whore Mister Chief 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Halo 3 Terminale

Nie prawda, można jechać od checkpointów nawet. Od początku trzeba zaczynać dla czaszek.
__________________


gerber jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Halo


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:55.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.