Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-05-2005, 15:53   #21
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

. Powiedział Wrog, który wcześniej coś pisał o jakimś "musku" który miałby być na tyle głupim żeby czekać te 4 godziny. Czy mi się wydaje, czy Ty właśnie w każdym swoim poście po tej jakże wzbogacającej wypowiedzi powtarzasz, że jednak musi odłączyć ten modem?
. Ale masz rację stary. Nie będę chłopakowi dodatkowo zamętu wprowadzał. Jak już się zmęczy Waszym próbami pomocy to trafi.
. Fin.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2005, 17:35   #22
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 533
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Kochanie moje, ja pisalem o czekaniu 4 godziny po kazdej zmianie platformy. Napisze jasniej zebys zalapal. Odlaczyl, poczekal 4 godz.. OK, mozna grac na konsoli. Eeeee nuda, wole na gg pogadac. 4 godzinny loading... Dziala PC. Chce zagrac, znowu 4 godz..

W poprzednim poscie napisalem zeby sprawdzil czy konsola pojdzie bez problemow zanim zacznie zabawe z PC. Znasz inny sposob na zmiane MACa niz 4 godziny czekania? Moze zanim zaczniesz komentowac mojego posta, zagadaj na gg to ci go napisze jasniej zebys zalapal.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2005, 17:54   #23
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Dobrze, sprobuje odlaczyc modem na te 4h i zobaczymy czy wogole pojdzie gra przez neta.

Bo przypominam, ze jak lacze bezposrednio od modemu (bez tego czekania), to konsola widzi internet - test lacza przechodzo zawsze pomyslnie, w grze tez widac, ze gra widzi lacze, bo sie laczy, a nie moze przejsc przez DNAS i wyskakuje blad DNAS -612.
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-05-2005, 19:55   #24
lol3
Nowy
lol3 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 4
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do lol3 Wyślij wiadomość przez MSN do lol3
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

A moze mi ktos powiedziec co to jest "DME ERROR 35", meczy mnie to w killzonie, nie moge normalnie pograc, bo po 1min. wywala mnie z gry i dupa zbita. HELP
lol3 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-05-2005, 09:42   #25
Kenji_PL
Początkujący
Kenji_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Kenji_PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Warszawa
Posty: 145
Reputacja: 3
Wyślij wiadomość przez AIM do Kenji_PL Wyślij wiadomość przez MSN do Kenji_PL

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Jakość, nie ilość 360 stopni Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

lol3 - z kilzone ci niestety nie pomogę

Roki - dla pewności nie śpiesz sie i przedłuż te 4h, bo to może być tylko orientacyjny czas. Najlepiej odłącz na noc.

Pozdrawiam,
__________________
KenjiiPL
Kenji_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 11:36   #26
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Zrobilem tak - konsole odlaczylem na noc - na 10h - dalej przy probie laczenia wyskakuje Error DNAS -612 :sad:
Przy probie laczenia, gdy sie laczyl i analizowal DNAS zerknolem na moj modem i wyraznie bylo widac ze pracuje (laczy sie), bo pomaranczowa lampka ciagle mrogala, co sygnalizuje prace modemu. Wiec polaczenie i kabel sa ok. A teraz to juz sam nie wiem co mam zrobic. Jak mialy byc 4h, a u mnie 10h nic nie dalo - co ciekawe jak podlaczylem neta do PC, to BYŁ OD RAZU :!:

Moze jednak kupic se ta karte sieciowa i sprobowac polaczyc przez nia - jak sadzicie. Czy raczej bedzie to samo :?:
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 12:44   #27
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

A ustawiles wszystko tak jak masz w PeCecie?


Sproboj tez z karta sieciowa - moze zadziala. Nie jest to jakas kosmiczna suma (ok 20 - 30 zl).
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 13:41   #28
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał c1n3k
A ustawiles wszystko tak jak masz w PeCecie?
Czyli jak :?: Przewod od konsoli podlaczam bezposrednio do modemu.

A czy do karty sieciowej musze podlaczyc przewod skrosowany, czy nieskrosowany... bo przerobilem juz go na nieskrosowany, bo ktos mowil, ze u niego poszlo wlasnie na takim :?:
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 13:50   #29
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał Roki
Czyli jak n Przewod od konsoli podlaczam bezposrednio do modemu
Chodzi mi o to czy ustawienia sieciowe dales takie same jak masz w komputerze. Moze jakas nazwa uzytkownika albo haslo jest potrzebne? Albo musisz sam wpisac DNSy?


Cytat:
Napisał Roki
czy do karty sieciowej musze podlaczyc przewod skrosowany, czy nieskrosowany
Do polaczenia karta sieciowa - karta sieciowa musi byc kabel skrosowany... inaczej nie bedzie dzialac.
Jezeli jest zly kabel to w ogole nie moze sie polaczyc bo nie widzi sieci.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 13:55   #30
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

DNSy recznie wprowadzam - i mowie po raz kolejny ze ustawienia sa ok, bo internet widzi - test lacza na konsoli przechodzi ok, a np. w Burnoucie 3 przechodzi przez prosces laczenia (laczy sie ok), a zacina sie na DNAS

No nic, kupie ta karte i po raz drugi przerobie przewod.
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 14:34   #31
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał Roki
ze ustawienia sa ok, bo internet widzi
To ze net widzi to wcale nie znaczy ze ustawienia sa poprawne. Ja jak mialem error 612 to okazalo sie ze TePsa zmienila mi jednego z DNSow i nie chcialo dzialac. Sproboj wszystko na auto.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 15:44   #32
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Jak ustawie IP na Auto, to wogole lacza nie widzi, a jak DNS dam na Auto, to wyskakuje Error DNAS -613 - cos nowego
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 20:10   #33
Kenji_PL
Początkujący
Kenji_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Kenji_PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Warszawa
Posty: 145
Reputacja: 3
Wyślij wiadomość przez AIM do Kenji_PL Wyślij wiadomość przez MSN do Kenji_PL

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Jakość, nie ilość 360 stopni Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Ja mam chello i aby zmienic zadeklarowany MAC adres karty sieciowej to wchodzę na specjalną stronę.
Nie wiem czy masz chello czy aster czy coś innego, ale może te 4h to nie jedyny sposób na zmiane MAC'a.
Ja tak działałem 1,5 roku
Nadałem na karcie w komputerze MAC adres NA konsoli i podłączałem na zmianę.
Upewnij się, że 4h to jedyny sposób.

Pozdrawiam,
__________________
KenjiiPL
Kenji_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 20:42   #34
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Nie moge teego zrobic na stronie mojej kablowki - mam kablowke w Vectra.

Ale... Zapomnialem powiedzic, ze nie posiadam wlasnego zewnetrznego numeru IP - tzn. nie moge np. w grach na PC zakladac swojego serweru, tylko jesli chcem grac na PC po sieci to musze sie przylaczac do innych.
Czy jesli bede mial "publiczny numer IP", to czy wtedy Error DNAS -612 moze zniknac :?:
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2005, 21:33   #35
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał Roki
Czy jesli bede mial "publiczny numer IP", to czy wtedy Error DNAS -612 moze zniknac
Nie, to nie od tego zalezy.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-05-2005, 07:45   #36
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Roki, jak będziesz chciał zmienić PC to tez nie połaczy ci się z netem, więc zadzwoń do nich powiedz by zmienili Ci MAC albo powiedzeli jak to zrobić, bo masz inne urządzenie korzystające z netu. Nie mas siły by Ci nie pomogli.

P.S: Ja też tak kiedys miałem nie wiem dlaczego, że czasem bez zmieniania MAC dało się przez chwile grac na PS2, więc to jest na 99% MAC.
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-05-2005, 15:06   #37
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

I jak mi zmienia MACa na ten z konsoli, to bede mogl grac na konsoli, a czy na komputerze tez bede mogl pracowac - oczywiscie to lub to :?:

Ale kupilem juz sobie karte sieciowa i podlaczylem ja do PC. Karta dziala, ale potrzebuje jeszcze do niej sterowniki po Windows cos sie burzy Ale co cierkawe mimi braku jakiegos sterownika karta dziala, poniewaz jak podlaczylem do niej kabel od konsoli to zapalily sie na niej diody, a w konsoli jest to samo - czyli lacze jest a siada na DNAS :x Co robic :?: Czy to wina ze brakuje mu sterownika - internet widzi :?:
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-05-2005, 15:54   #38
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 533
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Masz XP? Jesli tak to sam pewnie znalazl dobre sterowniki. Sprawdz czy jak podlaczysz modem przez karte sieciowa do kompa to pojdzie.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-05-2005, 16:57   #39
Roki
Nowy
Roki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2005
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Roki
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Jak podlaczylem modem do karty sieciowej, to lampki na modemie i na karcie sie zapalily - tal jakby wszystko bylo ok, ale w PC wogole nie ma lacza i nie wiedzi zadnych urzadzen sieciowych... bo musze znalezc te sterowniki do tej karty.
Ale jak juz je bede mial to jak mam dokladnie laczyc?:

1. Modem do PC poprzez USB a konsole z PC poprzez kabel skrosowany podlaczony do karty sieciwej :?:

czy

2. Modem do PC przez karte sieciowa... i co dalej - na karcie sieciowej mam tylko jedno jedno wejscie na RJ45 :?

Jak podlaczylem tym pierwszym sposobem, to konsola widziala lacze, ale znowu wystapil ukochany Error DNAS -612.

Ehhh... czuje ze nie podlacze tej konsolo :?

[size=9px][ Dodano: 13-05-2005, 17:04 ][/size]
Udalo mi sie zainstalwoac karte sieciowa. Da sie rowniez polaczyc modem przez karte za pomoca kabla. Ale jak teraz przy takim polaczeniu podlaczyc konsole?
Roki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-05-2005, 18:36   #40
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 533
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Modem tak jak kiedys, PS2 do karty sieciowej w kompie. Konfigurujesz tak jak w artykule konfiguracja. Najpierw daj IP: 192.168.0.1 dalej 255.255.255.0 pozostale pola puste. PS2 na auto. Nie pojdzie to dalej tak jak ustawienia dla neostrady tylko wpisujesz swoje DNSy.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:47.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.