Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 26-03-2006, 20:06   #41
nieaktywny snake
Nowy
nieaktywny snake Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 25
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do nieaktywny snake
Domyślnie aj

Kartę widać w menedzeże ale nic się nie pokazuje w panelu sterowania w połączeniach sieciowych. GDzie jest ta maska podsieci????????????
nieaktywny snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-03-2006, 20:27   #42
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problemy z online

__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2006, 23:00   #43
nieaktywny snake
Nowy
nieaktywny snake Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 25
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do nieaktywny snake
Domyślnie POMOCY. Niewiadomo o co chodzi

Witam mam ogromny problem
Chce podłączyć ps2 do netu iii na pc pisze że kabel jest podłączony, a na ps2 że "your network cable is not connected" a zapora systemowa wyłączona! (może coś żle konfiguruje w połączeniach lokalnych,bo to chyba nie kabel bo między PC aPC jest poł lokalne.) POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
nieaktywny snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-04-2006, 18:25   #44
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z online

Witam wszystkich, mam pewien problem mianowicie ostatni zakup 3 komputera musiał zaowocować kupnem switcha. Neta mam z kablówki. Modem posiada USB i RJ45. Pierwszy komputer jest podpięty do USB, pozostałe dwa kompy przez switcha. Mój komp jest podpięty, rzecz jasna przez RJ45 (karta sieciowa zintegrowana na płycie) podpiołem do swojego kompa drugą karte sieciową. Następnie kolejnym kablem RJ45 podpiolem do tej wsadzonej karty, PS2. Problem w tym ,że nie moge uzyskać połączenia. Tzn połącznie jest, ale testów nie przechodzi. Zmieniłem adres MAC, jest IP i MASKA ,ale nie wyswietla się DNS itp. Jaka moze być przyczyna nie działania netu w PS2? sprawdzalem SOCOMa ale nie przechodziło przez connection ;/. Dodam tylko że neta mam z kablówki.
O CO CHOZI JAKBY?
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-04-2006, 18:27   #45
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problemy z online

Pewnie masz tam sporo pomotane z tymi kompami i ustawieniami. Może IP złe dla PS2 przypisujesz?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-04-2006, 18:50   #46
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z online

Ustawiam wszystko na auto w PS2. Tylko w kompie ustawiam na karcie sieciowej MAC PS2. Zobacze jeszcze w tym pierwszym kompie podpiętym pod USB czy zezwala na połączenie innych urządzeń. A jeśli o firewalla dałem na luz wszystko przechodzić ma przez karte sieciową.

[size=9px][ Dodano: 19-04-2006, 20:50 ][/size]
Niestety udosępnienie połączenia na kompie 1. nie dało rady...jakieś pomysły?
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-04-2006, 23:17   #47
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Problemy z online

Wypisz te ustawienia i ustawienia z kazdego komputera, który stoi po drodze konsoli do internetu (jak masz zew. ip i nie chcesz go publikować możesz wysłać na priv).
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-04-2006, 17:57   #48
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z online

Dla nieczających bazy podaje schemat o co mi chodzi. Postaram się jak najszybciej zebrac kazde informacje sieciowe komputerów i podam je tu. narazie brak mi czasu, po niżej schemat



[size=9px][ Dodano: 20-04-2006, 17:33 ][/size]
Ok zrobiłem zrzuty ekranu cmd/ipconfig/all, Pierwszy obraz przedstawia komputer podpięty przez USB, a drugi obraz mój komputer podpiętym przez RJ45 do pierwszej karty sieciowej zintegrowanej. Na tym samym obazie jest tez karta sieciowa druga włożona do portu PCI i jest tam adres MAC konsoli. Z tym że to niedziała tak jak już pisałem. Bardzo proszę o pomoc.

1. OBRAZ.



2. OBRAZ

__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-04-2006, 20:36   #49
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Problemy z online

1. Czy Komp 2 w ogóle działa ?
2. Czy to jest switch czy router ?
3. Ile masz dostepnych adresów IP od providera ?
4. Po kiego MAC konsoli w sieciówce ? Koniecznie chcesz żeby urządzenia nie mogły się rozpoznać, które jest które ?
5. Co to za modem, bo ja mam Motorole SB 5100 i podłącza się ALBO Ethernetem ALBO USB. Ni ema tak że połączasz dwa kompy jeden pod USB, a drugi Ethernetem.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-04-2006, 20:55   #50
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z online

1. Komp 2 działa (ibrazu nie dałem bo jest indentyczny jak mój komp tylko bez dodatkowej sieciówki)
2. Niestety switch
3. Mam nieograniczoną ilość CHYBA
4.Sam niewiem ;p ale dawałem default MAC i ten z PS2 i tak nie działa
5. Mam modem Thompsona i u mnie jest tak ze komp 1 jest przez usb, modem posiada wejście rj45 i dzięki niemu mam neta w reszcie kompów za pomocą switcha. tak więc mam neta w kazdym kompie prócz PS2 podpiętego do mojej drugiej sieciówki w kompie 3.

[size=9px][ Dodano: 21-04-2006, 16:40 ][/size]
OK problem rozwiązał się, skutkiem tego było przeniesienie telewizora. Ale podpiolem PS2 do switcha zrestartowałem modem kilka razy aby przyjął się MAC IP itp. i chodzi. Dziękuje za wszelakie odpowiedzi.
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-05-2006, 22:42   #51
LukaszMPower
Początkujący
LukaszMPower Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 147
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z online

Chce pograc GT4 w online.Co robic,co dokupic i jak wejsc.Pomocy
__________________
Drift,burn and make smoke
LukaszMPower jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-05-2006, 23:13   #52
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Problemy z online

W GT 4 online pograsz tylko przez Xlinka.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-05-2006, 23:16   #53
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Problemy z online

jakbys byl zainteresowany strona glowna programu:
http://www.teamxlink.co.uk/

Cytat:
Napisał Minio w innym temacie
Masz 2 karty sieciowe w PC. Jedną łączysz się z internetem a prez drugą łączysz się z Xboxem kablem scrossowanym (skrętka- koniecznie taki, inaczej nie będzie działał). Teraz w Panel Sterowania -> Połączenie Sieciowe i Internetowe -> Połączenie sieciowe (tak to wygląda w Win XP, nie wiem jak w innych) masz dwa połączenia- Połączenie lokalne 1 i Połączenie lokalne 2. To drugie to jest to, które łączy się z Xboxem (przynajmniej zazwyczaj tak jest- dla wygody możesz je przmianowac, np. na 'Internet' i 'Xbox', choć nie jest to niezbędne). W drugim klikasz prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> Protokuł internetowy (TCP/IP) -> właściwości i tam wpisujesz:
Adres IP: 192.168.0.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Brama domyslna i adresy DNS muszą pozostać puste.
Teraz w swoim dashu w Xboxie (zapewne masz go przerobionego) poszukaj ustawień sieciowych (sorry, nie chce mi się rozdrabniac, zwłaszcza że sam uzywam tylko jednego). Tam ustaw IP Xboxa na 192.168.0.2, Maska podsieci na 255.255.255.0 a brama domyślna na 192.168.0.1 . Teraz w PC klikaj 'Ok' aż wyjdziesz z Panelu Sterowania (zmiany muszą się zapisać) a Xboxa nie zaszkodzi zresetować. W Start -> Uruchom wpisz ping 192.168.0.2. jeżeli jest połączenie, to wszystko jest ok. Teraz musisz jeszcze udostępnić połączenie internetowe dla swojego Xboxa. Robi się to tak:
W Panelu Sterowania muszisz dojść tam, gdzie były 2 połączenia internetowe (ścieżkę masz wyżej). Klikasz prawym na to przez ktore łączysz się z internetem i w 'Zaawansowane' przy wszytkich 3 punktach ma byc zaznaczony 'ptaszek' . To by było na tyle.
Zaznaczam, że:
pisałem ten krótki FAQ na podstawie Win XP i nie mam bladego pojęcia, jak te same rzeczy robi się na innych systemach.
pisałem go na podstawie wiedzy wyniesionej z FAQów TomisH'a i smuto'a z http://forum.xbox-scene.pl. Wszelkie podobieństwa są niezamierzone i przypadkowe.
Mogę to napisać w formie czytelniejszej a potem ktoś to przypnie tutaj i zamieści odnośniki w tematach sieciowych.
[size=9px][ Dodano: 28-05-2006, 22:17 ][/size]
tam gdzie pisze xbox zamien se na PS2...
zappomnialem ze pisal to opierajac sie na Xie....
ale roznicy w podlaczaniu nie ma...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-05-2006, 23:39   #54
LukaszMPower
Początkujący
LukaszMPower Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 147
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z online

Dziex.Musze jutro kupic tego Xlinka i sprubowac.Mam nadzieje ze mi sie uda.Narka.OVER AND OUT
__________________
Drift,burn and make smoke
LukaszMPower jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-05-2006, 23:42   #55
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Problemy z online

nie kupujesz go....
poprostu sciagasz...to jest darmowe...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-05-2006, 12:38   #56
LukaszMPower
Początkujący
LukaszMPower Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 147
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z online

ok

[size=9px][ Dodano: 29-05-2006, 13:32 ][/size]
Cos mi sie wydaje ze musze miec routera bo mam notebooka tylko z jednyw wejsiem i ps2 slim tez z jednym a z tego co zrozumialem musze miec dwa w pc.PS2 do pc a z pc do internetu.Mam dwa ale ten drugi jest mniejsze.Mam bezprzewodowa karte sisieciowa w pc PCi wireless Lan i dlatego musze kupic routera tylko niewiem jakiego zeby pasowal do kompa HP Pavilion,do ps2 slim no i do Gran Turismo 4.DzieX
__________________
Drift,burn and make smoke
LukaszMPower jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-05-2006, 17:32   #57
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Problemy z online

Ja tam poczekam na GT4 online edition, które ma się ukazać pod koniec 2 kwartalu tego roku...
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2006, 14:03   #58
kornolio
Nowy
kornolio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2005
Posty: 37
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kornolio
Domyślnie Problemy z online

Znowu mam mały problem...ostatnim czasem chce zagrać w pesa5, wchodze do lobby bez problemu jedynie jak chce zagrać to nie pokazuje mi kresek (czerwone, zolte i zielone) potem jest unable to connect. Pakiety mi odbiera i wysyla bez problemu , PS2 podpiete pod karte sieciowa w kompie (komp włączony, firewall wylaczony)
__________________
kornolio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-08-2006, 14:26   #59
Derek
Nowy
Derek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Problemy z online

Problem mam następując na początku podczas testu połaczenia pojawial mi się błąd DNS ale sciagnolem program Simple DNS Plus i to przechodzi ale za to zatrzymuje sie na tescie pingu ktorego nieprzechodzi.
Mam neostrade 512 łącze sie przez karte sieciowa.
Derek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-08-2006, 14:33   #60
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problemy z online

Firewalla czasem nie masz? On może blokować DNSy.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:06.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.