Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-11-2005, 23:23   #1
LOL_XD
Nowy
LOL_XD Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

I tu pojawia się pierwsze pytanie: Czy warto bawic sie w online przy neo 128 kbps? Mogę chyba zmienić na 256. Mile widziany byłby jakis poradnik podłączenia NA do neostrady za pomocą PC z modemem Thomsona i systemem Win XP. Pamiętam kiedys był taki poiradnik na portalu, ale portal został zamknięty gdyż ponieważ i nie ma.
LOL_XD jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 23:26   #2
Gaw
Banned
Gaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 617
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Cytat:
Napisał LOL_XD
portal został zamknięty gdyż ponieważ i nie ma
posiadasz

zalezy w co chcesz grac i jak fsumie przy 256/128 pojdzie ci socom 2 bez problemu, monster hunter tez pojdzie bez problemu, PES5 pojdzie moze z lekkim lagiem, burnouty pojda, socom 3 ma brac 50% mniej lacza, wszystko fsumie pojdzie

konfiga napisze jak se kupisz NA gdyz poniewaz :twisted: (nie chce mi sie tera)
Gaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 23:31   #3
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Konfig od neo z thompsonem jest pewnie w niejednym topicu już, zaraz lookne gdyż ponieważ

Update:
Jednak nie ma, to Ci napiszę

PC (sieciówka, TCP/IP)
IP - 192.168.0.1
Maska - 255.255.255.0
Brama - 192.168.0.1

DNS spisz sobie z Uruchom>cmd>ipconfig /all

PS2
IP 192.168.0.2
Maska - 255.255.255.0
Brama - 192.168.0.1

DNS wiesz już skąd.

Nie zapomnij o wyłączeniu zapory, firewalla i udostępnieniu połączenia (ostatnia zakładka we właściwościach połączenia, zaznaczasz te trzy kwadraciki).
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 23:38   #4
LOL_XD
Nowy
LOL_XD Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

a przy neo 128/64 ?

Ps. Proszę się nie śmiać z mojego m3g4 l4ns14rsk13g0 t3kstu "gdyż ponieważ" L
LOL_XD jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 23:41   #5
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Tak jak Gaw pisał, pograsz w Socoma, Socoma II (raczej bez większych problemów, nawet żadnych jak na PC gg wyłączysz ) itd. Lagować może Ci trochę w Killzone, PESie i nie wiem czym jeszcze. Inwestuj w NA śmiało.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 16:20   #6
blancio_
Nowy
blancio_ Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

A ja mam troche inne pytanie, ale nie bede zakladal nowego tematu:
Czy Neostrade mozna podpiac bezposrednio do konsoli, bez uzycia PC?
blancio_ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 16:27   #7
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Mozna ale musisz miec modem z wyjsciem ethernet (rj-45). Modemu na usb NIE PODLACZYSZ.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 16:27   #8
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Bez PC tylko przy pomocy routera.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2005, 18:56   #9
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

wrog: nie koniecznie :> Moze miec modem z wyjsciem ethernet i skonfigurowac polaczenie jako PPPoE (probowalem i dziala)
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-11-2005, 13:18   #10
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

(raczej bez większych problemów, nawet żadnych jak na PC gg wyłączysz n )

ja śmigałem na słabiutkim łączu neo 160kbs przez sieciówkę w pc i nie było problemów nawet jak miałem,mam włączone różne komunikatory (tlen,gg,skype)
lagi miałem kiedyś tam ,ale to z powodu żle skręconego krosa.
teraz mam 320kbs przez pc i jest kul.
lepiej jest mieć 128kbs z nikim nie dzielone niż 512 i trzy kompy jeszcze podpięte.
(wiem kto 8))
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 18:02   #11
wOjDaSS
Nowy
wOjDaSS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 23
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do wOjDaSS
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

A jakie sa minimalne wymagania :?: takiego lacza a jezeli ma ktos firewall'a to ma to jakis wplyw na prace w online??
__________________
-_-_-_-_-_-_-_&lt;*&gt;=--=&lt;*&gt;_-_-_-_-_-_-_-
<br />
<br />NiE ZaBiJaJ NiE kRaDnIj nIe HACK'uj
<br />
<br />ZosTaW To mNiE !!
wOjDaSS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 19:00   #12
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

1.Ja grałem na modemie(60 kb/s) w MH...
lagi były ale dało się coś ubić.
2.Firewall raczej nie.
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 19:26   #13
wOjDaSS
Nowy
wOjDaSS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 23
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do wOjDaSS
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

czyli nie zaleznie czy mam firewall'a czy nie to wszystko spox a 120kb/s powinno isc jak po masle :?: :razz:
__________________
-_-_-_-_-_-_-_&lt;*&gt;=--=&lt;*&gt;_-_-_-_-_-_-_-
<br />
<br />NiE ZaBiJaJ NiE kRaDnIj nIe HACK'uj
<br />
<br />ZosTaW To mNiE !!
wOjDaSS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 19:41   #14
spajk
Nowy
spajk Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 46
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do spajk
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

No jak masz firewalla to mozesz miec problemy (wywalanie z gry itp)
__________________
hacked by eL ;p
spajk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 19:50   #15
spajk
Nowy
spajk Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 46
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do spajk
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

ja tez...
__________________
hacked by eL ;p
spajk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 21:17   #16
wOjDaSS
Nowy
wOjDaSS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 23
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do wOjDaSS
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

:shock: a po czym poznac czy mam firewall'a?? :?:
__________________
-_-_-_-_-_-_-_&lt;*&gt;=--=&lt;*&gt;_-_-_-_-_-_-_-
<br />
<br />NiE ZaBiJaJ NiE kRaDnIj nIe HACK'uj
<br />
<br />ZosTaW To mNiE !!
wOjDaSS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 21:20   #17
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Możesz mieć włączone coś takiego jak "Zapora systemu Windows" (wyłączysz ją w opcjach połączenia z netem) albo zwykły program, który działa jako firewall. Chyba wiesz co masz na kompie zainstalowane?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 22:16   #18
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

tak w windowsie jest zapora systemowa z firewallem,tża ją wyłączyć,jeśli masz jakiegoś antywirusa to też wyłączyć w nim firewall lub dobrze skonfigurować,trzecia opcja sam firewall zainstalowany wtedy podobnie jak z antywirem.

ps.Skąd - Warszawa/clumzy :?: :?: :?:
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 22:23   #19
wOjDaSS
Nowy
wOjDaSS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 23
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do wOjDaSS
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

aha czyli jak nie mam "ognistej sciany" to nic nie moze mi sie zrypac nie?? :?:
__________________
-_-_-_-_-_-_-_&lt;*&gt;=--=&lt;*&gt;_-_-_-_-_-_-_-
<br />
<br />NiE ZaBiJaJ NiE kRaDnIj nIe HACK'uj
<br />
<br />ZosTaW To mNiE !!
wOjDaSS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2005, 22:34   #20
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

No jak dobrze ustawisz i polaczysz konsole z routerem/modemem/PC, to nie ma bata...
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:30.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.