Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25-02-2006, 14:51   #41
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Po pierwsze wywal ustawienie bramki w sieciowce komputera. Po drugie DNS w konsoli maja byc te od neostrady. Nie masz na kompier serwera DNS wiec nie mozez go tam wpisywac.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 16:31   #42
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

mam Thomson SpeedTouch USB

a co do DNS na PStwo to widzialem konfiga na innych stronkach i u ludzi działało... zreszta u mnie nawet nie dochodzi do testu DNS

a propos testowałem ten sam konfig tylko ze zamiast kabla sieciówki z kompa , włożyłem kabelk od starego netu 128kb/s i przeszło mi do drugiej kropki ale niestety juz nie moge korzystac ze starego netu wiec musze skonfigurować pod neo
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 17:41   #43
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Masz złą konfigurację... Zrób tak jak jest to opisane w FAQu (link) i będzie ok.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 20:14   #44
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Niee pomogło. Nadal wywala że 'Network cable is not connected'... wogóle zatrzymuje sie na pierwszym kwadraciku i od razu pisze 'Disconecting...'
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 20:21   #45
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

A dobry kabel masz?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:01   #46
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

taaa, ten cross
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:07   #47
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

To pewnie masz sieciówkę zwaloną.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:12   #48
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Bankowo jest dobra a to z dwóch powodów:
Po pierwsze) Uzywałem jej gdy jeszcze miałem SDI i sprawowała sie dobrze
Po drugie ) Gdy podłączam kabel z kompa do PStwo i odpalam NAD to na kompie przy zegarze wyskakuje Połączenie Lokalne
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:15   #49
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Cytat:
Napisał Syki
'Network cable is not connected'
ja mam tak doslownie dzien w dzien, a to dlatego, ze srobka mi gdzies zginela i karta jest "poluzowana". po przemeblowaniu musze zawsze konsole na srodek pokoju przestawiac aby krosem polaczyc ja z kompem, bo mam kabel za krotki (przez co pstwo ucierpiala kilka razy) i zawsze przy podpinaniu gdzies tam lekko sie cos ruszy, mimo ze w windowsie pokazuje karte, to jednak jest error. docisnij wszystko jak trzeba i sprawdz. jak nie pomoze to dzwon do radia maryja .

pozdrowiony
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:30   #50
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

nie no ciągle widnieje napis 'Disconecting from Network' aktualnie teraz próbuje coś i nic nie wychodzi
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-02-2006, 23:36   #51
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

W takim wypadku są trzy możliwości:
- zły/rozwalony kabel
- zwalona sieciówka w PC
- zepsute gniazdo NA

Pożycz/kup nowy kabel i sprawdź. Będzie wiadomo czy pierwsza diagnoza odpada.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-02-2006, 20:43   #52
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

- kabel dobry na bank bo wczoraj kupiłem;]
- sieciówka tez dobra bo testowałem na starym necie.
- a konsola ma dwa miechy i także sprawdzalem na starym necie i przechodzilo do drugiego etapu testu.

Ale oczywiste jest to że chcę smigac na neostradzie:]
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-02-2006, 20:54   #53
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Hmm robisz konfiga NADem? Zrób grą (usuń wszystkie ustawienia z memorki najpierw).
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-02-2006, 22:35   #54
Syki
Nowy
Syki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

już próbowałem robić Burnoutem 4...

a moze to trzeba chipa wylaczyc? mam przestrojoną konsolę chipem matrix infinity i slyszalem ze zeby wejsc w setup to podczas uruchamiania konsoli trzeba nacisnac kołko+trójkąt... robilem tak ale nic sie nie dzieje... same problemy z tą konsolą

ale nic by mi to nie dało bo wtedy bym nie mogl gier odpalac
Syki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-02-2006, 22:48   #55
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Może to i wina chipa. Na pewno jakiś błąd techniczny. Skocz może do jakiegoś kumpla z konsolką i sprawdź czy u niego zadziała.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2006, 21:40   #56
Zdzichu
Nowy
Zdzichu Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Witam
Zwykly kabel RJ45 lacze z sieciowka wyskakuje mi polaczenie lokalne.Ale zeby miec net na pc musze zrobic konfiguracje pod polaczenie szerokopasmowe(pppoe).Czyli wpisuje haslo i login na pasku mam dwa monitorki.Nie mam zadnego modemu po prostu ta firma daje mi ten kabel a ja go wpinam w siecowke.Wiec czy jest mozliwosc udostepnienia polaczenia na takiej konfiguracji.Czyli droga siecowka w kompie pozniej kabelkiem pod ps2 .Bezposrednio nie dziala --->sprawdzalem na xboxie.Mozna tak polaczyc?Hmm
Zdzichu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2006, 21:43   #57
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Do jednej sieciówki idzie necik, a do drugiej chcesz podpiąć PS2 i udostępnić dla niej połączenie? Da radę.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2006, 21:46   #58
Zdzichu
Nowy
Zdzichu Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

No wlasnie o tym myslalem.Ale czy bede potrzebowal zmienic MAC na taki jak w ps2 lub cos wpisywac w ustawienia?
Zdzichu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2006, 21:50   #59
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 531
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

Musisz sprawdzić. A co do ustawień, to jak nie zadziała auto walnij takie jak są przy SDI w FAQu o konfiguracjach (link).
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2006, 21:50   #60
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie [Neostrada] Problemy wszelakie

nie, mam dokladnie tak jak ty piszesz 1sieciowka w kompie net, 2 polaczenie z konsola...w konsoli mam ustawione wszystko na auto i dziala..
tylko musisz udostepnic neta z kompa (wiem ze to logiczne ale w razie czego pisze)...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.