Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-03-2006, 06:26   #1
kondy
Nowy
kondy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 6
Reputacja: 0
Domyślnie ON-LINE

Siemka!

Mam PS2 od 2 miesięcy. Nie jest przerobione ani nic w stym Stylu. Nie moge grać on-line , nie wiem dlaczego , wczoraj probowałem grać on-line w Fight Night 2004 i nie mogłem sie połączyć z serwerem. Myślałem ze to jakis problem z grą wiec sprobowałem SmackDown vs. RAW ale tez nie chcialo mnie polaczyc. Mieszkam w USA wiec nie wiem czy to sie zachowuje inaczej niz w PL. Mam internet DSL. Mam router poniewaz mam dwa komputery. Wyłączyłem firewall i podpiałem kabel sieciowy do routera i z drugiej strony do PS2. Nie chciało mnie połączyć w żadnej grze wiec wydaje mi sie ze cos u mnie jest nie tak. Odłaczyłem router bo pomyślałem ze cos tym jest nie tak , podpiałem kabel bezpośrednio do modemu ale nic sie nie zmienia. Posiadam poprostu zwykły kabel sieciowy. I teraz mam pytanko/prośbe o pomoc , co jest nie tak. Może to coś banalnego ale ja nie bawiłem sie nigdy On-line więc jestem totalnie ziolony. Moze musze coś dodatkowego kupić?? PROSZE O ODPOWIEDź.
kondy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 13:19   #2
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie ON-LINE

A co dokładnie za błąd wyrzuca przy próbie połączenia? Łączy się z serwerem czy od razu na starcie coś jest nie tak?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 14:59   #3
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie ON-LINE

kondy 3 patynia:
zrobiles konfiguracje??
w FAQu nie znalazles odpowiedzi na swoje pytanie??
i czy masz wersje konsoli slime czy stara (gruba)??
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 18:13   #4
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie ON-LINE

Ale on jest w USA, tam maja inne NA [z wejsciem na modem] , więc może być mała róznica między nasza konfiguracją a ich... Jeśli ma grubą, to może być uzkodzony NA, a jak cienką, to wejście ethernet
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 18:57   #5
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie ON-LINE

Yacolek co ty za bzdury gadasz, konfiguruje sie to tak samo (wiem bo mam NA z USA).
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 19:29   #6
kondy
Nowy
kondy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 6
Reputacja: 0
Domyślnie ON-LINE

mam router wiec sam powienien znalezc IP i wszystkie inne zeczy , wiem ze Hardware jest tez znaleziony auto i jest SE cos tam ethernet. A jeśli chodzi co sie dzieje...to na Fight Night to jak chce sie zalogowac to pierw loguje sie na konto ktore zalozylem na www.ea.com ale po czekaniu 300 sec. mowi ze Time is UP. Jak chce zalozyc swoje konto na PS2 to jak łączy z serwerem to po 1 sec. sie chyba zawiesza....tak mi sie wydaje bo ekran sie robi troche ciemniejszy jakby sie miał przełączyć czy cos ale nic nie robi tylko stoi na 1 sec. a ma Smack Down vs. RAW to nie pamietam ale wam napisze....

[size=9px][ Dodano: 07-03-2006, 18:29 ][/size]
ooo a jesli chodzi o wersje konsoli to mam ta nowa znaczy tą cienką.

[size=9px][ Dodano: 07-03-2006, 18:35 ][/size]
i co to jest Network Access Code??? bo napewno nic takiego nie mam....sorki ale ja jestem totalnie zielony jesli chodzi o PS2...
kondy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 19:35   #7
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie ON-LINE

Cięzko mi cokolwiek doradzić, bo zawiesza się dopiero przy wejściu na serwer, więc wina nie powinna leżeć po stronie konsoli/routera/konfiguracji. Może nikt nie gra w te gry i serwery są powyłączane? Wypożycz Socoma 3 i sprawdź na nim Wtedy będzie wiadomo gdzie można szukać ewentualnego problemu.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 23:43   #8
kondy
Nowy
kondy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 6
Reputacja: 0
Domyślnie ON-LINE

sam nie wiem bo obie gry nie chcą chodzic......dziś kupuje nowszego Fight Night Round 2 i bede probowal....moze ewentualnie pozyczyc Socom II od kolegi......
kondy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2006, 23:47   #9
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 532
Reputacja: 11521

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie ON-LINE

Jak sprawdzisz Socoma to daj znać. Jestem ciekawy czy też coś będzie nie tak.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-03-2006, 03:03   #10
kondy
Nowy
kondy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 6
Reputacja: 0
Domyślnie ON-LINE

jak sprawdze to napisze.
kondy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:08.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.